Popular Post James Marshall Posted September 16, 2021 Popular Post Share Posted September 16, 2021 Odgledao Tomu. Dobar je film, jesde da ima malo overkil emocijama, malo je ritam diskutabilan (mnogo se spizdi vremena na davna vremena, a onda pred kraj kao da je neko pogledao na sat i rekao "daj završavaj ovo") i malo je klasični Bjelin "reference i stil" bućkuriš, možda zeru predug, neki detalji su ispremetani, dodati, ispeglani, ispušteni (no ne remete film) ali evo pluseva Odlično uhvaćena atmosfera, oko nekih detalja su se fino potrudili. Marić je bukvalno nadrastao ulogu, kako film ide on sve bolji i bolji, u nekom momentu kreneš da se saživljavaš sa njim, ne znaš da li patiš s njim, Tomom, obojicom, zbog sebe, zbog drugih. Vrhunska uloga, odavno neko nije tako nešto kolosalno iznio na svojim leđima, uz takva očekivanja. Ima i do dobre montaže. Zvuk je prilično dobar za domaće uslove - Joksimović kao producent i još štošta u vezi sa muzikom (jbg, moram da ga pohvalim) plus orkestar Sofronijevića, tu makar nije postojala nikakva dilema. I par likova pored Marića su zaista solidno iznijeli uloge, Kuzmanović, pa i Dragičevićka, njih dvoje su druga dva ćoška tog trougla gdje Marić ipak dominira. Simpatična epizoda Pauline Manov. I pjevanje je prilično dobro urađeno, Aco Pejović, kog ne mogu da smislim, je otpjevao većinu songova, nisam mislio da je kadar da to iznese. Ok, kome nije blizak taj svijet, možda i neće imati ovo iskustvo, ali ja koji inače imam problem sa domaćim filmovima sam ovo odgledao u bioskopu da većinu vremena nisam ni osjetio koliko je dug film. Dobro vozi. 8 2 Link to comment
Jumanji Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Ahhh Milanče [emoji7] Link to comment
maheem Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Bojan Dimitrijević je bio zicer za ulogu Tome. 3 Link to comment
mraki Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 A stvarno, koja im je fora sa ovom nosinom? Ja bukvalno u trejleru i to malo materijala što sam video, ništa drugo ne primećujem. Jasno je da je Toma bio nosat, ali ovo baš bode oči, kao neka karikatura. 3 Link to comment
Milošica Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 @James Marshall Sad si me zaintrigirao. Izdržaću taj nos nekako. Link to comment
James Marshall Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Ma jebeš nos, u filmu se ni ne primjećuje toliko, tj. navikneš se kroz minut dva, a ta fizička sličnost kao must je napuštena u Holivudu ima već par decenija. Lik je stvarno glumčina. Link to comment
levi Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 pa baš zato nisu morali da karikiraju nos kao indeksovci, nego da puste glumca da uradi posao 5 Link to comment
Milošica Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 @James Marshall A jeste on odličan glumac, to stoji. Meni najbolji kod nas ispod 40 godina na primer. 1 Link to comment
Jeremija Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 (edited) Velika i nepotrebna greška je taj nos, kursadzijski nivo humora neprimeren filmu sa ozbiljnim karakternim glumcima, trebalo je neko da skrene pažnju Bjelogrliću, ovako će uvek ostati kao rep... Edited September 17, 2021 by Jeremija Link to comment
James Marshall Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Hoće ako ne pogledate film. Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 ma gluposti čuješ glumcu nakalemili veliki nos i to je problem pa malik je dobio oskara, globus i baftu za ulogu u boemskoj rapsodiji, a metnuli mu onoliko zubalo 2 Link to comment
Jimmy Kowalski Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Ja cu preskociti film i sacekati seriju kad se pojavi. Generalno, problem je kad snime brdo materijala za seriju, pa onda gledaju kako da zbudze sve u neka 2 sata za film. Kada nisu ograniceni vremenom, sve nekako bolje legne, nista nije zbrzano, likovi prodisu.. 1 Link to comment
James Marshall Posted September 17, 2021 Share Posted September 17, 2021 Ovdje to djeluje kao ponajveći problem, ali može da vozi fino i u bioskopu, ima i zanimljivih kadrova mada fotografija nije neka od koje bi pao na dupe. Link to comment
Duhovnost, ljubav i med Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Погледао. Домаћа продукција у пуној снази развалила + емотивност филма је стравична , иако нисам љубитељ, ни познавалац Томиног опуса и животописа, суздржавао сам сузе више пута, да не бих испао бископски плачко. Јел та, никад реализована љубав, са Силваном, аутентична биографска ствар или уметничка слобода у филму? Ако јесте, онда је Силвана била мудра цура, зезнуо би јој живот као љубавни партнер, а као пријатељ је супер. Link to comment
Recommended Posts