Jump to content

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

Featured Replies

tajland je mirna i sredjena zemlja u kojoj svi rade i vole kralja, a u kojoj vojska svako malo izvede mali drzavni udar. 

jel se secate kad je pre par godina sin lika koji je zastupnik Porsea za Tajland pregazio policajca 100 metara od kuce i onda se, bez zaustavljanja, odvezao u svoj mali dvorac? Pa kad niko nije hteo da ga hapsi nego je morao licno nacelnik policije za Bankok da dodje u kucu da ga uhapsi? E rodjaci, to je prava korumpirana drzava, Srbija je mala maca na navijanje za taj nivo korumpiranosti.

upravo. 

al to noskicu nekako promice.

pa opet malo bolje nego kad sin vlasnika najvece TV stanice u Beogradu pregazi kolima devojku pa ga niko ni ne uhapsi.

U al vam šukno Palikaris ????

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

pa opet malo bolje nego kad sin vlasnika najvece TV stanice u Beogradu pregazi kolima devojku pa ga niko ni ne uhapsi.

Znaci i Beograd rame-uz-rame sa znamenitim ekonomsko-politickim uredjenjima diljem sveta, ne? 

U al vam šukno Palikaris

Treba da promenio nik u Asamtigašukno...

U al vam šukno Palikaris

uf...  :lol:

cek, zar ovde nije na meti fasisticka australija?

Edited by roksi

@iDemo: ko je pricao ista o politickim uredjenjima? prica je krenula od toga kako je u BL veca plata bolji standard tajlandjani padnu u nesvest kad vide asfalt.  

@roksi: ne znam, za fashisticku australiju je noskich strucnjak  :fantom:

Edited by palikaris

@roksi: ne znam, za fashisticku australiju je noskich strucnjak  :fantom:

:lolol: tru dat.

Ja mogu da shvatim i kako uređeno društvo određenim ljudima može smetati. Neko npr dođe u skandinaviju i nervira se što je sve čisto i funkcioniše do te mjere da mu se okolina čini previše sterilnom. Ali ubjeđivati sve oko sebe kako sve to ne valja, e to ne ide. Svako od nas projektuje subjektivni doživljaj koliko god se trudili da ga objektivno uokvirimo. Tako i noskichev doživljaj australije pa i naš u nekoj drugoj zemlji.

Sent from my A0001 using Tapatalk

U kom je entitetu BK?? Za Sanski Most mislim da znam...

Podjeljena na veći i manji, ko je jamio jamio

U kom je entitetu BK?? Za Sanski Most mislim da znam...

Od Dejtona™ FBiH, dotad ni po babu ni po stričevima već po Uni.

@iDemo: ko je pricao ista o politickim uredjenjima? prica je krenula od toga kako je u BL veca plata bolji standard tajlandjani padnu u nesvest kad vide asfalt.

@roksi: ne znam, za fashisticku australiju je noskich strucnjak :fantom:

Kakav crni Bangkok. Jesam rek'o da sam poredio komparativnu bogazu ovoj. Idi pročitajte opet pa c/p. Jašta su nego razvijene tajlandske selendre. Nemaš frke. [emoji38]

znaci full-on razvijena 'prava korumpirana drzava', ne? 

nego, je l' si ti bio tamo ili nisi? 

#pitamzadruga

Pitaj druga da ti opravi IL, mnogo ti je nesto busna u poslednje vreme...

Nijanse su u pitanju, sto nas opet vraca na fundamentalno pitanje...

Ako je sve to isto, zasto onda ici u dzunglu na kraj sveta kad sa milion dolara udjepu mozes da zivis ko car i u sred Beograda? Plus ne moras da se navikavas na tajlandsku kuhinju i Budizam pored onoliko cevapa i domaceg pravoslavlja. 

@roksi: iz licnog iskustva, skromnog. nit je prosecna plata manja nego u BL, bas naprotiv, nit se "oduseve" kada vide asfalt nego se tamo gradi infrastruktura sve u 16, prestigli su oni nas odavno u razvoju, delovi Bangkoka izgledaju kao 31. vek za nas, delovi su siromasni, da, ali opet nista losiji od beogradskih predgradja.

Nigde nas nisu prestigli u razvoju. Gotovo identičan gdp per capita i nominalni i ppp, kao i prosečne plate. Sličan GINI koeficijent, ali Tajland ima 20 mesta lošiji HDI index.  

Bio turistički pre više od 20 godina, Bangkog+Pataja. Jezivo sparno(vlaga+vrućina), ne bi tu živeo ni u kojoj varijanti . Jesam bio impresioniran koliko se u Bangkoku gradilo ogromnih zgrada i to 24/7. Ali zato unutrašnjost, tj sela sačuvaj bože. Pa te kao vode da vidiš te što žive na reci u nekim kolibama i u čamcima. Gde u tu reku i seru i peru i piju iz nje. Sad verovatno se za tolliko godina dosta unapredilo, ali statistika kaže da od Srbije nisu bolji. A klima ne može da se poredi.   

U Phuketu sam vidio da isti kamion koji odvodi iskopanu zemlju sa gradilista na kraju radnog dana prevozi radnike.

Skiper natovaren sa nekih 50tak ljudi u centru Patonga!!!