Jump to content
IGNORED

Opšti topik o EU (ex kriza Evrozone)


anomander rejk

Recommended Posts

3 hours ago, Anduril said:

Fasizam je izuzetno pragmatican i fleksibilan sistem, a glavni cilj nije neka ideologija, nego moc i dominacija po svaku cenu gde razne ideologije sluze samo kao sredstvo kontrole i propagande. Oportunizam lidera do kraja i nesposobnost mirne predaje vlasti su zato glavne odlike.

Ne čini ti se da malo kreativno definišeš fašizam? Ono, danas nam ofdgovara ova drfinicija, a sutra će neka druga.

Uzgred, izdvojio si kontrolu i propagandu. Gde nađe baš njih? Ima ih ovde koji se itekako zalažu za kontrolu, a bave se propagandom. :rolleyes: Ne bi ih baš nazvao fašistima.

Sem toga, nivo kontrole i propagande je zapanjujući  u kompletnoj EU i u SAD.

Ovde najveći antifašisti rešenje vide u većoj kontroli i jačoj propagandi. Tu su i ideje o ograničavanju prava glasa i slično. 

  • +1 1
Link to comment
2 minutes ago, Braća Strugacki said:

Francuska i nemačka su zaokružene ekonomski, da nisu ne bi mogli da imaju prosek godina koje imaju a da i dalje funkcionišu

 

 

Iz ugla jednog ispreddućanskog laika Nemačka i Francuska meni deluju kao dve kolonijalne sile koje sišu sve što vredi (od uranijuma do jeftine radne snage) u svojim zabranima. Jedna u (jugo)istočnoj Evropi, druga u zapadnoj Africi. 

 

Njihove ekonomije su zaokružene kao i npr japanska. Tolika sila autoindustrije ne može da napravi električni automobil bolje i više od Amerikanca afričkog porekla. Raspala Rusija pravi svoje procesore da ne pominjem Koreju ili Kinu. Da ne idem dalje prema AI, raketama koje idu u svemir pa se vrate i drugim sofisticiranim špecijama. 

Link to comment

Ne verujem da je to nesto posebno problematicno. U centru je prica o 200 milijardi eur pomoci nemacke drzave svojim stanovnicima. Malo koja zemlja u EU to moze da priusti kao Nemacka i o tome se radi.

Drugi problem su konstanti napadi Poljske, uz zaledjinu SAD, na Nemacku, sto tera Berlin da se vise izoluje. Poljaci su vec izduvali za obecane Leoparde.

 

  • +1 1
Link to comment

U visevekovnoj bavarskoj istocnoj  pogranicnoj oblasti(Ost mark), danas popularno nazvanom Austrija, FPÖ hita ka prvom mestu u isptivanjima popularnosti dok se ÖVP sa zelenima raspada,

 

Umfrage-Desaster: Koalition weiter im Tiefflug

Zahlen bereiten nicht nur in der Schule Kopfzerbrechen. Die Regierung weiß das und kann viele unschöne Lieder davon singen. Repräsentative Umfragen (26. - 28. Oktober; 1250 Befragte, Schwankungsbreite 3,1 Prozent) von IFDD im Auftrag von PULS 24 zeigen: Die ÖVP liegt bei 20 Prozent, deutlich hinter SPÖ (27) und FPÖ (25). Sollte der promovierte Bierfreund Marco Pogo (Dominik Wlazny) einsteigen, käme die Kanzlerpartei nur auf 19 Prozent, der grüne Koalitionspartner auf 8, hinter Pogo und NEOS – jeweils 10 (siehe Grafiken). IFDD-Chef Christoph Haselmayer: „Die ÖVP hatte sich vor zwei Wochen erholt, lag bei 23 Prozent. Doch durch die Enthüllungen um Schmid gingen drei Prozent wieder verloren.

 

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/other/umfrage-desaster-koalition-weiter-im-tiefflug/ar-AA13yPbe?cvid=c9ea911938ea484c834d819271e32b06

 

Nema bez Kurca nista...daklme, sta?-Izvlaci Kurca!

Edited by pasha
Link to comment

Ici ce ÖVP jos dole posle ove sedmice. Nastavlja se ispitivanje Thomas Schmid a diskutovace se i u parlamentu. A zeleni ce se grbaviti za cenzus ako se BIER ukljuci u trku.

Edited by bags
Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jel hoćete da se smrznemo, to hoćete :mad:

 

Quote

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Beogradu izjavio da bi Srbija teško prezimila da nije bilo razumevanja premijera Mađarske Viktora Orbana.

 

Posle sastanka s Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom o suzbijanju ilegalne migracije, Vučić je podsetio da je „Mađarska dopustila da smestimo gas u njihova skladišta“.

„Danas imamo neverovatne potrošnje struje na ovako lepe dane, ali imamo svega i imaćemo, zahvaljujući našem velikom prijatelju Viktoru Orbanu i njegovoj Vladi“, dodao je predsednik Srbije.

 

Link to comment
×
×
  • Create New...