Jump to content
IGNORED

Ruska, sarma, pečenje i "milion"

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
Tvoj čuveni optimizam da te napusti baš za blagdane? 
Aha. Vidiš ti to...

... Shiit has hit the fan...

Posted

Moj doprinos za večeras: pasta al forno, i od slatkog blanc manger.

Posted

3 hours ago, Tresko said:

Pa gde sad da nadjem "Milion", ili barem Fruškogorski biser?

Имаш у Махију одличан италијански зове се нешто као Марћезано или слично.Кошта 300 дџ,Пробај.

Posted

Sabio sam rusku i plećku i litar Tamjanike i pijan sam i...

... Shiit has hit the fan...

Posted

Kum i kuma donose prase i rusku, mi pravili rusku, vinegred, meksičku, shchi, gvakamoli, sarma od prekjuče, lososa za zagrevanje, trenutno se mažu riblja jaja

IMG-20191231-WA0015.jpg

IMG-20191231-WA0014.jpg

Posted

Ijao ubiće me žena što ne spomenuh chocolate clementine cake po jamieki

Posted
2 hours ago, Tvrdica said:

Имаш у Махију одличан италијански зове се нешто као Марћезано или слично.Кошта 300 дџ,Пробај.

Kad nema Miliona, ništa spumante, idem direktno na Moet Chandon.

Posted

ruska, sarma  i torta čekaju u cegeru. ćurkica iz maksija isečena, a mlinci su u rerni i čekaju da uskoče u ceger i krenu u goste. biće ono u torbi donela u guzici odnela.

Posted

Ćale i ja s rodbinom u Prigrevici klali krmace od 180 kila. Napravili mi zemljaci neke kobaje, usrali i rusmira kako su dobre

IMG-b67b2f0d765544551f9c288c433d1ab1-V.j

Posted

Jutros sabajle, tek prošlo 7, red od 40 ljudi ispred i unutar pečenjare Janković u Vojvode Stepe. Svaka čast, ne može toliki red ako nije kvalitet.

Posted

Sve smo zaboli za 10. Ruska nikad bolja, a sarmu pravio pre tri dana i dvaput podgrevao do danas. Fantazija! Zakasnio za ćurku jutros, pa napravio mini porketu od praseta, odlično ispalo. Zagrevali se salaticama, ajvarima i sirevima. Na kraju, tradicionalna ženčetova torta od badema, putera i čokolade. 

Iz šteka izvučen jedan vintažni šampanjac iz 2009, onda spektakularni tokajski suvi furmint iz 2016, a zatim Zvonkov Icon crveni 2017. 

I da, srećna Nova, pppejci :)

Posted

Keva spremila pitu i rusku sa domaćim majonezom, žena sarmu i prasetinu i posle ja kao treba da budem umeren.

Šanse nema da budem umeren. Kakav na jelu, takav na delu.

Sent from fav toy

Posted
23 hours ago, halloween said:

Jutros sabajle, tek prošlo 7, red od 40 ljudi ispred i unutar pečenjare Janković u Vojvode Stepe. Svaka čast, ne može toliki red ako nije kvalitet.

ja rabio, doduše iz novobeogradske ekspoziture, bilo odlično. o d l i č n o!

prošle godine su za slavu kiksirali, tj nije bilo na ovogodišnjem nivou, pa sam bio skeptik. drago mi je da su me razuverili

bila i zamenska za rusku, neka salata sa pšenicom , paprikom, clukom isto bila vrhunska

• 7 months later...
Posted

ok našla svesku

dakle, 7 kiselih jabuka+ glavica cluka+10 čenova bluka+10 ljutih papričica (količina zavisi od toga koliko ljuto jedete)+šolja* žutog cukra+jabukovog octa po ukusu+2 kašike slačice u prahu+2 kašičice čilija u prahu+so+ dobra kašika kurkume.

jabuke izrendati, luk sitno iseckati pa naliti vodom da ogrezne i kuvati na jakoj vatri 10 minuta. dodati ostale sastojke i kuvati još 1-1.5 h dok veći deo tečnosti ne ispari. sipati u sterilisane tegle i čuvati na mračnom mestu 6 meseci pre upotrebe.

ja sam često umesto slačice stavljala senf a priznajem da sam umela da rknem i kašiku dve kari praha.

naravno, uvek je bio izjeden u roku od nekoliko dana.

*veličina šolje je predmet diskusije. ja koristim šolje srednje veličine, ne one ogromne. 

• Hvala 1