Milosh76 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 (edited) Planiram da kupim svoj prvi Android telefon..Razmisljam se izmedju Galaxy Nexus ili SGS2. Po onome sto sam video na netu, Nexus ima noviji Android, losiju kameru i bolji ekran, a sa druge strane SGS2 je klasa za sebe, kao i cela Galaxy S serija. Znam da su iz 2011. i da su "zastareli" u odnosu na SGS3 ili Nexus4, ali meni to nije mnogo bitno. Treba mi dobar pouzdan telefon, sa dobrim ekranom, dobrom kamerom i da, ne planiram da ga menjam par godina. Nisam u fazonu menjanja telefona, jer je izasno novo cudo duplo bolje od trenutnog.Zanima me korisnicko misljenje, sta je bolje da kupim od ta dva telefona. Edited December 13, 2012 by Milosh76
renne Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Ako ti je do kamere, onda S2 ako ti je do "pravog" android telefona onda Nexus.Mada, ja bih ti preporučio ipak S2
notenoughreasonsforclaire Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Blentavo pitanje, al' 'ajde: da li se mogu preneti brojevi sa telefona (=zapamćeni na telefonu) na karticu (inače, u pitanju je Samsung GT E1080), da ih ne bih prepisiv'o?
wall Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Kartica ima limit mislim 250 zapisa. Ne moze da prenese recimo dva broja za jedan kontakt, email adresu i sl.A mislim da ima neki i limit sa duzinom ime i prezime.
notenoughreasonsforclaire Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Problem je što su brojevi memorisani u memoriju telefona, a ne u memoriju kartice. A ja sada hoću da ih sa te memorije telefona prebacim na memoriju kartice...
wall Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Trebalo bi da imas opciju u kontaktima Move from phone to SIM.Naravno, zavisi od telefona, proizvodjaca...
wall Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Evohttp://www.fixya.com/support/t12142552-transfer_phone_contacts_sim_samsung_gt
levi Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 1 jos blentavije pitanje. Jel mogu nekako da recoveruju izbrisani kontakti sa kartice? Jbg, idiot ne u pozitivnom smisluVidim sad da je pod Privacy stiklirano Back up my data nesto, nesto... ali nisam optimista
wall Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Koji tel? Mozda ti je pravio backup na memorijsku karticu ili tako nesto...
levi Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 (edited) Koji tel? Mozda ti je pravio backup na memorijsku karticu ili tako nesto...Galaxy ace. Na my files/sdcard ne vidim nista sto bi se zvalo backup ili slicno , uglavnom cahe folderi aplikacija i tako to. Kad listam kroz pozive pojavi se tu i tamo neko ime, pa nestane. Znaci da ih je negde zapamtio, valjda. Nisam pametan Edited January 13, 2013 by muslin
wall Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Hm... Odes u kontakte, pa Options, Display options... Da ti se tu nesto nije iskljucilo?
dig_chohano Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Android sinhronizuje kontakte sa mailom koji si prijavio kad si aktivirao tlf i tamo pravi bekap. Možeš da ih vrneš na tlf odatle, bar je moglo nekoć dok sam imao Android.
levi Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Hm... Odes u kontakte, pa Options, Display options... Da ti se tu nesto nije iskljucilo?Tu je sve ok, svojerucno sam obrisao ceo imenik Nista ne pitajteAndroid sinhronizuje kontakte sa mailom koji si prijavio kad si aktivirao tlf i tamo pravi bekap. Možeš da ih vrneš na tlf odatle, bar je moglo nekoć dok sam imao Android.Sad mi vec budis laznu nadu. Sve je sinhronizovano, idem da probam da izbunarim nesto
Recommended Posts