Jump to content
IGNORED

Pravosuđe u Srbalja

Muwan

Recommended Posts

Posted

Па прретпостави :)

Или нећеш јавно?

• 1 month later...
Posted

Пре неки дан су, после вишегодишњег бекства од суђења, војевања по Новорусији, ухватили при нелегалном покушају преласка границе из Румуније Почучу, да би сутра јавили да га пуштају да се брани са слободе. Да није то мало неуобичајено?

Posted

koliko znam na teret mu stavljaju pretnju zenama u crnom i nelegalni prelaz granice. sto se tice ucestvovanja u ratu u rusiji to je, koliko znam, postalo krivicno delo nakon sto je on okoncao svoju vojnu pustolovinu.

pritvor mu je trebalo odrediti zbog mogucnosti bekstva. nije bio dostupan organima i nije se odazivao na pozive. to je greska sudije za prethodni postupak.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Član 3 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična dela je prosto poražavajuća činjenica.

"Dosije #Irvase" je slučaj u kome je Beograd vređao jednog građanina a mene optužio za lažiranje dokaza o uvredi. Ovaj zakon i pomenuti član me onemogućavaju da tužim Beograd po članu 170 Krivičnog zakonika.

Institucije su nam infestirane botovima koji očigledno mogu da, zaštićeni ovim zakonom, čine i mnogo teža krivična dela.

TT

Edited by Tale
Posted

Član 3 Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična dela je prosto poražavajuća činjenica.

"Dosije #Irvase" je slučaj u kome je Beograd vređao jednog građanina a mene optužio za lažiranje dokaza o uvredi. Ovaj zakon i pomenuti član me onemogućavaju da tužim Beograd po članu 170 Krivičnog zakonika.

Institucije su nam infestirane botovima koji očigledno mogu da, zaštićeni ovim zakonom, čine i mnogo teža krivična dela.

TT

Nisam pravnik ajd malo prepricaj kako su se govna zastitila...

Posted

Nema šta da se prepričava: član 3 tog zakona kaže da se državni organi ne mogu krivično goniti po Krivičnom zakoniku i drugim zakonima.

TT

Posted

Taj zakon se ne primenjuje u praksi.

Posted

Zato što državni organi ne čine krivična dela?

TT

Posted

Ma jok, ja ne znam, a interesovalo me, da je ijedno pravno lice osuđeno i izrečena mu krivična sankcija po tom zakonu.

To što su država i njeni organi krivično neodgovorni ex lege obaška.

Posted

Nema šta da se prepričava: član 3 tog zakona kaže da se državni organi ne mogu krivično goniti po Krivičnom zakoniku i drugim zakonima.

TT

Član 6

Pravno lice odgovara za krivično delo koje u okviru svojih poslova, odnosno ovlašćenja učini odgovorno lice u nameri da za pravno lice ostvari korist.

Jel ovo bilo ispunjeno u navedenom slucaju?

Posted

Ne, ovo je krivično delo povrede ugleda i časti, član 170 Krivičnog zakonika

TT

Posted (edited)

Znaci da nije problem u clanu 3 pomenutog zakona i u tome sto su drzavni organi izuzeti od primene tog zakona, nego ne postoje ni uslovi za primenu tog zakona iz clana 6, pa cak i da se zakon primenjuje i na drzavne organe, opet ne bi imalo osnova da se vodi postupak.

Uzgred, na osnovu google pretrage slucaja™, meni ne deluje da bi imalo osnova za vodjenje krivicnog postupka cak i da nema ovih ogranicenja.

Edited by Uskebasi