radnik Posted February 5 Posted February 5 Evo moze ovo https://www.coolinarika.com/recept/crnogorski-smocani-kacamak-93f6b642-63cc-11eb-bd99-0242ac120029 1
napadaj Posted February 5 Posted February 5 U životu nisam pojeo kačamak bez zaprške od crnog luka i tucane paprike
Ras Posted February 5 Posted February 5 27 minutes ago, radnik said: Evo moze ovo https://www.coolinarika.com/recept/crnogorski-smocani-kacamak-93f6b642-63cc-11eb-bd99-0242ac120029 Aha, ovo je metod sličan pripremanju cicvare ili belmuža, gde se umeša kukuruzno brašno u u mleku istopljeni kajmak i sir. Ovde se dodaje smesa krompira i kukuruznog brašna, što me podseti da mi je momak iz Cg jednom veselom prilkom za šankom u Brodu pričao kako se priprema tučeni kačamak. Meni je bilo toliko smešno da neko tuče krompir da mi je i sad u glavi 100 slika, odnosno 100 metoda koje bi neko mogao da primeni da tuče krompir. Sve metode razvili smo zajedničkim naporom te vesele večeri i siguran sam da bi ACME mogao da ih realizuje i napravi jedan uspešan komplet.
*edited by mod Posted February 5 Posted February 5 3 hours ago, ragasto said: Jel počeo neko da valja poparu po restoranima za recimo 700 dindži? Ako nije, zašto nije? edit: kad je već kačamak u Durmitoru 440 din... Jel može Mišelin popara u Beloj reci? Nije 700 ali je 460 1
askeladden Posted February 5 Posted February 5 Jede mi se kacamak sad ,gledao po Youcubu taj smochani i skrompirom.Ima i ona B.Husic sto pravi cicvaru ali sa 200 gr maslaca i Boga pitaj koliko kajmaka ,to cu zaobidji zbog brige za CAC score .
ToniAdams Posted February 5 Posted February 5 jbt meni to ko stiropor da jedem, mislim nisam jeo stiropor al kapiram da nema bitne razlike 1
Filozof manijak Posted February 6 Posted February 6 nikad nisam razumeo tu opčinjenost mamaljigom, meni to ultra bezukusno
askeladden Posted February 6 Posted February 6 4 hours ago, Filozof manijak said: nikad nisam razumeo tu opčinjenost mamaljigom, meni to ultra bezukusno Mora da bude dobro brasno sa vodenice ili makar da su kameni mlinovi i od belog kukuruza.Ovde u Norveskoj je psenicno brasno sa kamenih mlinova jedno 3.4x skuplje od obicnog.Dobar sir i kajmak i eto. 1
foto Posted February 6 Posted February 6 28 minutes ago, askeladden said: Mora da bude dobro brasno sa vodenice ili makar da su kameni mlinovi i od belog kukuruza. jos ako je od kukuruza 'osmaka' nema boljeg brasna 2
nenad Posted February 7 Posted February 7 kafana medalja aleksinac, totalni spektakl. ambijent, konobar i gosti kao iz 70ih proslog veka. najbolji govedji repovi koje sam ikad jeo, porcija od 400 grama (x2), uz koje se dobija kupus, cvekla i jos neka salata sa renom, 4 lepinje, pecena ljuta, limunada i pivo, racun 2650 dinara. repovi su 1100 dinara, ali u porciji, koju opusteno mogu da jedu dva coveka, ima barem duplo vise mesa nego kod zokija, pod lozom, a jedno 10 puta vise nego u pasti sa govedjim repom u beloj reci, ukus savrsen. neverovatno je kako nas pljackaju bg ugostitelji. 4 2 2
napadaj Posted February 7 Posted February 7 Ne sećam se da li sam pominjao kako sam prošao u kafani "Kod Saše" u Knjaževcu prošle godine - prepržolj od 300 grama, čini mi se, pola porcije ovčijih ćevapa (200gr, cela je 400), moravska salata, dve lepinje, kafa, kisela i belo vino - 1.470 dinara. 4
Recommended Posts