Jump to content
IGNORED

Pitanja o svemu i svacemu

andjelija

Recommended Posts

Posted

bravo, gledao sam i to i avensis. samo sto je Verso ovde 30 tisuca do 50k. 10 tisuca je za preko 200k predjenih :(

Posted

bravo, gledao sam i to i avensis. samo sto je Verso ovde 30 tisuca do 50k. 10 tisuca je za preko 200k predjenih :(

zaboravih de zivis :)  . bre, skupo, mnogo skupo.  

Posted

zaboravih de zivis :)  . bre, skupo, mnogo skupo.

sta drugo preostaje nego se baviti kriminalom :D

Posted

sta drugo preostaje nego se baviti kriminalom :D

Maksa Pusher  :lolol:

Posted (edited)

Majo min ven. Probaj tulumbu :lolol:

izvinjavam se na trolololovanju. brisite

Edited by maheem
Posted (edited)

nisam imao gde, zakazujem test vožnju ovih dana, međutim, prema podacima iz testova i njihovih brošura, trebalo da je prostran koliko i moja sadašnja 407-ica, a meni je u njoj više nego udobno

banatjanine,

ja sam vozio i megana i mazdu i opel zafiru.

megan je u srbiji ubedljivo najbolji izbor. nemoj da slušaš ove nemače pojma.

taj dizel motor je odličan. karavan je pride i lepši od regularne opcije.

e sad, pošto se pri kupovini auta vodim istim razlozima kojim se i ti vodiš (deca), moram da ti kažem da su monovolumeni bolja opcija od karavana. praktičniji, prostraniji, lakši za utovar i istovar (deca included). za te pare možeš da kupiš senika ili c4 picasso. ja od nove godine vozim c4 grand picasso i to je jedan avto koji ispunjava bukvalno sve potrebe modernih papučića u koje očito spadamo obojica.

inače, burazer je pre par nedelja kupio polovan c3 picasso. odlepio je koliko je to praktičan auto, a realno malih gabarita.

Edited by ikar
Posted (edited)

@ ikar

možda se neko seća, pisao sam ovde kad je bilo aktuelno, i ja sam vozio c4 grand picasso, i ukrali mi ga ispred zgrade na NBGu pre dve godine (i nikad više ništa do njega, nisam imao kasko...). još uvek se užasno osećam zbog toga, i nekako, ne mislim da bi mogao ponovo to da vozim. pritom, nisam bio srećan sa tim autom, nikad se nisam navikao na previše mekoće, nekako je samo plivao u krivinama i preko neravnina, pritom, bio je 1,6hdi - što mi se činilo nedovoljnim za njega

što se tiče novog senika, on je ipak skuplji, ima jeftinijih ali sa slabim benzinskim motorima, a to ne bi u toj opcicji uzimao

ali da, slažem se sa tobom, to je za mene prava stvar

@ maheem

ovo imam http://www.lpl.com.pt/images/product_pdfs/679.pdf kad montiraš noseće šipke (što traje pola sata plafon) posle je pesma da ga skidaš i stavljaš, bukvalno dva minuta. lagan je, a ogroman (zapremina 480 litara). jedino što baš pruže otpor vazduhu i auto primetno više troši, sigurno oko 20% , a letos kad sam vozio po vetru i kiši, nije prijatno, osetiš svaki udar vetra. ali zato možeš da strpaš pola kuće, a da ti ostane slobodno zadnje staklo u kolima, nezatrpano stvarima :D

Edited by banatjanin
Posted

"Poveli smo i baku na odmor!"

Posted

@ ikar

možda se neko seća, pisao sam ovde kad je bilo aktuelno, i ja sam vozio c4 grand picasso, i ukrali mi ga ispred zgrade na NBGu pre dve godine (i nikad više ništa do njega, nisam imao kasko...). još uvek se užasno osećam zbog toga, i nekako, ne mislim da bi mogao ponovo to da vozim. pritom, nisam bio srećan sa tim autom, nikad se nisam navikao na previše mekoće, nekako je samo plivao u krivinama i preko neravnina, pritom, bio je 1,6hdi - što mi se činilo nedovoljnim za njega

to je tačno, i mene to donekle muči. ja sam pre ovoga vozio mazdu 5 i jbg, plivala je i ona u krivinama (doduše, rupe je mnogo bolje podnosila :)). valjda mora tako sa tim gabaritima i dizajnom. što se snage tiče, ja imam ovaj novi motor (nov je auto), 1.6 blue hdi sa 120 konja i stvarno nemam doživljaj manjka snage, naprotiv. a potrošnja je sumanuto niska, naspram onoga što sam se navikao (već dugo vozim velika auta).

inače, mislim da si za vreme sajma dizel senika (običnog, ne grand) u dobrom paketu opreme mogao da kupiš za 17-18.000. možda sam se i zajebao, doduše :)

Posted

Ne mora svaki MPV da pliva u krivinama - vozio sam noviju Zafiru i ona je htela da se ponaša kao "visoko vozilo" - pliva, oseća primetno bočni vetar itd. Međutim C-Max mi se uvek ponašao kao da vozim hatchback - zalepljen za asfalt, terao ga u krivinama ili 160+ na autobanu. Mitsubishi Grandis mi je bio negde između, ali ruku na srce, bio je i najglomazniji (a i inače šampion prostora).

Posted

da, ali...

to je ford, kraljevi dobrog lezanja na putu :)

plus, c-max je ipak manje avto od pomenutih.

Posted

Šta mislite o novom 208 Pežou, nešto mi opasno zapao za oko, pa sam navalio kao, što uBosni kažu, ko gladan srat.

A nisam baš siguran koliko je sve to pametno

Neko zna nešto?

Posted

da, ali...

to je ford, kraljevi dobrog lezanja na putu :)

plus, c-max je ipak manje avto od pomenutih.

Od Grandisa definitivno manji, moguće i od C4 Grand Pikasa, ali od običnog Pikasa, Zafire, Versa ili Espasa i nije.
Posted

aj i ja da pohvalim svog konja, senik trojka savrseno drzi u krivinama cak i bolje od sedana(espero) kojeg sam pre njega vozio, apsolutno ne ljulja. doduse na  niskoprofilnom sedamnaesticama.

Posted

Od Grandisa definitivno manji, moguće i od C4 Grand Pikasa, ali od običnog Pikasa, Zafire, Versa ili Espasa i nije.

c-max ili grand c-max? i jedan i drugi su manjih dimenzija od grand picassa, espacea, nove zafire. obicni c-max je manjih dimenzija od svih automobila koje si pobrojao :)