Jump to content

Šta slušate od ploča?

Featured Replies

sparklehorse-good-morning-spider.jpg?w=300&h=30051NDEETT8AL._SL500_AA300_.jpg41DSHZ4Y8YL._SL500_AA300_.jpga lot of part time friends have moved along...
  • Replies 3.3k
  • Views 220.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• 40 godina od subterranean jungle, na letnjoj rasprodaji i još prelelepan ljubičasti vinil i eto izgovora da gi dodam kolekciji... inače kad god naručujem od mascom šupaka koristim se šupačkom met

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

23. januara 1985 izašao je prvi album Partibrejkersa. Izuzetak koji je postao pravilo. Disciplina je tu da se podsetim kako su prva dva domaća albuma koja sam presluša, bila upravo ova dva, zahvaljuju

• vladavsnarod
    vladavsnarod

Ja sam napravio ciniju od ploce Olivera Mandica.   

Posted Images

Dobro, bre, deda-Srđane, zar ti "doktor" nije preporučio mirovanje, a ne svakih 20 minuta ustajanje i menjanje strane, odnosno ploče...?

imam šest gramofonapomaže u ovakvim situacijama

5177BV66N5L._SL500_AA240_.jpgJapan_-_Oil_On_Canvas.jpg
The%20Cure%20-%20Disintegration.jpg51Hir6QoHVL._SL500_AA240_.jpg

Edited by Ras

townes-van-zandt-live-at-the-old-quarter.jpg

^i? kako zvuči?nedelja je, prešlo se na klasiku: prokofjev 3. konc., šubertova 8. simfonija, sve 10-inčeri

51CVGNZ6Q4L._SL500_AA240_.jpgsigurno ne mnajbolji mogući can, ali can su uvek dobrinekim čudom ploča je objavljena za PGP, pa ko kopa po s/h može da je izbunari

Edited by Ras

gilberto.jpg?1197308631
thrill050.gifJedan od najdrazih albuma. Gledao ih jednom uzivo i odusevio se. Cesto mi se desavalo da posle dugo ocekivanih koncerata budem razocaran i mjesecima izbjegavam da slusam muziku tog band-a. Kod njih je bilo drugacije.http://www.youtube.com/watch?v=v4G4W3UFv0k&playnext=1&list=PL8E6EC5F7CC379D47+ jedna novijeg datuma i drugacijeg zvuka sa Its All Around You :Hail: :Komentar sa Youtube-a
Despite what MTV might tell you that's what a good portion of musicians actually look like.
http://www.youtube.com/watch?v=IojbJvx_Gtkbtw. u nekom drugom zivotu cu biti bubnjar sa istetoviranim rukama.Usput, moze mi neko pojasniti "mokro" (moj prevod) slusanje ploca. Prije 5-6 godina sam na Ebayu kupio plocu, za koju je prodavalac napisao da je tako slusana. Ja ne znajuci i ne obaziruci se na to, kupio. Naucio sam da plocu ne mogu slusati "na suvo", jer uzasno zvuci, ali jos nemam pojma kako, zasto i kada su se ploce slusale tako.

Edited by B_B

Usput, moze mi neko pojasniti "mokro" (moj prevod) slusanje ploca. Prije 5-6 godina sam na Ebayu kupio plocu, za koju je prodavalac napisao da je tako slusana. Ja ne znajuci i ne obaziruci se na to, kupio. Naucio sam da plocu ne mogu slusati "na suvo", jer uzasno zvuci, ali jos nemam pojma kako, zasto i kada su se ploce slusale tako.
Mokro se slušaju i danas.Crepajac može da ti kaže sve o tome.Postavi se neka skalamerija koja kvasi ploču, navodno u cilju čistije reprodukcije.Ono što si ti utvrdio na tom primerku ploče je inače pravilo koje važi: jednom mokro - uvek mokro!Ako znaš da su ploče kvašene prilikom reprodukcije, ne kupuj! Zvučaće grozno.

Hvala na pojasnjenju. Mozda Crepajac, ako naleti na ovo, moze da pojasni o kakvoj se tecnosti radi, da li se skalamerija moze prikljuciti na svaki gramofon i da li je reprodukcija zaista cistija. Ne mislim to raditi, samo me interesuje.Bila prva i poslednja koju sam kupio. Od tada pazljivije citam.Btw. ploca, koju jos uvijek imam je:CURE%20THE%20-%20KISS%20ME%20KISS%20ME%20KISS%20ME%20%20-%20remaster.jpgNeko bi mogao reci da je to pravedna kazna, za kupovinu ovog albuma.

Edited by B_B

montira se na bilo koji gram, a koristi se destilovana vodahttp://www.vinylengine.com/library/goldring-lenco/lencoclean.shtmlhttp://www.google.com/search?q=Lenco+Clean&hl=sr&client=opera&hs=Wkt&rls=en&channel=suggest&biw=1280&bih=899&prmd=ivnsfd&source=lnms&tbm=isch&ei=7_oETvyfDof6sgalvOW4DA&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CAwQ_AUoAQ

Hvala jos jednom.Moram priznati da sprava ne djeluje toliko high-tech, koliko sam zamisljao.