Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)

Featured Replies

Ta jednačina je veoma jednostavna - da li većina ljudi živi bolje danas nego juče i da li za svoju platu mogu više da kupe danas nego juče. Ili ukratko - gde su danas u odnosu na Švajcarsku ili Dansku? Ako je sve danas bolje nego ranije, onda taj rast jeste realan. Ako nije, onda mogu da obrišu dupe sa njim. Slično kao i sa Srbijom - naizgled je situacija bolja, ljudi kažu vidiš da se grade putevi, kupuju stanovi, letuje u Dubajiu, i naravno kafići puni. A zapravo je rasulo toliko da su potrebne decenije i desetine milijardi da se popravi sve što je napravljeno nakaradno, i fizički i organizaciono, u poslednjih 10-15-30 godina

I nije to pitanje samo u Nemačkoj ili Rusiji, isto važi i za Holadniju i za Bugarsku i za Južnu Afriku ili Australiju. Neko ima manji rast BDP-a, neko veći, neko je u recesiji, ali reako bih da svi idu unazad. Čak i Kina ili USA, jer koji će mi đavo ajfon i BYD kad radim 60 sati nedeljno i imam deset dana godišnjeg. Ali jasno je da taj deo progresa nije poželjan ni zapadno ni istočno od Evrope. Služi samo da mogu da kažem da je moja država bolja od tvoje.

4 hours ago, barba said:

I zato VW umesto golfa odluci da pravi tenkove.

Volkswagen is considering a shift towards military production as its auto business faces challenges, including high costs and declining profits. CEO Oliver Blume stated the company is open to exploring military vehicle production.

I to sam već pisao - te nove desetine i stotine milijardi ulaganja u gvožđuriju će možda prikazati rast BDP-a, i neko će dobiti izbore jer je pokrenuo ekonomiju i spasao simbol domaće privrede, ali to je sveukupno samo bespotreban trošak za državu, ili u ovom slučaju celu EU, koji će direktno dovesti do još veće krize.

• Replies 3.8k
  • Views 441.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• bejzbolka
    bejzbolka

Malopre čitam ovu vest, pročitao sam dva puta da vidim jesam li dobro razumeo. Iz perspektive političkog života u Srbiji ovo izgleda kao da se dešava na drugoj planeti.

• Nestorescu

• Gde je Putin desničar, šta je sa vama? Putin je čovek bez bilo kakve ideologije, on je deep state tehnokrata bezbednjačkog usmerenja, o bilo kakvoj ideologiji verovatno ima mišljenje kao i o bilo kakv

Posted Images

Screenshot_2025-07-25-23-10-06-587_com.instagram.android-edit.jpg

Statistika iz dupeta. Ovo su podaci za Nemačku od prošle godine, tri puta manje od ovog tvita

"Violent crime, however, increased by 1.5%," the report said. "With more than 217,000 violent crimes nationwide, it reached its highest level since 2007."

The statistics showed a total of 13,320 cases of rape and sexual assault for 2024 — an increase of 9.3% compared to the previous year.

Ali jeste problem i jeste u porastu

jesi nasao i za uk i fr?

inace u tom textu koji si pronasao, najbitnija stavka je da su 2/3 zlostavljaca 'nemci'.

Ima ovde za gomilu zemalja do 2022, i prosek na 100.000 stanovnika. Za Evropu su podaci na eurostatu

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/rape-statistics-by-country

Why Country-to-country Comparisons of Rape Statistics are so Difficult

Another confounding issue when compiling and comparing global rape statistics is that the legal definition of rape can vary from one country to the next. The methods used to count rapes can also vary significantly. These differences include, but are not limited to:

• Some countries consider any non-consensual sex to be rape. Others classify a sexual assault as rape only when it exceeds a certain threshold of violence.

• Some countries acknowledge spousal rape. Others do not.

• Some countries count any report of rape. Others count only those incidents that proceed to a legal trial.

• Some countries include non-consensual, and sometimes also consensual, sex with a minor—typically classified as statutory rape—in their rape totals. Other countries place any sex with a minor, consensual or not, into a separate category.

• Some countries confine the definition of rape to forced vaginal penetration during sexual intercourse only. Others consider any unwarranted penetration of the mouth, anus, or vulva with any body part or object to be rape.

• Some countries track only male-on-female rape. Others also track female-on-female, female-on-male, and male-on-male rape.

• Some countries count each individual assault that occurs between the same people (for instance, a child and a relative, or a man and his arranged fiancée) as its own separate incident. Others add all of the incidents together and count them as a single rape.

• Similarly, some countries count gang rapes as a single incident regardless of how many individuals participated. Others count gang rapes as multiple incidents (one per participant, minus the victim or victims).

Despite these variances in recording and reporting methods, the data nonetheless makes clear that rape is a major issue all over the world.

Rape statistics by country perfectly illustrate the challenges that make country-to-country data difficult to compare. Rape stats are confounded by several factors. To begin with, an overwhelming majority of rapes go unreported–up to 90% by some estimates–particularly in countries in which rape victims may be ostracized or even slain by their own families in an honor killing.

Sweden, on the other hand, has a very broad definition of rape and excellent support for the victims. This means more crimes qualify as rape and the victims of those acts are more likely to report the crime. As a result, Sweden’s rape rate seems to be quite high. However, this is a misleading assumption. In fact, Sweden would land near the middle of the pack in Europe if one were to apply Sweden’s forward-thinking definition of rape to every other country as well. On the other hand, the frequency of rape in most other top-10 countries (except Australia, whose definition is already quite broad) would likely be much higher if they adopted Sweden’s definitions and reporting/support systems.

Ili da pitamo žene da li bi se bezbednije osećale u Pakistanu ili Švedskoj, koja ima 4x više prijavljenih zločina

Edited by Engineer

Ja zaista ne mogu da zamislim da USA uvede sankcije Kini i Indiji zbog njihove trgovine sa Rusijom. Mislim mogu, ali onda ce Trampara da ih povuce za dva dana kad vidi da je vrag odneo salu.

Mr.Mxyzpltk izdrži

a1g1vw.jpg

Nije bilo tesko,

On 18. 7. 2025. at 20:30, Emerald said:

Dogovora sa Trampom ce biti po ugledu na dogovor SAD i UK, drugim recima na stetu EU. Tipa, nema carina za americku robu, manje regulacije a roba iz EU ce biti oporezovana u SAD, recimo 15%. Placac reket kroz nato kako bi kupovali americko oruzje, sto se vidi na primeru Ukrajine gde su se u red nakrcali da plate americke pvo sisteme za Ukrajinu a ne evropske. Jedino Francuska nesto pokusava ali nema nista od toga.

Ali bolje i 15% carine nego 30%.

Trump announces EU trade deal with 15% tariffs

He said that the bloc would also be “purchasing hundreds of billions of dollars worth of military equipment,” but did not provide a specific dollar amount.

https://www.cnbc.com/2025/07/27/trump-european-union-eu-trade-tariffs.html

Originalni plan Brisela je bio 0 za 0 tarife. Na kraju su pristali na vece od 10%.

40 minutes ago, Budja said:

Od mocne, nezavisne EU, ekonomski i sigurnosno, ostali samo dugmici.

https://www.theguardian.com/us-news/2025/jul/27/eu-delegation-poised-for-trump-trade-talks-in-scotland

image.png

image.png

.

Ovo cak nije ni gubitak nezavisnosti... Ovo je otvoreno , javno i demonstrativno podcinjavanje.

750mlrd za energoresurse i 600mlrd ulaganja u americku ekonomiju)))

Fantastika... EU kao entitet koji je u istorijskoj perspektivi trebao da bude instrument jacanja moci Evrope , svojom idiotskom politikom je kao posledica postao instrument podcinjavanja nekad mocnih drzava clanica - Americi.

Verovatno ce se opet ljudi cuditi porastu nacionalno orijentisanih politicara u Evropi, ne znam samo zasto.

.

2 minutes ago, barba said:

.

Ovo cak nije ni gubitak nezavisnosti... Ovo je otvoreno , javno i demonstrativno podcinjavanje.

750mlrd za energoresurse i 600mlrd ulaganja u americku ekonomiju)))

Fantastika... EU kao entitet koji je u istorijskoj perspektivi trebao da bude instrument jacanja moci Evrope , svojom idiotskom politikom je kao posledica postao instrument podcinjavanja nekad mocnih drzava clanica - Americi.

Verovatno ce se opet ljudi cuditi porastu nacionalno orijentisanih politicara u Evropi, ne znam samo zasto.

.

Te brojke Tramp lupa, nece biti toliko, pitanje je koliko nafte i gasa ce SAD imati do 2035.. Ali ce clanice EU, narocite one u nato-u, placati reket SAD.

Ali ja sam ocekivao oko 15% carine, nema u EU dovoljno mocne zemlje koja bi mogla da se suprostavi. Niti imaju sirovinsku bazu, niti spremnost da izgube americko trziste u ekonomskom sukobu. Ovo nije vreme evropskog kolonijalizma.

Ali, kao sto sam napisao, bolje 15% nego 30%.

Problem je samo jak evro, na sta se vec zale u Nemackoj. A to sam najavio odmah po ulasku Trampa u Belu kucu, a ovde je izrazena sumnja. Jak evro unistava nemacki izvoz sa uvodjenjem carina u SAD. Moguce da sada evro oslabio prema $.

24 minutes ago, Emerald said:

Te brojke Tramp lupa, nece biti toliko, pitanje je koliko nafte i gasa ce SAD imati do 2035.. Ali ce clanice EU, narocite one u nato-u, placati reket SAD.

Ali ja sam ocekivao oko 15% carine, nema u EU dovoljno mocne zemlje koja bi mogla da se suprostavi. Niti imaju sirovinsku bazu, niti spremnost da izgube americko trziste u ekonomskom sukobu. Ovo nije vreme evropskog kolonijalizma.

Ali, kao sto sam napisao, bolje 15% nego 30%.

Problem je samo jak evro, na sta se vec zale u Nemackoj. A to sam najavio odmah po ulasku Trampa u Belu kucu, a ovde je izrazena sumnja. Jak evro unistava nemacki izvoz sa uvodjenjem carina u SAD. Moguce da sada evro oslabio prema $.

.

Bolje 15% nego 30%? Pa ono, jeste, a jos je bolje biti bogat nego siromasan.

I upravo govorim o tome da je EU glavni krivac sto su uopste dozvolili sebi da dodju u ovakvu situaciju..

Zelena politika, sukob sa Rusijom, poduzi spisak i uopste taj mentalitet "rajskog vrta".... Kolonijalno vreme je davno proslo a razmisljanje nije.

Oni su na samit sa Kinom otisli da " uce" Kinu s kim da trguje, umesto da rese objektivne probleme u sopstvenoj trgovini s Kinom..

Za posledicu , umesto dva dana, samit je trajao jedan dan.

Zato naravno da ce budale da sisa onaj ko hoce, i za to ti uopste nisu potrebne Trampove cifre...

A kako stvari stoje vec neko vreme, za sve njihove budalastine prvo se savije i skine gace Nemacka..

Mislim da ce ovakve stvari sve teze prolaziti , prvo u Francuskoj, a mozda i Italiji.

.

Edited by barba

Mudri ljudi bi se pitali zašto Japan i EU pristaju na gotovo navlas isti loš dil

Zato sto je EU postala Japan, u politickom smislu. To je dosta jednostavno.

Evo iz srca mainstream-a tumacenje dogovora.

image.png

Edited by Budja

2 hours ago, Roger Sanchez said:

Mudri ljudi bi se pitali zašto Japan i EU pristaju na gotovo navlas isti loš dil

Japanska stagnacija je upravo pocela nametnutim losim dilom sa USA.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.