Jump to content

Šta slušate od ploča?

Featured Replies

LmpwZWc.jpeg

Sketches of Spain - Miles Davis

Slušao sam juče, pa ponovio i jutros. Rodrigov koncert ili bar neke od zavodljivih melodija većina poznaje. Otkrivajući muziku Milesa Davisa tokom godina bilo mi je teško da ovaj album stavim u kontekst njegove karijere, oduvek je zvučao kao delo klasične muzike koje svira kompaktan orkestar a ne džez bend. Ovo uprkos džez ritmu koji se provlači kroz sve kompozicije, a zahvaljujući orkestraciji Gila Evansa i pasažima koje je dopisao, koji se ponavljaju tokom slušanja albuma i čine kohezioni faktor. Miles pri tom uglavnom svira rog, a manje trubu. Kako sam prestajao da se pitam i tragam za odgovorima, ili su oni sa godinama jednostavno došli, album je sve manje imao prizvuk egzotike a u samoj muzici sam uživao sve više. Danas bih rekao da je album besprekoran!

Sama ploča koju sam pronašao u ko zna kakavoj gomili ploča nekog dilera je holandsko reizdanje iz 1967. godine i ima manja oštećenja (krckanje) na početku druge strane. Uprkos godinama i bog sveti zna koliko reprodukcija pozadinski šum je gotovo neprimetan i muzika izranja u punoj lepoti. Omot takođe nije u reprezantitvnom stanju, a unutrašnji sam davno zamenio onim iz Mobile Fidelity. Mana omota jei što ovo reizdanje krasi portret Milesa u odelu, sa cigaretom koju prinosi usnama i šljaštećim prstenom na malom prstu u prvom planu, umesto ikoničnog žuto-crveno-crnog sa silutom čoveka sa trubom u prepoznatljivoj poziciji u kojoj je svirao: sa telom blago spuštenim u kolenima i leđima povijenim unazad.

spacer.png

2 hours ago, wayfaring stranger said:

spacer.png

Odličan omot!

mamurna nedelja...

nmn.jpg

Mi0xNTE0LmpwZWc.jpeg

Stigla pre neki dan ali usled grozomornih toplotnih uslova nije još preslušana. Danas je to veče.

Već mesec dana, čest gost... Uz 'I don't want what I haven't got', na smenu.

SineadLionCobraOriginal.jpg.602098dcec8f56bf32189e6ad7eab78f.jpg

Getz/Gilberto - pravi izbor da otpratim ovaj vreli talas

Nastavak: At The Pershing (But Not For Me) (A. Jamal) i odlazak u noć sa Ascenseur pour l echafaud (M. Davis)

NS0yODIzLmpwZWc.jpeg

OS03ODYyLmpwZWc.jpeg

MS03MDM1LmpwZWc.jpeg

Ni03NzE4LmpwZWc.jpeg

Samo da na putu nema rupa...

Screenshot-20230829-134858-Instagram.jpg

20 hours ago, Ras said:

Nastavak: At The Pershing (But Not For Me) (A. Jamal) i odlazak u noć sa Ascenseur pour l echafaud (M. Davis)

Slike djecace. Car vinila i jeste u omotima.

42 minutes ago, wayfaring stranger said:

Slike djecace. Car vinila i jeste u omotima.

Ma jok, u zvuku!

Bilo je već i mračno, pa me dodadatno mrzelo da palim svetlo.

18 minutes ago, Ras said:

Ma jok, u zvuku!

Bilo je već i mračno, pa me dodadatno mrzelo da palim svetlo.

Poinciana foreva!

Svratio danas u Paname City Records, Copenhagen. Gazda Adrian je super brat, kupio neke jeftine classice koji uvek dobro dodju:

F2D215FE-6CA2-4FD2-8EEB-73158B67BDE6.thumb.jpeg.b39547d15133528a33c95b34f18271fb.jpeg

Iseče fotku forum ko mesar

Edited by maheem