I*m with the pilots Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Koliko ranije moze da se uradi registracija auta? Samo mesec dana pre ili moze jos pre toga?
Desmond Bojčinski Posted March 4, 2022 Posted March 4, 2022 3 hours ago, ObiW said: Kako to moze? Gabarit ne bi trebao da je isti za benzinski i dizel otvor za rezervoar, pa samim tim ne bi ni mogao da gurne dizel unutra. Može da se sipa benzin u dizelaša. Ako te interesuje kako, moraću ženu da pitam. Nasula 10l dok je radnik nije uštopao. Zovem jednog kaže 6000 da se čisti rezervoar, drugi kaže sipaj dizel do kraja (~60l) i teraj. 20k km posle ništa mu ne fali, kakvo ispiranje kakvi bakrači. 1
Zli Gli Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 I ja sam tako u Astru G benzinca davno dotocio 40ak litara nakon sto je keva maestralno krenula sa 10ak litara dizela. Trzao auto neko kratko vreme i posle sve ok.Sent from my M2012K11G using Tapatalk
goofs Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 Benzinac trosi gorivo iniciranjem mini-eksplozije paljenjem cuvenih svecica. Dizelas nema svecice nego sabija smesu na jako malu zapreminu, sto onda povecava toplotu i pokrecene sagorevanje. Kvaka je sto ce dizel gorivo reagovati i na varnicu iz svecice, posto je u sustini sve to nafta i zapaljivo je, ali benzin nece na sabijanje zapremine. Zato jedno moze da prodje ok, a drugo ne. 2 2
Zli Gli Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 Znaci benzin moze napraviti vecu stetu u dizelasu nego dizel u benzincu? Tako nekako sam skontao majstore davnih dana i ostalo mi urezano u memoriji. Sent from my M2012K11G using Tapatalk
askeladden Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 (edited) 10 minutes ago, Zli Gli said: Znaci benzin moze napraviti vecu stetu u dizelasu nego dizel u benzincu? Tako nekako sam skontao majstore davnih dana i ostalo mi urezano u memoriji. Sent from my M2012K11G Edited March 5, 2022 by askeladden
goofs Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 1 hour ago, Zli Gli said: Znaci benzin moze napraviti vecu stetu u dizelasu nego dizel u benzincu? Tako nekako sam skontao majstore davnih dana i ostalo mi urezano u memoriji. Sent from my M2012K11G using Tapatalk Da. To sto si ti uradio tada je verovatno samo razredilo smesu benzina, zato je stucao, ali radio (ko sverceri 90ih kad su sipali vodu u benzin). Da je odnos bio veci od 4:1 sumnjam da bi mogao da ga poteras.
goofs Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 Istekao edit: pomesao sam, mislio sam na desbojev slucaj
borris_ Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Na autima precnik otvora za dizele je veci nego za benzin. I meni se desilo da zamalo natocim dizel umjesto benzina ali posto je crijep bila sira nisam mogao da nataknem. Tako da benzin moze u dizelasa ali dizel tesko (ili nikako) u benzinac.
kud u maglu Simoviću Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 u doba kada nije bilo obogaćenih dizela i aditiva, neki su preporučivali da se zimi na pun rezervoar dizela sune litar dva benzina, da spreči parafinizaciju na niskim temperaturama
jms_uk Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Na autima precnik otvora za dizele je veci nego za benzin. I meni se desilo da zamalo natocim dizel umjesto benzina ali posto je crijep bila sira nisam mogao da nataknem. Tako da benzin moze u dizelasa ali dizel tesko (ili nikako) u benzinac.To mozda sad na modernim automobilima, ja sam pre skoro 20 godina u Ljubljani sipao dizel (jedno trecinu rezervoara) u staru Skodu favorit i posle lepo dimio do Venecije i nazad [emoji23][emoji2359]Sent from my iPhone using Tapatalk
borris_ Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 Pa meni se to desilo 1998. u portugalu. Tada sam vozio citroen saxo, benzinac. A i zadnje dvije godine sam imao jednog benzinca i dizelasa. Dizel precnik kao i crijep je veci od benzinca.
jms_uk Posted March 6, 2022 Posted March 6, 2022 36 minutes ago, nisam ja said: šta je crijep? Valjda ovo sto se ovde viche nozzle?
Recommended Posts