Jump to content

Restorani u Srbiji koje treba posetiti

Featured Replies

Dovoljno je, razumeo sam.

U životu nisam pojeo kačamak bez zaprške od crnog luka i tucane paprike :D

27 minutes ago, radnik said:

Aha, ovo je metod sličan pripremanju cicvare ili belmuža, gde se umeša kukuruzno brašno u u mleku istopljeni kajmak i sir.

Ovde se dodaje smesa krompira i kukuruznog brašna, što me podseti da mi je momak iz Cg jednom veselom prilkom za šankom u Brodu pričao kako se priprema tučeni kačamak. Meni je bilo toliko smešno da neko tuče krompir da mi je i sad u glavi 100 slika, odnosno 100 metoda koje bi neko mogao da primeni da tuče krompir.  Sve metode razvili smo zajedničkim naporom te vesele večeri i siguran sam da bi ACME mogao da ih realizuje i napravi jedan uspešan komplet.

3 hours ago, ragasto said:

Jel počeo neko da valja poparu po restoranima za recimo 700 dindži? Ako nije, zašto nije?

edit: kad je već kačamak u Durmitoru 440 din...

Jel može Mišelin popara u Beloj reci? Nije 700 ali je 460

Jede mi se kacamak sad ,gledao po Youcubu taj smochani i skrompirom.Ima i ona B.Husic sto pravi cicvaru ali sa 200 gr maslaca i Boga pitaj koliko kajmaka ,to cu zaobidji zbog brige za CAC score .

jbt meni to ko stiropor da jedem, mislim nisam jeo stiropor al kapiram da nema bitne razlike

nikad nisam razumeo tu opčinjenost mamaljigom, meni to ultra bezukusno

neznaju za bolje sirotilja ljudi :fantom:

4 hours ago, Filozof manijak said:

nikad nisam razumeo tu opčinjenost mamaljigom, meni to ultra bezukusno

Mora da bude dobro brasno sa vodenice ili makar da su kameni mlinovi i od belog kukuruza.Ovde u Norveskoj je psenicno brasno sa kamenih mlinova jedno 3.4x skuplje od obicnog.Dobar sir i kajmak i eto.

28 minutes ago, askeladden said:

Mora da bude dobro brasno sa vodenice ili makar da su kameni mlinovi i od belog kukuruza.

jos ako je od kukuruza 'osmaka' nema boljeg brasna

koliko u kamenu ima dramova i koliko je to u litrima?

kafana medalja aleksinac, totalni spektakl. ambijent, konobar i gosti kao iz 70ih proslog veka. 

najbolji govedji repovi koje sam ikad jeo, porcija od 400 grama (x2), uz koje se dobija kupus, cvekla i jos neka salata sa renom, 4 lepinje, pecena ljuta, limunada i pivo, racun 2650 dinara.

repovi su 1100 dinara, ali u porciji, koju opusteno mogu da jedu dva coveka, ima barem duplo vise mesa nego kod zokija, pod lozom, a jedno 10 puta vise nego u pasti sa govedjim repom u beloj reci, ukus savrsen. 

neverovatno je kako nas pljackaju bg ugostitelji.

da li si siguran da si dobio repove?

Ne sećam se da li sam pominjao kako sam prošao u kafani "Kod Saše" u Knjaževcu prošle godine - prepržolj od 300 grama, čini mi se, pola porcije ovčijih ćevapa (200gr, cela je 400), moravska salata, dve lepinje, kafa, kisela i belo vino - 1.470 dinara.