Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

7 minutes ago, theanswer said:

Ali ja ne vidim ko će da ušeta u Iran i oslobodi ga. Jedno je bombardovati iz vazduha, drugo je menjati režim Venecuela style u Iranu.

Mogu da pokokaju dronovima vrh revolucionarne garde i ajatolah može nakon toga jedino da se preseli u Burundi da tihuje. Radili su to već ranije i sad kad se režim raspada sam od sebe je realno da završe posao. I da onda instaliraju onog nesrećnika šaha juniora. Ovo bi verovatno bila i najmanje loša opcija za one ljude tamo.

Ali se ovo verovatno neće desiti nego će da gađaju vojne ciljeve i infrastrukturu i kao epilog ćemo da imamo opšte rasulo i građanski rat.

• Replies 10.9k
  • Views 973.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

7 minutes ago, bios said:

Mogu da pokokaju dronovima vrh revolucionarne garde i ajatolah može nakon toga jedino da se preseli u Burundi da tihuje. Radili su to već ranije i sad kad se režim raspada sam od sebe je realno da završe posao. I da onda instaliraju onog nesrećnika šaha juniora. Ovo bi verovatno bila i najmanje loša opcija za one ljude tamo.

Ali se ovo verovatno neće desiti nego će da gađaju vojne ciljeve i infrastrukturu i kao epilog ćemo da imamo opšte rasulo i građanski rat.

Pretpostavljam da je vrh revouliconarne garde ipak naučio nešto iz prethodnog rata i da ih neće biti lako ukloniti. A ako dođe do promene režima na ovaj ili na onaj način doći će svakako do građanskog rata i biće verovatno stotine hiljada mrtvih Iranaca. Kvota 1,20 na takav scenario.

13 minutes ago, theanswer said:

Pretpostavljam da je vrh revouliconarne garde ipak naučio nešto iz prethodnog rata i da ih neće biti lako ukloniti. A ako dođe do promene režima na ovaj ili na onaj način doći će svakako do građanskog rata i biće verovatno stotine hiljada mrtvih Iranaca. Kvota 1,20 na takav scenario.

Pao bi režim ove ili u naredne 2-3 godine sam od sebe enivej. Previše je to postalo trulo. Inflacija ogromna, privreda stoji, štrajkovi na sve strane. I na sve to religiozni manijaci koji maltretiraju ljude. Kurdi, Arapi i Balok su naoruzani i grupisani. Bilo bi ovo baš gadno i bez uplitanja sa strane, pogotovo sa narandžastim manijakom.

Ne verujem da će dirati regularnu vojsku, već samo Revolucionarnu gardu. Nadam se da su naučili nešto iz Iraka i Libije. Valjda će vojska da čuva red. Pahlavi nema šanse da dodje na vlast, više se nadam umerenoj frakciji.

amerka verovatno racuna na kurde, arape i ostale koji su spremni da komadaju iran iznutra. polupace im sve sto moze dobaciti izrael i nastaje haos u iranu kao u iraku i bog zna koje ce novo zlo da se izrodi iz toga. pitanje je i na sta su sve spremne lude hodze zarad ostanka na vlasti ali sve mi sluti na neki brutalan gradjanski rat. amerikanci su eksperti za to.

Sumnjam. Iran je daleko ispred Iraka i Sirije što se uredjenja tiče.

moguce ali kada se pogleda na mapu, izvanredna prilika da etnicki pokolj. jos ako bi mogle uvuci zemlje iz okruzenja u taj obracun, to je plus.

Iran_ethnoreligious_distribution_2004.jp

To kao kad bi pogledao mapu SAD, video pedesetak državica, i zaključio da samo treba roknuti DC a ovi ostali će odmah da se pokolju među sobom.

1 minute ago, Weenie Pooh said:

To kao kad bi pogledao mapu SAD, video pedesetak državica, i zaključio da samo treba roknuti DC a ovi ostali će odmah da se pokolju među sobom.

naravno da nije tako. mislim da ti poredjenje nije na mestu.

2 minutes ago, Krampa said:

naravno da nije tako. mislim da ti poredjenje nije na mestu.

Nije baš na mestu, istina; tamo su na mapi formalne federalne jedinice a ovde su neformalni etniciteti.

Iran nije klasična bliskoistočna satrapija na staklenim nogama, pa da lako možeš da iskopaš neke moderate rebels spremne da se žrtvuju za slobodu. Da je tako lako davno bi ih rušili.

11 minutes ago, Jesper23 said:

Nek se spremi Kuba. Samo Kim mirno spava...

35 minutes ago, Krampa said:

amerka verovatno racuna na kurde, arape i ostale koji su spremni da komadaju iran iznutra. polupace im sve sto moze dobaciti izrael i nastaje haos u iranu kao u iraku i bog zna koje ce novo zlo da se izrodi iz toga. pitanje je i na sta su sve spremne lude hodze zarad ostanka na vlasti ali sve mi sluti na neki brutalan gradjanski rat. amerikanci su eksperti za to.

Manje vise tako samo hodze su dokazale u spoljnoj politici racionalnost itekakvu, toliku da prerasta u kukavicluk. Mislim da je jedina nepoznanica kako ce odgovoriti napadacu u slucaju svog potonuca.

Ako je po dosadasnjem, nece napraviti nista. Ali nije da ne mogu bas zasuti americku mornaricu rojem dronova Ili ceo Israel balistickim raketama. Materijala imaju

Sustinski Izrael zeli da vrati Iran na nivo Sirije danas.Raspamecivanje do kamenog doba pa onda da se medjusobno pobiju .Bilo kakva boots on the ground koja bi napravila nacionalno ujedninjenje bi kostala napadaca Boga i samim tim nije aktuelna pre nego sto se obavi gore spomenuto.Mislim da je i 12 dnevni rat dao dovoljno zorta Mulashinima da ne glume veliku silu i da moraju da se okrenu Kini i Rusiji ako zele da prezive.Nisu zeleli da budu Ukrajina 2.0 i pokusali su da naprave neki dogovor sa Arapima i USA ali slaba vajda.Sad je vec pitanje pukovnik il pobednik.

E od Rusa su se posebno ovajdili vidimo. A pomogli im onoliko u Ukrajini.

Iran se zajebao sto je forsirao sopstvene dronove i rakete a zanemario radare i pvo. Tu je zajeb. Da su imali neku svoju pvo da proizvode po licenci makar...

19 minutes ago, Weenie Pooh said:

Nije baš na mestu, istina; tamo su na mapi formalne federalne jedinice a ovde su neformalni etniciteti.

Iran nije klasična bliskoistočna satrapija na staklenim nogama, pa da lako možeš da iskopaš neke moderate rebels spremne da se žrtvuju za slobodu. Da je tako lako davno bi ih rušili.

ah, amerika ima phd u procesu stvaranja federealne jedinice od neformalnog etniciteta po svetu i nije vazno da li ce ginuti za slobodu ili za nesto trece. vazno je samo dobro upakovati i prodati zapadnom pucanstvu da bi izbegli lokalno gibanje ostalo je nevazno. taj deo zadatka je vec odradjen. iskreno, ja licno, cu biti zadovoljan kada pogane hodze budu oterane i porazene, sta ce biti posle to se moze samo nagadjati. verovatno nista dobro kao ni bilo gde su amerikanci uspostavili promenu rezima. da li su strapija na staklenim nogama ili ne, to je tesko odrediti.

to cemo videti tek kada ili ako se nesto desi kako amerikanci i izrael najavljuju. mnoge stvari se promene kada krene ozbiljno. evo recimo, jos uvek cekamo strateski poraz rusije koji su nam obecail pre 5 godina ali nista...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.