Dankan Ajdaho Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Poruka koju Parada daje je: pederi su feminizirani, bespomoćni ženstveni slabići, ali nema razloga da ih bijemo.U stvari, glavna poruka filma je da su i pederi ljudi.
mustang Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 (edited) U stvari, glavna poruka filma je da su i pederi ljudi.greska.poruka filma jeste da je ben hur cist gej film, bas kao i top gun po tarantinu i poruka dragojeviceva 'evo vam polunarodi vas film- hocu da sam gledaniji od sotre' Edited April 5, 2012 by mustang
maheem Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 greska.poruka filma jeste da je ben hur cist gej film, bas kao i top gun po tarantinu i poruka dragojeviceva 'evo vam polunarodi vas film- hocu da sam gledaniji od sotre'jes, i meni je u trenutku proglašenja Ben Hura gej filmom odmah na pamet pao Top Gan po Tarantinu
Takeshi Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Dragojevićev angažman gledam kroz činjenicu da se on ponosno učlanio i da je i sad u stranci čiji je predsednik zabranio poslednji Pride. Samo za Milogleda da dodam - nije je zabranio zato što je homofob, već zbog blizine izbora. Umesto da je radio svoj posao kako treba - pohapsio lidere i organizatore raznih skupova "porodičnih" i "dece" i omogućio homoseksualcima ono na što imaju pravo svi ostali - da mirno pod ruku pod ruku prošetaju ulicom sa onim koga vole.i, kako je opisan policijski inspektor u filmu?
mustang Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 kobni, da ti pitas malo vise gej ekipu koliko su zainteresovani za paradu? niko od moje gejsha ekipe nije za paradu. razumni ljudi. nasilno uvoditi neke stvari u kulturi koja to odbija je demokratska diktatura.dacic i dragojevic su najbolji drugari. na istoj su stranici.
MancMellow Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 niko od moje gejsha ekipe nije za paradu. razumni ljudi. nasilno uvoditi neke stvari u kulturi koja to odbija je demokratska diktatura.I ti misliš da je ustav nelegitiman?
ultra plasticni Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Teoretski i neki film koji propagira fašizam mogao bi da mi bude super. Kažem teoretski, nije mi se još to desilo. :) Lenka
mustang Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 (edited) I ti misliš da je ustav nelegitiman??legitiman kao i u svakoj drugoj zemlji. a koliko je dobar to je drugo pitanje.evo podji od najbizarnijeg ...u svedskoj je, na primer, dozvoljeno da se suncas po parkovima go. zamisli sada taj zakon i kod nas.u americi, uspesno shatro demokratskoj drzavi, ne mozes bebu da previjes na javnom mestu. ne mozes toples na plazi;do pre 50 godina crnci su se vozili na kraju autobusa, dok im naravno ZENA -rosa parks nije okrenula list itd...srbi su tada jeli zlatnim kasikama znas, putovali svuda, dobijali stanove od drzave ....[necu o ovome da pricam, nervira me]rekla sam za paradu da je kurac od filma i nula vrednost. Edited April 5, 2012 by mustang
Ryan Franco Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 (edited) ?legitiman kao i u svakoj drugoj zemlji. a koliko je dobar to je drugo pitanje. pod hitno ukinuti pedersko-izdajnički ustav i zabraniti bilo kakvo napuštanje zemlje osim zarad prisilnog vraćanja ili streljanja odbeglih u neprijateljsko-pederske zemlje. Edited April 5, 2012 by McCabe
mustang Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 pod hitno ukinuti pedersko-izdajnički ustav i zabraniti bilo kakvo napuštanje zemlje osim zarad prisilnog vraćanja ili streljanja odbeglih u neprijateljsko-pederske zemlje.bejbe, zao mi je sto ti je mozak ispran. ima li sanse da pomeris perspektivu makar za 1mm?
Ryan Franco Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 tako je! meni je mozak čist i meni je nacionalni interes iznad svega pa i iznad odavanja utiska na forumu. žao mi je što ti je amerika uprljala um, pa moj predlog o zatvaranju granica primaš s rezervom.srbija!!!
kim_philby Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 ?legitiman kao i u svakoj drugoj zemlji. a koliko je dobar to je drugo pitanje.evo podji od najbizarnijeg ...u svedskoj je, na primer, dozvoljeno da se suncas po parkovima go. zamisli sada taj zakon i kod nas. to je prevashodno estetsko pitanje.
mustang Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 da se razumemo....meni je srbija majka, a amerika maceha. i provedoh podjednako i u jednoj i u drugoj. i ne osecam se da pripadam ni jednoj ni drugoj jer i tamo i ovde me gledaju drugacije. ali ...sve je to moje kako god.naprotiv, stavljas nacionanlne interese pre ljudskih/humanitarnih. pre sebe, drzavljanina jedne zemlje zbog koga je taj ustav napisan. tvoj stav je cinican. nadji ti meni ustav ijedne zemlje koji garantuje i odrzava prava i da su gradjani te zemlje super zadovoljni. ne, to neces naci. izvini mccabe, ako te uvredih, nije mi namerna, gotivan si mi lik, ajd da ne pricamo o ovome. moracu da ignorisem o politici, stvarno nije vredno moje paznje. to je kao da o boji fekalija diskutujemo. daj nesto lepo ? :) evo tebi neki insertic iz filma kada smo vec kod parade, i bas bas gotivim taj film ... bolje na ovaj nacin da komuniciramo :)http://www.youtube.com/watch?v=2yLiGbJLWi8&feature=related
Pokojni Ruxin Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Mrze me da čitam detaljno šta ppp misli o filmu, ali pretostavljam da se teško mirite sa činjenicom da je Parada još jedan potpuni uspeh Srđana Dragojeviča. :PNajgledaniji film u regionu od ko zna kad, dobro primljen od strane kritike, pa još povrh svega verovatno i stvar koja je dala najveći doprinos prihvatanju gej populacije ikada na ovim prostorima. Mislim, znam da mnogima izgleda nakaradno i stereotipno, da bi vi to mnogo jače i bolje, ali dok se ne nakanite čini mi se da i ova Srkijeva propaganda odlično vrši posao. Bar taj zaključak imam iz komunikacije sa fellow average joe-ovima.Pričao sam sigurno o filmu sa 15-20 ljudi do sad, i bukvalno su mi svi do jednog rekli da je film dobar, a bilo je tu i problematičnijih primeraka...jedan stari drugar, dobar momak ali klasičan balkanski mačo alpha sa stavovima koji idu uz to (i sa kojim sam godinama ginuo oko romskih/gej pitanja) mi je posle filma doslovce rekao -''E, ma bio si ti u pravu, treba da se ostave na miru da žive svoj život''. Meni dovoljno! :)
Dankan Ajdaho Posted April 5, 2012 Posted April 5, 2012 Ovo pričam već mesecima...Dragojević je ovim trešom učinio više za gej populaciju od svih NVO i gej udruženja zajedno.
Recommended Posts