Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

9 minutes ago, nautilus said:

Plus kineska vojska je poprilična nepoznanica. Poslednji rat koji su vodili je bio protiv Vijetnama i proveli su se kao bosi po trnju. Može se desiti da iskoriste trenutak zauzetosti Amerike sa Iranom i Ukrajinom pa da pokušaju nešto oko Tajvana ali to je krajnji domet nekih njihovih vojnih planova. Ne mislim toliko na tehniku koliko na kvalitet komandnog kadra i sposobnost da se prilagode situaciji kada planovi propadnu, a propašće. A ako bi se to desilo, moralo bi u narednih nekoliko meseci jer desanti se ne rade u sezoni oluja na moru.

Poslednja stvar koja im pada na pamet je da sada ulaze u bilo kakve vojne avanture, cak i kad bi bili ekstremno spremni za tako nesto. Zasto bi to radili? Oni su morali biti svesni da ako udju u svetsku trku za resurse postoji opasnost da im Ameri tu i tamo zavrnu slavine i verujem da su na tako nesto racunali.

• Replies 10.9k
  • Views 973.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Pricali smo o tome a ce etnicki da ih ispobunjuju, to im je nacin rada planetarno.

Ja mislim da se njihova pasivnost jer mnogo vole novac i trgovinu svodi na "dugu mudrost". Samo sto im se energetski saveznici za njihovu privredu nestaju.

"Irkinja" kaze

Edited by Emerald

8 minutes ago, Emerald said:

Ja mislim da se njihova pasivnost jer mnogo vole novac i trgovinu svodi na "dugu mudrost". Samo sto im se energetski saveznici za njihovu privredu nestaju.

Aha. Ti isti Kinezi su asimilovali najvecu imperiju u istoriji civilizacije, ne bih ih ja olako potcenjivao.

Just now, Emerald said:

Problem sa tim je sto ne vidim da to moze oboriti vlast u Teheranu ali moze stvoriti gradjanski rat, nesto slicno kao u SFRJ ili Libiji.

.

I WSJ i Axios su danas imali tekst na ovu temu, Tramp je vec vodio "konfidecionalne" razgovore sa predstavnicima irackog Kurdistana, Barzanijem i Talabanijem, posle visemesecnog lobiranja od strane Bibija.

U Iranu zaista postoje naoruzane kurdske separatisticke grupe, i pored Beludzhija oni zaista mogu da pokrenu ustanke unutar drzave.

Iran cini oko 50% persijanaca , ostalo su azerbeidzanci , kurdi, arapi, itd.

Ovo samo pokazuje da je Iran "iznenadio" US, opcija gradjanskog rata u Iranu i cepanja je moguc, ali to bi bila jos jedna ogromna migrantska/izbeglicka kriza, koja je i tako moguca ako se ovaj rat produzi mesecima.

A pogodi kuda ce ti ljudi?

.

Edited by barba

15 minutes ago, Emerald said:

Kurdi su pusteni niz vodu u Siriji prilicno iskorisceni. U Turskoj su zbog toga morali da rasformiraju PKK.

Sada ide ova prica, koja izgleda da ima istine jer je Iran napao neke kurdske pozicije u Iraku

https://x.com/clashreport/status/2028942658002141622

Ako iranski Kurdi znaju kako su ih Ameri ostavili na nemilost neprijateljima u Siriji, Iraku i Turskoj, najpametnije im je da sad odu da odnesu tetki lek.

4 minutes ago, harper lee said:

Aha. Ti isti Kinezi su asimilovali najvecu imperiju u istoriji civilizacije, ne bih ih ja olako potcenjivao.

"Kineski zid" kaze nesto drugo, ali ih nije spasio od vlasti Mongola ali kao civilizacija su "oblikovali" svoje osvajace.

1 minute ago, Engineer said:

Ako iranski Kurdi znaju kako su ih Ameri ostavili na nemilost neprijateljima u Siriji, Iraku i Turskoj, najpametnije im je da sad odu da odnesu tetki lek.

Jeste, ali ne radi to tako.

Moraju sad da pocnu da igraju na kartu iranskih laponaca, to im je oproban recept.

A Iranci... tragedija sirijskih dimenzija u najavi...

2 minutes ago, barba said:

.

I WSJ i Axios su danas imali tekst na ovu temu, Tramp je vec vodio "konfedicionalne" razgovore sa predstavnicima irackog Kurdistana, Barazanijem i Talabanijem, posle visemesecnog lobiranja od strane Bibija.

U Iranu zaista postoje naoruzane kurdske separatisticke grupe, i pored Beludzhija oni zaista mogu da pokrenu ustanke unutar drzave.

Iran cini oko 50% persijanaca , ostalo su azerbeidzanci , kurdi, arapi, itd.

Ovo samo pokazuje da je Iran "iznenadio" US, opcija gradjanskog rata u Iranu i cepanja je moguc, ali to bi bila jos jedna ogromna migrantska/izbeglicka kriza, koja je i tako moguca ako se ovaj rat produzi mesecima.

A pogodi kuda ce ti ljudi?

.

Ja se slazem sa tobom, mislim da je ovo iznudjeno i da originalni plan nije prosao.

Nema sanse da su Amerikanci zeleli da ceo svet gleda kako im gore baze i ambasade a da im vojska bezi u hotele da se skriva sa civilima.

56 minutes ago, Jeremija said:

Da ne pominjemo kako je Tramp goljub mir, Donald the Dove, koji ce doneti opsti mir i prosperitet za razliku od demokratskih jastrebova, bilo je toga i ovde na forumu.

Screenshot_20260303_230025_com.viber.voip_edit_297583698593133.jpg

2 minutes ago, Emerald said:

Ja se slazem sa tobom, mislim da je ovo iznudjeno i da originalni plan nije prosao.

Nema sanse da su Amerikanci zeleli da ceo svet gleda kako im gore baze i ambasade a da im vojska bezi u hotele da se skriva sa civilima.

Originaln plan Amerikanaca ne postoji, postoji originalni plan Izraelaca, a njih plan je bio da uvuku u Ameriku rat.

Ovo ostalo su detalji, kao sto je i 160 grobova na ledini samo detalj koji se ni ne razmatra.

Jedini ozbiljniji separatistički pokret u Iranu je u Balučistanu. Iranske manjine su uglavnom šiti i to je velika prepreka za pokretanje nekog ustanka jer su šiti u okolnim državama užasno diskriminisani. Baluči su suniti.

59 minutes ago, Jeremija said:

Da ne pominjemo kako je Tramp goljub mir, Donald the Dove, koji ce doneti opsti mir i prosperitet za razliku od demokratskih jastrebova, bilo je toga i ovde na forumu.

Da, 2 i po coveka su hvalila Trampa, ostali su govorili da ko god dodje radice sta Izraelci kazu.

Prva je ona demokratska kandidatkinja otvoreno pricala kako ce napasti Iran. Pri tom taj Iran vec decenijama ceka napade. Bukvalno su isli redom, preko Libije Iraka i Sirije, prosto uzelo im vreme ali sansa da nece udariti na Iran u narednih xy godina je nesto na sta se niko ne bi kladio.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.