Crepajac Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Hvala na pojasnjenju. Mozda Crepajac, ako naleti na ovo, moze da pojasni o kakvoj se tecnosti radi, da li se skalamerija moze prikljuciti na svaki gramofon i da li je reprodukcija zaista cistija. Ne mislim to raditi, samo me interesuje.Ako ti nije mrsko, klikni ovde i pročitaj moje baljezganje od pre par godina, mrzi me ponovo da pišem...
B_B Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Ako ti nije mrsko, klikni ovde i pročitaj moje baljezganje od pre par godina, mrzi me ponovo da pišem...Puno hvala. Jako interesantno. Pitanja nastala citanjem prvog post-a, su odgovorena tokom diskusije.
B_B Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 (edited) Ne razumijem se pretjerano u ovu muziku, 100-200 originalnih albuma (od toga mozda 50-ak na vinilu), ali znam da je ovo dobro...a takav bio dan.Nevjerovatno, ali ovu "Best new hip..." naljepnica su zalijepili direktno na omot. Sjecam se da sam kada sam kupovao album pitao prodavaca da mi pokaze sve ploce koje ima i da sam izabrao ovu jer je naljepnica bila na najboljem mjestu. Naravno nije se mogla skinuti.Ne nisam danas slusao albume sa naljepnicama na omotima, ali igrom slucaja i ova je ukrasena. Nemam pojma da li je dio omota, vjerovatno se nekada mogla skinuti, sada sumnjam i ne bih pokusavao. Edited July 17, 2011 by B_B
wayfaring stranger Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Udarila neka nostalgija za iglom .... i gramofonom te starim vremenima.
assück Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 uhhh kako bi mi dobro legli sexa, solunski front i ta step by step kompilacijaa i dead ideas, kad smo već kod toga. a može i 2MM
Ras Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Udarila neka nostalgija za iglom .... i gramofonom te starim vremenima.lep izbor naslova, ali dokle taj žal za starim dobrim vremenima :)novo na mom tanjiru:
wayfaring stranger Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 lep izbor naslova, ali dokle taj žal za starim dobrim vremenima :)Mozda tako izgleda, ali se ne zalim. Koristim blagodeti moderne tehnologije u kombinaciji sa predhnodnim iskustvima ;) Nakon singlova i KBO! odslusanog do pola evo malo mirnijih zvukova. Post uradjen po lubinim upustvima.Evo jos malo zal za mlados'. Doduse bio sam mnogo mali kada je Luna originalno objavljena. Za La Stradu i Mizar sam stasao Eto, tuzna prica u vezi La Strade. Manituov i moj drug je pocetkom devedesetih hteo da objavi La Stradu na cd-u. Hteo covek da proda kola i da ulozi novac iz ciste ljubavi prema ovom vinilu. Zvao radio NS, Vitomir Simurdic mu odvalio cenu za trake u vrednosti koja je u to vreme bila vise nego bezobrazna. I tako La Strada osta samo na 500 primeraka. Nadam se da ce se najdrazi vinil ikada, jednoga dana pojaviti na cd-u (kao Luna) sa ostalim snimcima koji su u medjuvremenu iskopani.
Ras Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 a što da se to (luna, la strada) objavljuje na umirućem formatu?bolje da neko opet odštampa vinil, da se ne plaćaju cifre za kolekcionarske primerke
wayfaring stranger Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 a što da se to (luna, la strada) objavljuje na umirućem formatu?bolje da neko opet odštampa vinil, da se ne plaćaju cifre za kolekcionarske primerkeJavi ako bude dostampavanje na izumrlom formatu (vinilu) da pre toga prodam za neku od ovih cena#1#2#3#4Bila do skora Luna za 16 000 u Yugovinilu. Posto sada nema, ne mogu da verujem da je neko dao toliko novca. Kupio sam original cd Lune na kupindu za mnooooogo manje novca.
Ras Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Takve su cene odavno (ok, malo divljaju u poslednje vreme, usled hajpa), ti bi bar trebao da znaš, pošto pratiš domaća izdanja.Luna (lp) se kupuje za 30ak €, mada me ne bi čudilo da je neko dao i tih 16 tisuća.
vulejov Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Takve su cene odavno (ok, malo divljaju u poslednje vreme, usled hajpa)...Mi srbi smo govna najgluplja...umesto da smo prestali da kupujemo ploče na neko vreme čim su smradovi digli cene...ovako smo ih samo ohrabrili...
Ras Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Mi srbi smo govna najgluplja...umesto da smo prestali da kupujemo ploče na neko vreme čim su smradovi digli cene...ovako smo ih samo ohrabrili...u pravu si, ali teško je srbima da se slože
vulejov Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 u pravu si, ali teško je srbima da se složeVidim da prodavcima to nije problem, lako su (po)složili cene kada su videli koliki smo majmuni...
Recommended Posts