Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iran: novi front

Featured Replies

“Nedamo Mule - Smrt imperijalizmu”!

• Replies 10.9k
  • Views 973.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

O EU najbolje govori podatak da je italijanski ministar odbrane blokiran u hotelu u Dubajiju s porodicom. Isli na odmor jbg.

• Ayatollah
    Ayatollah

Kad se samo setim da sam kao dete 21. vek zamišljao kao doba nauke i prosvećenosti - Rodenberijeve Zvezdane staze, Beyond 2000, Saganov Cosmos i slične stvari, a nas zajahali najgori mogući verski fun

Posted Images

Pa gde su sad protesti i zabrinutost o tome, Tramp uvek na kraju kaže o čemu se radi.

I kao što sam i pisao, čekao se samo trenutak kad će da snage budu na mestu.

Nek se spremi Kuba. Samo Kim mirno spava...

3 hours ago, najneindustrijaliziraniji said:

ne podržava niko. ovde je jedino relevantno pitanje šta uraditi kada mule seju na desetine hiljada mrtvih. njihovo ciljano targetiranje deluje kao razumna pomoć. jer šta je alternativa, da se ljudima u protestu pošalje poruka da im nema pomoći i okrene glava na drugu stranu? ako je na stolu novi rat epskih razmera i to ima smisla, ali poštenije je tako direktno i otvoreno reći i na tome ostati nego drljati da je usa bad i druga mesta koja su svi milion puta čuli.

Ja bih ipak malo sacekao sa tim eksponenicjalnim rastom mrtivh u protestima zasnovanih na anonimnom svedocenju.

I onih 2.000 je dosta, a 30.000 je izmisljena cifra.

2 hours ago, Aleksija said:

ne znam, jel se jos neko, sa cistijim cv-jem sto se tice osvajackih ratova, ponudio da se ukljuci u spasavanje potpuno neduznih ljudi koje ubijaju tempom brzim nego u konclogorima treceg rajha?

veujem da je cela poruka u tome, ako cemo da cekamo da desetine hiljada mrtve dece prerastu u stotine hljada pogubljenih, da se citave generacije izbrisu iz popisa jedne zemlje - mislim da ti ljudi u ovom trenutku nemaju neki izbor.

to je izbor izmedju trenutnog nezamislivog zla i jos uvek nepoznatog zla.

Da ponovimo: Desetine hiljada mrtvih je izmisljena cifra.

Takodje, ne valja informisati se samo iz emigrantskih krugova oko Pahlavija.

Eseji od Iranaca u Iranu su znatno uravnotezeniji jer uvazavaju dve cinjenice:

1. Rezim ima odredjenu podrsku dobrog dela stanovnistva (kao sto ga ima, na primer, Vucic).

2. Kao posledica, ljudi nece gradjanski rat koji ce da diriguje neki Pahlavi.

Slika je sumorna jer nema realno dobrog izlaza.

1 minute ago, Budja said:

Ja bih ipak malo sacekao sa tim eksponenicjalnim rastom mrtivh u protestima zasnovanih na anonimnom svedocenju.

I onih 2.000 je dosta, a 30.000 je izmisljena cifra.

slažem se da treba biti obazriv sa njima, no to su brojevi koji cirkuliraju, i čija se validnost malo poteže jer su irelevantni za stavove. što reče sem, da su deset puta veći ne bi se ništa promenilo jer svi bi bili i dalje na svojim pozicijama.

20 minutes ago, Budja said:

Da ponovimo: Desetine hiljada mrtvih je izmisljena cifra.

Takodje, ne valja informisati se samo iz emigrantskih krugova oko Pahlavija.

Eseji od Iranaca u Iranu su znatno uravnotezeniji jer uvazavaju dve cinjenice:

1. Rezim ima odredjenu podrsku dobrog dela stanovnistva (kao sto ga ima, na primer, Vucic).

2. Kao posledica, ljudi nece gradjanski rat koji ce da diriguje neki Pahlavi.

Slika je sumorna jer nema realno dobrog izlaza.

ukrstam anonimne izvore sa opreznim, navijackim, neutralnim i neopreznim medijima, mislim da u algoritmu jedva da sam imala pominanje pahlavija, vrlo ih je lako prepoznati. elem, nema sanse da ti ili bilo ko drugi ko nije na licu mesta (a i ko jeste) ima realniju procenu. ono sto je nesumnjivo jeste da se krvoprolice desava i da ce se nastaviti.

apsolutno nismo sigurni ni koliku podrsku ima rezim, kako se to meri - koliko je ljudi na protestima, koliko odanih rezimu trenutno? hajde bar tvoju procenu, ako imas neke relevantne izvore? svakako ima mnogo boljih poznavalaca ovde, ali mislim da je trenutak takav da je procena izuzetno teska.

jasno je kako vrlo lako moze da se identifikuje sa zrtvama neko ko u zemlji kao srbija protestuje za smenu totalirnog razima, te je samim tim propao kroz rupu u mapi jasnih geopolitickih podela kakve se upravo crtaju.

ovo ogradjivanje i oprez kod "nedefinisanih" zrtava mogu da razumem, ali najvise podseca na cinizam i izolacionizam. sto je ok, samo ima posledice.

Zvaničan režimski broj je preko 3000.

No image preview

Iranian government says 3,117, mostly civilians, killed i...

US, several European countries imposed new round of sanctions on Iran for ‘crackdown on protesters’ - Anadolu Ajansı

Edited by vememah

Inače, 30.000 nije najveći broj kojim se licitira, Iran International tvrdi da je imao pristup tajnim dokumentima u kojima se spominje 36,5 hiljada žrtava. Ranije su spominjali 12 hiljada žrtava.

https://www.iranintl.com/en/202601255198

U međuvremenu je izgleda Great firewall of China Iran stavljen u funkciju.

https://twitter.com/netblocks/status/2016150516154147216

Edited by vememah

Fantastična logika. Poslaćemo armadu blizu Irana da brani vojnike koje će Iran napasti. A napašće ih samo ako mi njih prvi napadnemo. Dok Tramp na drugoj strani otvoreno priča da će napasti jer žele nekakav deal iako se ni o kakvom sporazumu ne pregovara.

15 minutes ago, theanswer said:

Fantastična logika. Poslaćemo armadu blizu Irana da brani vojnike koje će Iran napasti. A napašće ih samo ako mi njih prvi napadnemo. Dok Tramp na drugoj strani otvoreno priča da će napasti jer žele nekakav deal iako se ni o kakvom sporazumu ne pregovara.

Samo još jedna glupost narandžastog glupana, troši milione, diže tenziju u regionu jer eto... Nekako se nadam da postoji razlog, ma kakav bio, jer ovaj nivo budalastosti je opasan, nepredvidljiv.

Just now, Zaboravan said:

Samo još jedna glupost narandžastog glupana, troši milione, diže tenziju u regionu jer eto... Nekako se nadam da postoji razlog, ma kakav bio, jer ovaj nivo budalastosti je opasan, nepredvidljiv.

Midterms + Epstajn...

Biraj sta ti draze, a moze i oba...

5 minutes ago, Zaboravan said:

Iran se pokazao slab u prethodnoj konfrontaciji. Dok Iran ne sruši nešto značajno u regionu kao odmazdu tipa centar Dohe nastaviće Donald i Bibi šenlučenje

4 minutes ago, radisa said:

Midterms + Epstajn...

Biraj sta ti draze, a moze i oba...

Ne kažem da grešiš ali nekako mi ne prolazi, jedino ako namerno dozvoli lupanje po Izraelu, bazama u Kataru i sl.

Do sada je barem 3-4 puta menjao razloge da bombarduje ili ne bombarduje Iran.

Just now, Zaboravan said:

Ne kažem da grešiš ali nekako mi ne prolazi, jedino ako namerno dozvoli lupanje po Izraelu, bazama u Kataru i sl.

Do sada je barem 3-4 puta menjao razloge da bombarduje ili ne bombarduje Iran.

Dsd ce da bombarduje, toliko mu je usrano kod kuce da mora nesto da napravi da smanji tenzije...

Jbt, i Rogan poceo da ga kritikuje, to ne da je alarm, nego...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.