September 24, 2025Sep 24 3 hours ago, Pixie said:Ja pokusavam da se suzdrzavam od komentarisanja Blixinih uradaka, meni je lepo i kad cita Hornbach-kataloge. Ovo je skroz genijalno, ko bi rekao da se ovoliko lepote krije u jednom katalogu, i poezija i monodrama :)A ovo pozorište me sad asociralo, svaki put kad čujem ovu obradu imam utisak kao da sam na nekoj predstavi – koliko su živo predstavljeni i likovi i dijalog među njima, kao da ih gledaš ispred sebe… pa još kad pukne ono staklo, svaki put se stresem. Jesi li ih možda slušala uživo? Edited September 24, 2025Sep 24 by Starman
September 25, 2025Sep 25 8 hours ago, Starman said:Jesi li ih možda slušala uživo?Jesam, u različitim verzijama. Prvi put pre skoro 20 godina zaista njihov koncert u velikoj klasičnoj koncertnoj sali, jedno od najintenzivnijih koncertnih iskustava. Posle toga sam gledala Lament i to je uživo zaista imalo još više (i još očiglednije ciljano) dramaturški karakter i ostala sam i posle svih godina zapanjena kreativnošću tog čoveka, sposobnošću da od arhivskih dokumenata napravi poeziju. A skoro sam gledala samo Blixu sa Teho Teardom, drugačije, a opet i blistavo i mračno. Sasvim je druga kategorija, ali sam negde između koncerata bila i na književnoj večeri na kojoj je Hacke predstavljao svoju autobiografsku knjigu Krach. Verzerrte Erinnerungen, to je bilo isto zanimljivo literarno-muzičko-pesničko iskustvo. 2020 sam imala karte za njihov koncert, koji je zbog korone na kraju otkazan, a za koncert pretprošle godine su karte bile rasprodate brzinom svetlosti, ovde imaju stabilnu bazu fanova. Ali nadam se da ću uspeti još jednom da ih vidim, iako "okrnjene" (bez Hackea).
September 25, 2025Sep 25 Odlazam Hackea je bas hendikep. On je bio cuvar one stare vatre u bendu, nestasni decko, ali i "najvise muzicar" od svih njih (tako bar rekao Blixa pre jedno 20-25 godina). Doduse, dok god je tu Unruh u bendu, Neubauteni nece biti samo Blixin solo projekat.
September 25, 2025Sep 25 9 hours ago, Pixie said:Jesam, u različitim verzijama. Prvi put pre skoro 20 godina zaista njihov koncert u velikoj klasičnoj koncertnoj sali, jedno od najintenzivnijih koncertnih iskustava. Posle toga sam gledala Lament i to je uživo zaista imalo još više (i još očiglednije ciljano) dramaturški karakter i ostala sam i posle svih godina zapanjena kreativnošću tog čoveka, sposobnošću da od arhivskih dokumenata napravi poeziju. A skoro sam gledala samo Blixu sa Teho Teardom, drugačije, a opet i blistavo i mračno.Sasvim je druga kategorija, ali sam negde između koncerata bila i na književnoj večeri na kojoj je Hacke predstavljao svoju autobiografsku knjigu Krach. Verzerrte Erinnerungen, to je bilo isto zanimljivo literarno-muzičko-pesničko iskustvo.2020 sam imala karte za njihov koncert, koji je zbog korone na kraju otkazan, a za koncert pretprošle godine su karte bile rasprodate brzinom svetlosti, ovde imaju stabilnu bazu fanova. Ali nadam se da ću uspeti još jednom da ih vidim, iako "okrnjene" (bez Hackea).Baš divno, blago tebi Neverovatno je kreativan a nije pretenciozan, baš kul kombinacija. Dopada mi se i spoj sa Teho Teardom i naravno sa Nickom. Ali on je toliko svoj da mi je malo i neobično koliko je dugo ostao u Seedsima.U poslednje vreme karte za koncerte često nestaju brzinom svetlosti.
October 5, 2025Oct 5 ajmee koja vatrica u svakom smislu ❤️🔥i najbolja vokaliza diane miro, u cosmic gate nikako da prelije cashicu 😊