June 23, 2025Jun 23 1 minute ago, radisa said:Braniće se da joj insistirao da joj da, ona nije htela, on baš inisistirao... Videcemo. Znali su da u Krusevcu osdjuju ozbiljne njuske. Secam se kad je Jotka pao, posle mu sudili jer je u pritvoru ponudio pola miliona jura sudiji u kesu. Ova ocigledno nije imala zaledjinu u policiji, sad da vidimo tuzilastvo i sudstvo. Ovo zadnje je na losem glasu ali fingers crossed. Nek sude i sitnim ribama i to je sjajan pocetak.
June 23, 2025Jun 23 Eto jos jedne kandidatkinje za dezurstvo u ćacilendu Edited June 23, 2025Jun 23 by Lezilebovich
June 25, 2025Jun 25 Bolnica u Kruševcu važi za najgoru u Srbiji, Užice je na mestu broj 2. Lično ja, kao i članovi moje porodice, imamo samo negativna iskustva sa bolnicom u KŠ, tamo bukvalno čekaju da im daš koverat a ako se to ne desi oni te opušteno puste kući.Hteo sam i ja da prijavim jednog hirurga ali mi sestra i majka nisu dozvolile, i dan danas se kajem što ga nisam prijavio
June 27, 2025Jun 27 Ova protuva i njena majka i dalje nisu osuđene… Ne mogu da verujem šta čitam u ovom novinskom članku.
June 27, 2025Jun 27 On 25. 6. 2025. at 11:27, basketas said:Bolnica u Kruševcu važi za najgoru u Srbiji, Užice je na mestu broj 2.Lično ja, kao i članovi moje porodice, imamo samo negativna iskustva sa bolnicom u KŠ, tamo bukvalno čekaju da im daš koverat a ako se to ne desi oni te opušteno puste kući.Hteo sam i ja da prijavim jednog hirurga ali mi sestra i majka nisu dozvolile, i dan danas se kajem što ga nisam prijaviomeni u užicu ubili oca
August 26, 2025Aug 26 Popular Post Jedna od glupljih stvari na kojima insistiraju pojedinci iz opozicije je "ukidanje izvršitelja", "vraćanje izvršitelja u sud" ili šta god. Bez izvršitelja pravni sistem ne može da funkcioniše, jer je nemoguće sprovesti bilo kakvu sudsku odluku, ako stranke neće dobrovoljno da pristanu, a uglavnom neće. Dakle, "ukidanje izvršitelja" i "pravna država" ne idu jedno sa drugim. Ni ove promene koje se najavljuju neće doneti ništa dobro, @Ayatollah je objasnio gore.Druga stvar je kontrola zakonitosti izvršnog postupka i to da li su sama rešenja u izvršnom postupku dobra. Ali i ovakav sistem kakav je trenutno je bolji nego vraćanje na sudske izvršitelje.Ako nešto ukidamo, mnogo bih radije ukinuo notare, jer su potpuno nepotrebni i većina ne zna da radi svoj posao. Edited August 26, 2025Aug 26 by bejzbolka
August 26, 2025Aug 26 5 hours ago, radisa said:Evo da ti kazem, izvrsitelji su potrebni zbog privrede pre svega...Ono sto je potrebno je da svi sadasnji izvrsitelji budu javno razapeti na krstove pored auto-puta Beograd - Nis a da se u okviru policije formira jedinica pridodata sudovima koja bi se bavila izvrsenjem sudskih presuda, umesto sto se formiraju privatne pretorijanske garde poput IJP i JZO. Sadasnji izvrsitelji su samo jedna od mnogobrojnih "institucija" u kojima Vucic zaposljava svoje celave i tetovirane batinase.
August 26, 2025Aug 26 6 hours ago, Ayatollah said:Evo primer najave izmena Zakona o izvršenju i obezbeđenju po kojima neće moći da se sprovede izvršenje na stanovima do 60 kvadrata, koji su porodična domaćinstva.Ово се неко сетио старог закона о кући и окућници који је постојао у Србији крајем 19. века. Била је мислим фора у томе што нису могли да ти продају кућу због дуга на добош и одређену количину земље (нешто око 4 ара ми је остало у сећању, али пре 24 године сам писао матурски из историје па сам можда тај податак презупчио). Чини ми се да сам то читао код Слободана Јовановића, али ко је од вас сачувао српску правну историју са прве године права (вероватно @bejzbolka пошто је он најмлађи правник на форуму ) може да провери и тамо. Edited August 26, 2025Aug 26 by NiZdr
August 27, 2025Aug 27 19 hours ago, Ayatollah said:Naravno da ne treba da se ostavi bez odgovora, jer su u pitanju retardirane umobolije za čije debunkovanje ne treba nikakav napor.Evo primer najave izmena Zakona o izvršenju i obezbeđenju po kojima neće moći da se sprovede izvršenje na stanovima do 60 kvadrata, koji su porodična domaćinstva. Šta će biti posledice ove retardirane ideje:doći će do povećanja prijave fiktivnih prebivališta kako bi se ti stanovi izvukli izvan izvršenja, a što će dalje da vodi ka nemogućnosti nalaženja tih lica na tim adresama, kačenja odluka o izvršenju na oglasne table, češćih privođenja od stane policije, češćeg određivanja pritvora i drugih mera obezbeđenja u krivičnom postupku;banke će prestati da prihvataju hipoteke na stanovima do 60 kvadrata kao sredstvo obezbeđenja za davanje kredita i tražiće druga sredstva obezbeđenja od tražilaca kredita koji hoće da kupe te stanove (žirante i slično). Sve ovo će da vodi u pad kreditne aktivnosti kod kupovine malih stanova, možda čak i zastoja celog kreditnog tržišta za te tipove nekretnina;ako ne bude neke instrukcije NBS u tom smislu, banke će revidirati sredstva obezbeđenja iz postojećih kredita, i tražiti od svih dužnika kojima su krediti obezbeđeni hipotekama na stanovima do 60 kvadrata da daju novo sredstvo obezbeđenja pod pretnjom raskida ugovora/proglašenja kredita doseplim/štagod pisalo u ugovoru. Šta će da rade ako ne dobiju to što traže sam Bog zna;nemogućnost izvršenja na malim stanovima će voditi do sprovođenja izvršenja na drugim sredstvima, pa će onda tako biti češće zaplene raznih pokretnih stvari i automobila, namirenja na računima i zaradama, i slično. To će voditi u situacije da dužnici sede u stanovima za koje ne mogu da plate račune i gladni, jer im je npr. 2/3 plate pod nekim izvršenjem, a računi su im počišćeni od para, plus ne mogu ni keš kredit da dignu, jer nemaju nikakvu kreditnu sposobnost, itd.Sve ovo samo iz glave za 10 minuta, kad bi selo više nas i imalo više vremena, ko zna čega bismo se još setili. To je tako kada državu vode nesposobni likovi koji nemaju blagu predstavu kako funkcionišu društvo i ekonomija.Samo mali dodatak, stanovi koji su pod hipotekom ne potpadaju pod izuzetke od izvršenja, načelo srazmere i tako to. Samim tim ovo proklamovanje izuzimanja od izvršenje će imati skoro isti efekat kao svojevremeno izuzimanje jedine nepokretnosti od izvršenja za komunalna potraživanja manja od 5000 eur (što je u praksi bilo 0 slučajeva).Ali lepo zvuči, pravo na dom
August 27, 2025Aug 27 17 hours ago, harper lee said:Ono sto je potrebno je da svi sadasnji izvrsitelji budu javno razapeti na krstove pored auto-puta Beograd - Nis a da se u okviru policije formira jedinica pridodata sudovima koja bi se bavila izvrsenjem sudskih presuda, umesto sto se formiraju privatne pretorijanske garde poput IJP i JZO. Sadasnji izvrsitelji su samo jedna od mnogobrojnih "institucija" u kojima Vucic zaposljava svoje celave i tetovirane batinase.Ko li nam uvali te izvršitelje? l
August 27, 2025Aug 27 Što se tiče izvršitelja u pogledu fizičkih lica izvršenje je trebalo ostaviti u sudu (kao što je recimo ostalo izvršenje za neke postupke) dok je javnim izvršiteljima trebalo prepustiti pravna lica zbog brže naplate.U pogledu notara, njih bi trebalo ukinuti. Edited August 27, 2025Aug 27 by Oniks
August 27, 2025Aug 27 39 minutes ago, Oniks said:Što se tiče izvršitelja u pogledu fizičkih lica izvršenje je trebalo ostaviti u sudu (kao što je recimo ostalo izvršenje za neke postupke) dok je javnim izvršiteljima trebalo prepustiti pravna lica zbog brže naplate.U pogledu notara, njih bi trebalo ukinuti.Da ukinemo notare, pa da onda nezainteresovani sudski službenici opet overavaju mrljave ugovore bez pola elemenata koji se nikada neće sprovesti i postati izvor raznih problema i nezakonitosti? Notari, izvršitelji, APR i online Katastar su najbolje stvari koje su se desile srpskom pravnom sistemu u poslednjih 20 godina. Drugačije može da priča samo onaj ko se ne seća kakve su to muke bile nekada sa sudskom overom, sudskim izvršiteljima, registracijama u Privrednom sudu i po ministarstvima, kao i u papirnatom drndanju sa Katastrom i overom dokumenata. Da ne govorim da sve ovo napred navedeno uglavnom imaju sve evropske države, uz neke izuzetke (npr. mislim da Bosna još ima registraciju po privrednim sudovima), mi smo valjda poslednji koji su uveli notare u Evropi ili među poslednjima.
August 27, 2025Aug 27 U Kanadi isto ferceraju bez problema. Funny thing, sve sto mozes kod njih mozes i kod advokata, ali za vise para.