Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

Ja bih opet zamolio ako moze da se saceka do posle nedelje… 😬

• Replies 10.9k
  • Views 973.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Just now, jms_uk said:

Ja bih opet zamolio ako moze da se saceka do posle nedelje… 😬

A brt smiri dupe, vidiš da ovaj ne zna šta bi.

Idi gore, šta znam Grenland...

9 minutes ago, Zaboravan said:

A brt smiri dupe, vidiš da ovaj ne zna šta bi.

Idi gore, šta znam Grenland...

Ili Mineapolis... fantom

2 minutes ago, radisa said:

Ili Mineapolis... fantom

Samo neka se toplo obuče, neki šinjel, fantomka.

Ovaj, zasto je Ben Stiler zanimljiv I sta je novo rekao? Osim da jel 80% Iranaca je protiv Islamske republike I da ih generalno treba bombardovati uprkos cinjenici da Tramp nije vodjen humanitaristickim motivima ali priliku valja iskoristiti.

Al pazi naslov zasto niko ne ustaje za Irance osim jebote CNNa Trampa Izraela I cele flote

Edited by dillinger

nije mi jasno šta si slušao i sa kojim predubeđenjem i ne bih odgovarao da ne mislim da sam ostao dužan opis za sam video; sem je, bar se tako meni čini, dobro sumirao stvari pa umesto da drvi o istorijskom kontekstu i uzaludnosti situacije rekao šta konkretno može da se uradi, kao i argument zašto bi iran mogao da bude različit od iraka nakon pada tirana. pretpostavke mu nisu u kamenu zapisane ali zanimljivo je čuti i perspektivu koja se razlikuje od analitičara sa n1 i rts-a kao i američkih levičara, a koje su u mom bablu dominantne. uglavnom, ne zaziva bombardovanje srj stajl niti kopnenu invaziju nego bombardovanje koje će poput onog u venecueli targetirati čelnike islamske republike. to je ono što vidi kao najdelotvorniju pomoć pobunjenom narodu irana. kritika o ćutnji inače glasnih krugova se odnosi na američke levičare, i meni je neverovatno kako su začepili gubicu dok zbog mula teku potoci krvi.

Izvinjavam se, da, nisam uhvatio da on misli na nekakvo cutanje nekakve americke levice. Nevezano za to koliko mu je utisak tacan, elem trebas biti stvarno zesci tantuz pa ne videti razliku kad se ubijaju neki drugi zbog rase Ili vere u odnosu na politicka medjuistrebljenja.

No dobro, ja se samo pitam jesu li liberalni intervecionisti koji zazivaju lupanje Irana od strane Bibija I Trampa pokvareni Ili nevidjeno glupi. Dakle imas bukvalno nevidjen broj pametnjakovica koji se boje fasizacije Amerike pod Trampom a pritom podrzavaju sve I jednu njegovu akciju u trecem svetu. (ono ko da od Nemacke 39 trazis pomoc) Negde I osecaju da bi on I sa Iranom, kao I Venecuelom, bas zato sto je beskrupulozan, mogao da im donese vise radosti I bericeta nego poslovicno uzdraniji Bajden Ili Obama npr .

Drzim da su glupi ipak jer su iovako nemocni protiv unutrasnjeg arhinaprijatelja a kako li ce ga tek oboriti I na sta ce Amerika liciti kad se okiti skalpovima ajatolaha I inih diktatora I odsece naftu Kinezima.

Edit: a da, slag na tortu - Iran nije shithole kantri, to je bre Civilizacija I zato ce sigurno nase bombe boljim plodom uroditi nego u Iraku, Avganistanu, Libiji...sjebali smo 9 proslih prilika I drzava e ali ovaj 10 put uspeva. Nismo se mi promenili mi smo zapravo jos gori ali nasa meta tj iranski narod je mnogo bolji od ovih neandertalaca

Edited by dillinger

Usput, još jedna prekrasna armada prekrasno plovi prema Iranu upravo sada. Dakle, vidjet ćemo

ovo se zahuktava, dakle već oko sedamanestog februara imaćemo već i nove intervencije

2 hours ago, dillinger said:

Izvinjavam se, da, nisam uhvatio da on misli na nekakvo cutanje nekakve americke levice. Nevezano za to koliko mu je utisak tacan, elem trebas biti stvarno zesci tantuz pa ne videti razliku kad se ubijaju neki drugi zbog rase Ili vere u odnosu na politicka medjuistrebljenja.

No dobro, ja se samo pitam jesu li liberalni intervecionisti koji zazivaju lupanje Irana od strane Bibija I Trampa pokvareni Ili nevidjeno glupi. Dakle imas bukvalno nevidjen broj pametnjakovica koji se boje fasizacije Amerike pod Trampom a pritom podrzavaju sve I jednu njegovu akciju u trecem svetu. (ono ko da od Nemacke 39 trazis pomoc) Negde I osecaju da bi on I sa Iranom, kao I Venecuelom, bas zato sto je beskrupulozan, mogao da im donese vise radosti I bericeta nego poslovicno uzdraniji Bajden Ili Obama npr .

Drzim da su glupi ipak jer su iovako nemocni protiv unutrasnjeg arhinaprijatelja a kako li ce ga tek oboriti I na sta ce Amerika liciti kad se okiti skalpovima ajatolaha I inih diktatora I odsece naftu Kinezima.

Edit: a da, slag na tortu - Iran nije shithole kantri, to je bre Civilizacija I zato ce sigurno nase bombe boljim plodom uroditi nego u Iraku, Avganistanu, Libiji...sjebali smo 9 proslih prilika I drzava e ali ovaj 10 put uspeva. Nismo se mi promenili mi smo zapravo jos gori ali nasa meta tj iranski narod je mnogo bolji od ovih neandertalaca

Ovo je mnogo grozno, Iranci su generalno gotivna nacija makar oni koje sam imala priliku da naletim tu i tamo po Evropi, stalno se potencira to da su stara civilizacija, stvarno i jesu.

Opet ako ce da ulecu kao u Irak, pa da od 30 000 mrtvih naprave milion, ko normalna to moze da podrzi.

Da im stvarno zele dobro iskidnapovali bi neke od tih mula i pripretili ostalima kao sa Madurom, ili nasli neki drugi nacin da targetirano srede mule i neki esalon uz njih. Imaju tehnologiju da ovo u nekoj meri urade sada.

Ali nemaju dobre namere, naravno.

2 hours ago, Mel said:

Opet ako ce da ulecu kao u Irak, pa da od 30 000 mrtvih naprave milion, ko normalna to moze da podrzi.

ne podržava niko. ovde je jedino relevantno pitanje šta uraditi kada mule seju na desetine hiljada mrtvih. njihovo ciljano targetiranje deluje kao razumna pomoć. jer šta je alternativa, da se ljudima u protestu pošalje poruka da im nema pomoći i okrene glava na drugu stranu? ako je na stolu novi rat epskih razmera i to ima smisla, ali poštenije je tako direktno i otvoreno reći i na tome ostati nego drljati da je usa bad i druga mesta koja su svi milion puta čuli.

12 minutes ago, najneindustrijaliziraniji said:

ne podržava niko. ovde je jedino relevantno pitanje šta uraditi kada mule seju na desetine hiljada mrtvih. njihovo ciljano targetiranje deluje kao razumna pomoć. jer šta je alternativa, da se ljudima u protestu pošalje poruka da im nema pomoći i okrene glava na drugu stranu? ako je na stolu novi rat epskih razmera i to ima smisla, ali poštenije je tako direktno i otvoreno reći i na tome ostati nego drljati da je usa bad i druga mesta koja su svi milion puta čuli.

Pa ja kazem, da targetirano napadas mule, njihove generale i pomocnike najvisih esalona. Mozda je glavni mulac u nekom podrumu ali vecina su ih dostupni organima Mosada.

33 minutes ago, najneindustrijaliziraniji said:

ne znam, jel se jos neko, sa cistijim cv-jem sto se tice osvajackih ratova, ponudio da se ukljuci u spasavanje potpuno neduznih ljudi koje ubijaju tempom brzim nego u konclogorima treceg rajha?

veujem da je cela poruka u tome, ako cemo da cekamo da desetine hiljada mrtve dece prerastu u stotine hljada pogubljenih, da se citave generacije izbrisu iz popisa jedne zemlje - mislim da ti ljudi u ovom trenutku nemaju neki izbor.

to je izbor izmedju trenutnog nezamislivog zla i jos uvek nepoznatog zla.

2 minutes ago, Aleksija said:

ne znam, jel se jos neko, sa cistijim cv-jem sto se tice osvajackih ratova, ponudio da se ukljuci u spasavanje potpuno neduznih ljudi koje ubijaju tempom brzim nego u konclogorima treceg rajha?

veujem da je cela poruka u tome, ako cemo da cekamo da desetine hiljada mrtve dece prerastu u stotine hljada pogubljenih, da se citave generacije izbrisu iz popisa jedne zemlje - mislim da ti ljudi u ovom trenutku nemaju neki izbor.

to je izbor izmedju trenutnog nezamislivog zla i jos uvek nepoznatog zla.

Ne postoji niko ko moze da vodi humanitarne akcije a da vodi humanitarne akcije. Ako se ne poklopi trenutak sa interesom, niko nece uleteti zbog treceg rajha u Iranu da zastiti narod. To ti je ono - Ukrajinu smo branili, Gazu smo konstantno i konzistentno pomagali, a Iran gledamo. Mi as in western and associated, gde sto se pomoci u ratnim naporima tice upada i Srbija.

Kinu bas tesko mogu da zamislim da ulece u neku humanitarnu pricu skuplju od ovoga sa rizom za Kubance, imaju oni svoje brige i svoje targete gde treba da ulazu napor...

Neko drugi... ko?

1 hour ago, Aleksija said:

Pazi, ponudio ti se onaj ciji tempo ubijanja u Gazi prosle godine ne bih potcenjivao.

A posto je on ipak sveta krava aj pred njim reci da je na delu nesto brze I jace od Holokausta u Madjarskoj '44 npr

Edited by dillinger

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.