Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

49 minutes ago, radisa said:

Jedno pitanje, ne koje bi do pre par nedelja bilo "jesi ti normalan"...

Šta PPP misli, kako bi se svet poneo, ako bi Izrael deknuo nukleraku na Teheran? Ne zaboravimo, poluzvanično, Izrael ima neke bojeve glave...

Evo, ja ću prvi da kažem šta mislim, mislim da se skoro ništa ne bi desilo, bukvalno skoro ništa, neko bi možda i reagovao, ali ništa više od retorike...

Upotreba NO je veliki no-no. Prvi problem je ogromno neselektivno unistenje. Preko toga bi moglo da se popegla, kao sto je u medijima pokrivena Gaza, tj stradanje civila i pre 7.X 2023 i nakon toga. Drugu problem je radijacija, previse zagadjenja gde bi sirom lepog i ugladjenog sveta Gajger-Milerovi brojaci poceli da piste kao parking senzor na 5cm od zida.

• Replies 10.9k
  • Views 973.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

3 minutes ago, Jeremija said:

U sezoni pred USA izbore 2024. ne tako mali broj nominalno pametnih i obrazovanih poznanika ovdašnjih su me ubeđivali kako je drugi dolazak Isusa, pardon narandžastog vrlo dobar, eto posebno za biznis, berze, IT. Da završava ekspresno Ukrajinu i slično. Jedan od njih je imao argument eto Donalda podržavaju i neki od najsposobnijih ljudi današnjice, kao npr Andreessen i Horowitz, i da je to jedino pametno rešenje.

A on budaletina, pun gas u provaliju, sa tendencijama da zapali celu planetu.

Ako pogledate izjavu Makrona na prethodnoj strani, ispod stoji: Francuska ne odobrava akcije SAD i Izraela.

12 minutes ago, Jeremija said:

Po kolicini zlata kao da sedi u Moskvi

1 minute ago, Fins fleet said:

Ne razumem paralelu. Kako Irancima pomaze to sto je i Vijetnam najebao ranije?

Pa kako vreme odmice Iranci deluju sve homogenizovaniji I sve spremniji na zrtvu, na to sam mislio - agresor se zajebao u toj proceni, sto vise stradaju poglavari, to ih zapravo narod vise sledi.

Naravno do pobede ala Vijetnam treba mnogo I nemam pojma da li je moguca I izvesna tj da li ce ipak na kraju tehnoloski jaz da prevlada. A ko zna mozda jednom I Kinezi npr preokrenu pa pocnu na Iran gledati kao na proksija

5 minutes ago, x500 said:

Upotreba NO je veliki no-no. Prvi problem je ogromno neselektivno unistenje. Preko toga bi moglo da se popegla, kao sto je u medijima pokrivena Gaza, tj stradanje civila i pre 7.X 2023 i nakon toga. Drugu problem je radijacija, previse zagadjenja gde bi sirom lepog i ugladjenog sveta Gajger-Milerovi brojaci poceli da piste kao parking senzor na 5cm od zida.

Jebe se izraelcima za to, oni su daleko, a okolo su ionako Arapi, ko ih jebe...

46 minutes ago, radisa said:

Jedno pitanje, ne koje bi do pre par nedelja bilo "jesi ti normalan"...

Šta PPP misli, kako bi se svet poneo, ako bi Izrael deknuo nukleraku na Teheran? Ne zaboravimo, poluzvanično, Izrael ima neke bojeve glave...

Evo, ja ću prvi da kažem šta mislim, mislim da se skoro ništa ne bi desilo, bukvalno skoro ništa, neko bi možda i reagovao, ali ništa više od retorike...

Pa slušaj, to je kardinalni događaj koji bi mogao imati nesagledive posledice po ceo svet.

Moglo bi se desiti da neki Pakistan recimo reši da istestira svoje nuklearne kapacitete na Izraelu, i u tome bi verovatno imao podršku ogromne većine muslimana u celom svetu, ne samo šiita. A nakon toga i da Indija istestira svoje kapacitete na Pakistanu.

Moglo bi se desiti i da u Egiptu dođe do nekog prevrata ili da Sisi bude pod ogromnim pritiskom da napadne Izrael jer bi ogroman broj Egipćana sa pravom video potencijalnu nuklearnu kuglu iznad Kaira kao sledeću, a u čemu bi im se mogle pridružiti i druge arapske i muslimanske države, poput Turske i Alžira (i Sultan bi sebe mogao doživeti kao metu), kao i razni irački, jemenski i ostali bašibozuci, te da Izrael osvane sa stotinama hiljada arapskih vojnika na granicama. Politički ni jedna od arapskih država ne bi mogla da opravda održavanje bilo kakvih odnosa sa Izraelom zbog ogromnih unutrašnjih pritisaka, a i u Evropi bi reakcija bila vrlo negativna i razni Makroni i Mercovi bi izgubili i ono malo razumevanja za svoje gluparanje oko Izraela, pa bi brzo promenili ploču - da ne govorim da bi u velikom delu zapadne Evrope izbili i žestoki neredi. Putin bi to doživeo kao dozvolu da pušta Orešnike po Kijevu, i da isti ne budu bez bojevih glava, kao i razne druge grozote, te bi i to moglo brzo dovesti do eskalacije tamo.

Suma sumarum, Pandorina kutija, mada to možda ne izgleda tako na prvi pogled.

4 minutes ago, Ian Mancunian said:

U sezoni pred USA izbore 2024. ne tako mali broj nominalno pametnih i obrazovanih poznanika ovdašnjih su me ubeđivali kako je drugi dolazak Isusa, pardon narandžastog vrlo dobar, eto posebno za biznis, berze, IT. Da završava ekspresno Ukrajinu i slično. Jedan od njih je imao argument eto Donalda podržavaju i neki od najsposobnijih ljudi današnjice, kao npr Andreessen i Horowitz, i da je to jedino pametno rešenje.

A on budaletina, pun gas u provaliju, sa tendencijama da zapali celu planetu.

Da ne pominjemo kako je Tramp goljub mir, Donald the Dove, koji ce doneti opsti mir i prosperitet za razliku od demokratskih jastrebova, bilo je toga i ovde na forumu.

Edited by Jeremija

1 minute ago, dillinger said:

Pa kako vreme odmice Iranci deluju sve homogenizovaniji I sve spremniji na zrtvu, na to sam mislio - agresor se zajebao u toj proceni, sto vise stradaju poglavari, to ih zapravo narod vise sledi.

Naravno do pobede ala Vijetnam treba mnogo I nemam pojma da li je moguca I izvesna tj da li ce ipak na kraju tehnoloski jaz da prevlada. A ko zna mozda jednom I Kinezi npr preokrenu pa pocnu na Iran gledati kao na proksija

OK.

Moj ugao je da ja ne znam sta je "pobeda" za Iran u ovom trenutku, tesko mi je i da zamislim. Status quo svakako nije, imali smo status quo 50 godina i narod pati. Da ih Izrael i US izbamusaju i postave svoje marionete nije dobro. Da "pobede" US i Izrael - prvo mislim da nece, danas nije 1970 i tehnologija je mnogo mocnija, kao sto vidimo. Drugo sve i da dobiju rat, nova vlada koja dolazi iz tako neceg - opet, pesimista sam.

Sve ovo na osnovu nicega, mozak mi ode u crnilo. Izvinjavam se na rantu.

5 minutes ago, x500 said:

Fizičari će me ispraviti ali drugi problem i nije toliko veliki (srazmerno veličini upotrebljenog) malo šta bi stiglo do tog lepog i uglađenog sveta. Naravno, Teheran kao meta, bio bi zaboravljen za život za dug period.

Ali računam da bi i tu rekli "a svakako nije bio za život, visoke temp, nema vode"

1 minute ago, Ayatollah said:

Pa slušaj, to je kardinalni događaj koji bi mogao imati nesagledive posledice po ceo svet.

Moglo bi se desiti da neki Pakistan recimo reši da istestira svoje nuklearne kapacitete na Izraelu, i u tome bi verovatno imao podršku ogromne većine muslimana u celom svetu, ne samo šiita. A nakon toga i da Indija istestira svoje kapacitete na Pakistanu.

Moglo bi se desiti i da u Egiptu dođe do nekog prevrata ili da Sisi bude pod ogromnim pritiskom da napadne Izrael jer bi ogroman broj Egipćana sa pravom video potencijalnu nuklearnu kuglu iznad Kaira kao sledeću, a u čemu bi im se mogle pridružiti i druge arapske i muslimanske države, poput Turske i Alžira (i Sultan bi sebe mogao doživeti kao metu), kao i razni irački, jemenski i ostali bašibozuci, te da Izrael osvane sa stotinama hiljada arapskih vojnika na granicama. Politički ni jedna od arapskih država ne bi mogla da opravda održavanje bilo kakvih odnosa sa Izraelom zbog ogromnih unutrašnjih pritisaka, a i u Evropi bi reakcija bila vrlo negativna i razni Makroni i Mercovi bi izgubili i ono malo razumevanja za svoje gluparanje oko Izraela, pa bi brzo promenili ploču - da ne govorim da bi u velikom delu zapadne Evrope izbili i žestoki neredi. Putin bi to doživeo kao dozvolu da pušta Orešnike po Kijevu, i da isti ne budu bez bojevih glava, kao i razne druge grozote, te bi i to moglo brzo dovesti do eskalacije tamo.

Suma sumarum, Pandorina kutija, mada to možda ne izgleda tako na prvi pogled.

Ja nisma ubeđen da bi se arapi organizovali, naprotiv, milim da bi se usrali, da i oni ne dobiju koju...Ali, da, ostaju Pakistan i Indija...

Milsim da Rusi ne bi okinuli nuke nikako, oni Ukrajince vide kos Ruse sa govrnom manom, ne bi ubijali svoje....

Nakako mislim da bii Mercovi i Makroni legli na rudu svakako.... Jer, ja sma ubeđen, njihovo ponašanje nema veze sa bilokakvim racionalnim razlozima, ubeđen sam da su svi lideri zapadnih zemalaj izbušeni od Mosada, sa raznim stvarima, ala Epstin video files, i da oni koji nisu, jedini reaguju normalno (Irci, Španci, Slovenci)... Nema nikavog rezona da Nemačka i Francuska podržavaju izrael, čak i da zanamearimo moral...

Mislim da to sa unistavanjem fabrika, a narocito, energetske infrastrukture nece ici tek tako.

Kada je nato 1999 napao SRJ, prva meta je bila rafinerija nafte u Pancevu, koji su tukli stalno.. Do sada nisam video stalne napade na iranske energetske instalacije, osim jednog slucaja kao odgovor na napad Irana u Saudijskoj Arabiji. Mozda nisam dovoljno dobro ispratio.

Iran ce da napadne naftna i gasna polja u Zalivu, nece biti nafte i gasa da se izvoze sta god da se desi nakon svega, ili ce trebati dosta vremena da se sve vrati na normalni nivo.

Just now, radisa said:

Ja nisma ubeđen da bi se arapi organizovali, naprotiv, milim da bi se usrali, da i oni ne dobiju koju...Ali, da, ostaju Pakistan i Indija...

Milsim da Rusi ne bi okinuli nuke nikako, oni Ukrajince vide kos Ruse sa govrnom manom, ne bi ubijali svoje....

Nakako mislim da bii Mercovi i Makroni legli na rudu svakako.... Jer, ja sma ubeđen, njihovo ponašanje nema veze sa bilokakvim racionalnim razlozima, ubeđen sam da su svi lideri zapadnih zemalaj izbušeni od Mosada, sa raznim stvarima, ala Epstin video files, i da oni koji nisu, jedini reaguju normalno (Irci, Španci, Slovenci)... Nema nikavog rezona da Nemačka i Francuska podržavaju izrael, čak i da zanamearimo moral...

Sve ovo je tacno danas, mozda. Za 5 godina, stvari mogu biti u potpunosti drugacije i nuklearka koja se danas baci bi mogla biti presedan za novu nuklearku tada.

Naravno, ne gajim iluzije da iko gleda mnogo daleko kada donosi ove odluke. Mozda do sledeceg otvaranja berze.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.