Jump to content
IGNORED

Srpski film

Corkscrew

Recommended Posts

Posted

@mustang

Zanima me šta ti misliš o Bikoviću i njegovom partneru u filmu?

Posted
6 minutes ago, Milošica said:

@mustang

Zanima me šta ti misliš o Bikoviću i njegovom partneru u filmu?

kom partneru?

Posted
Just now, mustang said:

kom partneru?

Baća,onaj lik s bradom.

Posted (edited)
8 minutes ago, Milošica said:

Baća,onaj lik s bradom.

divila sam se njegovoj frizuri. cak sam i bradu (duzinu) istolerisala al frizura je savrsena!

a njegov lik je najgluplje napisan. nista nema veze sa zivotom

Spoiler

prvo je obsesivan sa devojkom sto radi u kiosku, pa odjednom siledzija, a onda kao picka moli brata marasha da smanji gas u rikvercu!!! takva histerija kao da si kumsa stavio u auto a ne kao nekog krimosa :laugh:

problem sa marasem je sto su nam ga prikazali kao nekog ko je poslusan i bistar i odlican vozac, a ne neko ko radi na svoju ruku i glumi svarcenegera. 

inace mi je ovo prvi film da gledam bikovica na ekranu, odlican je i zao mi je sto nije vise bilo close-ups  na njega. osvezenje mi je kao i onaj klinac sto mu glumi brata. pa i ovaj mu ortak samo sto mu glup dijalog ali je odlican glumac. za 10minuta tamo pokazao je da je prilicno koloritan

a sto me pitas u vezi njih dvojice? mislis da ima nesto vise od samo drugara sto su odrastali?! 

Edited by mustang
Posted (edited)

Ma onako pitam,baš sam očekivao da te Biković nervira.

A Baća i jeste pravi primer mirijevskog krimosa,dobro su ga napisali,ne sumnjaj u to :D

Edited by Milošica
Posted
6 minutes ago, Milošica said:

Ma onako pitam,baš sam očekivao da te Biković nervira.

A Baća i jeste pravi primer mirijevskog krimosa,dobro su ga napisali,ne sumnjaj u to :D

bikovic nije srpska skola glume gde imas jedno te isto lice i samo menjaj jacinu glasa

prilicno je organski pred kamerama

kao i ovi klinci 

nisu teatralni kao glogovac i bjela. 

znaci baća bi umro kada bih ga provozala :laugh:..jak kriminalac onda hahahahah

Posted
2 hours ago, mustang said:

cija je? nisam obratila paznju

jesi li gledao film?

cela prica je naivna

jedini sok je zika todorovic koji u kolima izgleda isti otac! gledam i ne verujem, pricinjava mi se bora :)

ne znam zasto mu daju epizodne uloge ili neke slabice, kada covek moze da iznese ceo film na svojim ledjima kao kolege bjela i pok. glogovac. 

pogresno sam se izrazio, ok je u poredjenju sa ruskom il nemackom tv produkcijom, to je taj neki nivo. nije totalno djubre, ali realno nije ni ne znam kakav film. puno toga izvlace zika, glogovac i bjelogrlic na rutinu. nema fakat sramnih momenata u scenariju, sto je postao trejdmark srpske kinematografije.

mislim da je dobro sto je nesto ovakvo snimljeno u svakom slucaju, al da mora i moze bolje.

Posted
2 hours ago, ToniAdams said:

pogresno sam se izrazio, ok je u poredjenju sa ruskom il nemackom tv produkcijom, to je taj neki nivo. nije totalno djubre, ali realno nije ni ne znam kakav film. puno toga izvlace zika, glogovac i bjelogrlic na rutinu. nema fakat sramnih momenata u scenariju, sto je postao trejdmark srpske kinematografije.

mislim da je dobro sto je nesto ovakvo snimljeno u svakom slucaju, al da mora i moze bolje.

da da, slazem se da je dobro da je snimljeno al da moze i bolje. plitko su razvijeni likovi osim cara. steta, cisto sumnjam da u srbiji nema dobrih scenarista. 

Posted

ajvar

ne mogu da verujem da doziveh da mi kicic ne smeta. odlican bio

Spoiler

dobra drama, odlicni glumci! odlicna rezija jedina

par sitnih zameki:

sto se nije dublje uslo u njihov razdor/odnos...i dalje ne znam zbog cega su se udaljili (razlog da nije srecan tamo tek na kraju saznajemo a to se ni jednom nije naznacilo pre);

vidino ponasanje medju ljudima (sta dolazis koji dzavo samo da kvaris atmosferu a neces da pricas normalno);

sto vesna cipcic izgleda samo malo starije od natase ninkovic 

stalno bezanje od razgovora

preporuka, idealno za kisne i depresivne dane da se gleda :)

Posted

al kad krenuse bebce da uvaljuju za stolom majko mila! i hranu! tacno bih nervni slom dobila...srecom te me familija zna :laugh:...i muza. 

Posted (edited)

Meni je Ajvar najbolji nas film u poslednje 3,4 godine. Neko je bas dobro preneo ponasanje klasicne srpske porodice. Meni je super obako kad svi izadju i masu kad ovi krecu iz kuce i ona njena mama sto se stalno nudi a nista ne radi.

Edited by bags
Posted

Боже, погледах сад на РТСу "Звезде су очи ратника", филм из 1972. године. Колико глуп филм, колико су глупи ликови и радња, амејзинг.

Posted

ja sinoc gledao hajde da se volimo, prvi put nakon prvog gledanja krajem osamdesetih. meni to super trash. filmasi su znali da se zezaju u to vreme. a danas kao prave satro ozbiljne filmove, a u stvari tragikomicne. tek u poslednjih godinu- dve malo smo digli nivo.

• 2 weeks later...
Posted
Meni je Ajvar najbolji nas film u poslednje 3,4 godine. Neko je bas dobro preneo ponasanje klasicne srpske porodice. Meni je super obako kad svi izadju i masu kad ovi krecu iz kuce i ona njena mama sto se stalno nudi a nista ne radi.
ima, ima nešto to da je kao sa strane gledano a i jeste... režiserka ima tu neku italijansku dramaturšku notu u sebi i preslikala je kolaps vrednosti pod teretom nemo(gu)ćnosti neke familije. Ne samo u Srbiji.

poslednja scena na aerodromu je onako, čisto hirurški sterilno i precizno odrađena.

inače mi je Ajvar ostavio gorak ukus u ustima, prepečen patlidžan možda.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Pitanje za forumaše koji rade ili imaju veze u domaćoj filmskoj industriji:

- da li se svojevremeno kod nas snimao film "Volja sinovljeva", neka vrsta srpskog postapokaliptičnog SF-a?

-  i, ako jeste,  zašto je prekinuto snimanje?