Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pravosuđe u Srbalja

Featured Replies

7 minutes ago, napadaj said:

Činjenice su da su sudovi leglo neznanja i korupcije i novinari i treba da izveštavaju o tome, a i da daju svoje mišljenje.

Najbolje da će novinari, koji su u proseku šuplji kao crkveno zvono što se obrazovanja tiče, da izveštavaju o neznanju u tuđim profesijama. Pola novinara ne zna ni tekst da prevede kako treba sa Google Translate-om i AI-jem, a ne da istražuju sudijsku nekompetentnost. Mi nemamo jednog novinara koji zna kako funkcioniše pravosudni sistem - setite se onog Insajderovog pobačaja "Prosudi ko sudi" kada su kao dokaz nekompetentnosti sudija uzimali to što im je drugostepeni sud ukinuo neku odluku.

• Replies 1.9k
  • Views 208.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koji su stajali u biblioteci, i na jednom od njih bilo obaveštenje da se ne pali, jer je pokvaren. Ako bi ga ko god slučajno upalio, on je odmah počinjao da zuji jako, i posle 5-10 minuta počinjao da

• oborih prvu presudu koju je sudija donela u svojoj karijeri. beskrajno dobar osećaj pošto je bila užasno pristrasna.

• Za nedelju dana će biti 15 godina kako je ona Republički javni tužilac, i taj period je obeležen procvatom svih oblika kriminala i korupcije u zemlji, brutalnim nasiljem države nad pojedincima, bizarn

Posted Images

Dojčinović jeste pojednostavio stvari, ali nije baš toliko promašio.

1 hour ago, Uskebasi said:

Da sumiram, osnovni problem srpskog pravosuđa nije korupcija, već nestručnost. Jednostavno, birane su sudije po kriterijumu da što manje zna manje će da talasa. Nestručnost u pravosuđu je jeziva. To neko izvan pravosuđa ne može da shvati

On nije ni rekao da su sudije korumpirane u smislu da će advokat ili neka stranka da ih potkupi, nego da upravo gledaju da ne talasasju. To nije korupcija sama po sebi, ali je nešto kao autocenzura. To ne talasanje im omogućava da napreduju dalje. Nije garant da će napredovati, ali ako talasaju gotovo sigurno neće napredovati, a možda će na neki posredan način biti i izbačeni iz pravosuđa (videti pod sudija Vučinić koji je sudio u postupku Miškoviću i vratio mu pasoš).

Tumačim njegov tekst da nije mislio da se sudije bukvalno "prodaju", nego da su konformisti, što mislim da jeste tačno.

Just now, Ayatollah said:

Najbolje da će novinari, koji su u proseku šuplji kao crkveno zvono što se obrazovanja tiče, da izveštavaju o neznanju u tuđim profesijama. Pola novinara ne zna ni tekst da prevede kako treba sa Google Translate-om i AI-jem, a ne da istražuju sudijsku nekompetentnost. Mi nemamo jednog novinara koji zna kako funkcioniše pravosudni sistem - setite se onog Insajderovog pobačaja "Prosudi ko sudi" kada su kao dokaz nekompetentnosti sudija uzimali to što im je drugostepeni sud ukinuo neku odluku.

Ne mislim konkretno na ovog, niti generalno na trenutno aktivne, već odgovaram na stav da nije posao novinara da ocenjuje rad suda.

Ne može on da ima mišljenje o onome što je pitanje struke, konkretno, da daje ocene sudskih presuda. Ako ima dokaze za korupciju, neka ih objavljuje slobodno. Ako si ti novinar, tvoje je da istražuješ, izveštavaš. Ako ljudima stavljaš etikete, crtaš mete na čelo, vređaš, pišeš laži, onda nema tu n od novinara. Takve treba drakonski kažnjavati i zabranjivati rad novina. Nije sloboda govora ljude označavati sa ustaški krvavi terorista ili kršiti pretpostavku nevinosti.

4 minutes ago, advjbg said:

Ne može on da ima mišljenje o onome što je pitanje struke, konkretno, da daje ocene sudskih presuda. Ako ima dokaze za korupciju, neka ih objavljuje slobodno. Ako si ti novinar, tvoje je da istražuješ, izveštavaš. Ako ljudima stavljaš etikete, crtaš mete na čelo, vređaš, pišeš laži, onda nema tu n od novinara. Takve treba drakonski kažnjavati i zabranjivati rad novina. Nije sloboda govora ljude označavati sa ustaški krvavi terorista ili kršiti pretpostavku nevinosti.

Ne mogu da se složim. Sudije sude u ime naroda, kao što i Vučić donosi odluke u ime naroda koji ga je izabrao. Mislim da ako se desi nešto kao što se desilo u predmetu za ubistvo Ćuruvije, javnost ipak ima pravo da zna zašto se to desilo i zašto se ne zna ko je ubio čoveka, a sudilo se nekim ljudima. Nismo ni mi lekari, pa su nam tokom COVID-a objašnjavali zašto moramo da držimo distancu, vakcinišemo se i nosimo maske. Nisu rekli ajde vi laici zavežite, nemate pojma.

On 17. 1. 2026. at 13:53, Spooky said:

Ali small claims court-ovi upravo postoje sa ciljem da ti ne treba advokat i da male zahteve rešiš brzo i jednostavno. Zašto da procedura za tužbu od 1000 evra bude ista kao za tužbu od 10 miliona evra.

Npr. ja imam neke prigovore na notare (monopol), ali je obaveza solemnizacije za neke kategorije ugovora veliki napredak koja je omogućila građanima lakše sprovođenje tih pravnih radnji i veću pravnu sigurnost.

Ево сад на редиту лик кука што јавни бележник није упозорио његовог брата да му је боље да се одрекне наследства а не да се одрекне у користмајке јер му је тако пропао повраћај пореза за први стан. Јбг, није му то посао да упозорава.

Odličan primer za ono što ovde ističemo. Naravno, sada je lik frustriran, a spada verovatno u onu grupu ljudi koji će reći šta će mi advokat za ostavinu, pa beležnik je tu. Sad je lepo izduvao za povrat pdv-a, još porez od 1,5%, a ne bi ga inače bilo. Ovo neznanje će ga koštati hiljade evra.

Edited by advjbg

Sada baš čitam tu objavu i komentare. Kaže, njemu deluje suludo da mu beležnik nije objasnio, on je mislio..

Znam da mi je već na ovom forumu rečeno da mi je stav nadobudan i da će opet neko misliti to, ali čoveče, šta ti ima da misliš ili pretpostavljaš u materiji o kojoj pojma nemaš. Ponavljamo, po stoti put, organ postupka nije zastupnik stranke, nije dužan da bilo koga podučava. Za to služi advokat.

Edited by advjbg

Pogrešno objašnjavate ljudima treba laički bez uvrede, kratko i jasno većinu sudija, beležnika i izvršitelja zabole za vas i gledaće samo da što pre završe vaš predmet i štikliraju ga kao takvog.

Jel se meni čini ili ovo gori pritvorska jedinica specijale?

Ima na vestima. Krov gorki, sud evakuisan

On 5. 9. 2025. at 20:24, Engineer said:

Sistem je takav da ti možeš da nemaš pojma da imaš dug, nemaš pojma da je taj tvoj dug neko preuzeo i da će namerno da odugovlači dok kamata ne bude 10x veća od samog duga. I zato svako ko je ikada učestvovao u ovom sistemu, treba da popije otkaz i doživotnu zabranu bavljenja bilo kakvim javnim radom

Ja pojma nisam imao ne da imam dug, nego da imam hipoteku i 2 izvršenja na stanu (prvo od 2014, druga dva oko 2020). Nijedno nije moje, sve je od investitora, pošto nisam mogao odmah da preknjižim stan na sebe a posle sam prosto zaboravio jer sam se bavio gomilom porodičnih i zdravstvenih problema.

Dakle za 10 godina nije bilo nijednog obaveštenja na samoj adresi, niko nije došao da pogleda ili proceni nekretninu.

Otkrio sam pretprošle godine kad sam se setio da bih mogao da konačno preknjižim i otišao na katastar da pogledam broj parcele.

Izvršenja su konačno skinuta posle 2 godine i brojnih urgencija što mog advokata što mojih, hipoteka se razvlači po sudu, ročište je u februaru. Advokat tog poverioca je rekao mom advokatu da zna da nemaju nikakve šanse, ali poverilac nije hteo da odstupi.

To sa hipotekom nije naivno. Mozda je ovo tvoje neka specificna situacija, ali u praksi je teško skinuti hipoteku nez isplate duga

Edited by Uskebasi

19 minutes ago, Uskebasi said:

To sa hipotekom nije naivno. Mozda je ovo tvoje neka specificna situacija, ali u praksi je teško skinuti hipoteku nez isplate duga

Mogu da ga naplate od investitora, od mene sigurno ne. Ugovor je iz 2007. godine, uredno overen u sudu. Katastar je obavio upis vlasništva bez problema retroaktivno, investitor je posvedočio da je stan bio moj a ne njegov.

image.png

jel video neko nekada rešenje kojim se nešto smatra?