Jump to content
IGNORED

Restorani u Srbiji koje treba posetiti

Corkscrew

Recommended Posts

Posted

Bio sam u Plavoj frajli juce u NS, perkelt i gulas odlicni. I moram reci za moje standarde dosta obilno, jedva sam pojeo :)

Posted
veliki? (upitnik) u pašićevoj?
Zaintrigiran sam jelovnikom, ajde KUD Simovicu javljaj!
Posted (edited)

Ja jela prošle nedelje po niškim kafanama, tačnije u Nišlijskoj mehani i Etno kući. U Nišlijskoj mehani roštilj pokidao, jela sam nešto od svinje (a ja inače nisam ljubitelj svinjskog mesa), ne znam tačno koji je to deo, deblje je od vešalice, manjeg prečnika i neke tamno rozikaste boje. Pileće belo u slanini takođe odlično, kao i prateće lepinjice, ajvari isl. Etno kuća mi bila mnjah, meso masno, leb podgrejan, a salate užegle. Jedino je bilo dobro neko toplo predjelo od sira, povrća i slanine, mislim da se zove sirnica ili tako nešto.

Edited by sailorman
Posted

Dajte neku preporuku za restoran na putu između Zrenjanina i Beograda. Uključujući i Zrenjanin.

Posted

Trofej?send from WC šolja by BVK

Posted

Tnx. Nadam se da PPV neće da iskoči da nas spasava roštilja.

Posted (edited)

a ima i u onoj ulici, pravo od ulaza/izlaza u hotel Vojvodinu /onaj bocni ulaz, ne onaj sto je kod recepcije i sto glada na trg/, u gimnazijskoj ulici, nekih 50matara pravo, sa desne strane... nije los ni ambijent, a ni klopa, barem tako kazu. ja bila samo jednom, al' tu hranu ja vise ne jedem, pa nisam merodavna za gastro uzitak. zove se ''etno kucerak'' a evo i linka

Edited by nezvanova
Posted

stara zanatlija baš i nije mesto za bilo kakav gastro doživljaj, više da se olešiš od točenog piva uz krnje tamburaše koji sviraju hitove Saše Matića i onda pobiješ sa nekim na kraju večeri. Ima ko voli.u Trofeju gulaše od divljači, dobar im je i sač, kolenice vrhunskeu Kućerku bude sveže ribe (smuđ, kečiga), dobre pihtije, dobra jagnjetina i teletina, odlični babpski domaći slatkiši (grancle, vasina torta, šnenokle (ali prave, ne sa pudingom od vanile)

Posted

Da pohvalim gazdu trofeja, kad su bili oni smetovi mi došli tamo da jedemo i da se ugrejemo, i na kraju konobar kaže: Sve plaćeno rekao gazda! Mi kao : Što? Konobar: Pa gazda kaže ko svrati, taj se ili zaglavio ili došao da izvlači ljude!send from WC šolja by BVK

Posted
Fin tekst o kultnom mestu Šlep, u Zemunu. Tamo se, pre svega, ide leti da bi se približilo, kako hoćete, onom ontološkom, bogu, istini, prirodi... Ja obično jedem riblju čorbu i/ili girice. Na svetu nema mesta kao što je Šlep i zato svako ko drži do sebe treba tamo da ode da pojede, popije i posedi.Još jedno, drugačije, ali divno mesto u Zemunu: Kafe Galerija. Domaća, friška kuhinja. Jeli smo 2X (fenomenalne) sarme + lebac koji su tamo pekli + pola litre vina = 1,300RSD. Kafe Galerija je imala predivan pogled na Dunav, nazalost neko je sagradio kuću i krovom zagradio pun pogled. Svejedno, vredi.A najbolje jagnjeće pečenje, to svi znaju, je Kod Savića na Galenici. Čovek je u potpunosti replicirao svoj restoran iz Krajine. Najbolje je da se ubode promocija nekog krajiškog cd izdanja pa da se ima i muzičko-kulturni ugodjaj.
Posted

Kako, pa topik je restorani u Srbiji koje treba posetiti?