October 9, 2025Oct 9 Link na informer samo da pokaže da se nešto kuva iza kulisa i da pripremaju teren za izlazak Rusa: https://informer.rs/planeta/vesti/1056963/benzin-rusija-ukrajina-rat-rafinerija
October 9, 2025Oct 9 kaze gost na n1, neki strucnjak za energetiku, da on ocekuje uvodjenje stecaja kad se ugase nis-ovi bankovni racuni, a onda nastavak normalnog snabdijevanja u okviru tog stecajnog aranzmana. culibrk koji mu je sagovornik se ne slaze.obojica pominju kreditore i pola milijarde duga koji prema njima postoji kao vazan parametar.i ja mislim da se sprema izlazak rusa (ali misljenje mi vrijedi 2,5 dinara, pojma nemam o temi)plenkovicev nastup mi takodje zvuci tako. Edited October 9, 2025Oct 9 by morgana
October 9, 2025Oct 9 1 hour ago, Filozof manijak said:Šta kaže tast na ove sankcije, jel se priseća mladosti iz devedesetih? Ja se sećam kad je deda došao sa šakom bonova i krenuo da psuje i pita se kako da ore i tanjira, da piša u rezervoar? I onaj peder Radoman Božović....Odoka, biće goriva, neke gužve, skupoće svega, onako... Edited October 9, 2025Oct 9 by Zabalujev
October 9, 2025Oct 9 1 hour ago, radisa said:Ja se prisećam mladosti iz devedesetih, na kurac ih nabijem sve...Eh..tocenje na flajke..pa na kom su cosku kuvane a na kom nisu..A svuda su bile kuvane..Bele trendze..kozne jashe..Secanje me nocas ubija, sama sam u ovom gradu..O mladosti..nabijem te na kardanfil.
October 9, 2025Oct 9 u srbiji uzasno iritira i steti analiticarenje opste prakse, nema gdje da se procita ozbiljna analiza u vezi sa nis-om.
October 9, 2025Oct 9 Šušnjar: Hrvatska je spremna kupiti Naftnu industriju Srbije‘Naša ruka je ispružena...‘ministar gospodarstva Edited October 9, 2025Oct 9 by morgana
October 9, 2025Oct 9 53 minutes ago, morgana said:Šušnjar: Hrvatska je spremna kupiti Naftnu industriju Srbije‘Naša ruka je ispružena...‘ministar gospodarstvaАцо, Србине!
October 9, 2025Oct 9 7 hours ago, radisa said:Otac je vozio peglicu sa ugrađenim motorom od motokultivatora (peglica sa Lamborginijevim motorom ), koja je trošila malo manje od 2 litre na 100km...Za koliko dana je prelazio tih 100km?
October 9, 2025Oct 9 5 minutes ago, zorglub said:Za koliko dana je prelazio tih 100km?Zavisi, ako je išao do sela, za 1 dan, inače, preko nedelje do posla, sa posla, nekih 7-8 km dnevno, recimo...Matori je radio i zemlju, pa je dizela uvek bilo, zato je i stavio taj motor... Jedina zajebancija je bila što nije mogao da registruje, onda bi pred registraciju skidao dizel i stavljao pravi motor, prođe registraciju, pa vrati... :)
October 9, 2025Oct 9 Svaka čast Brnabićkinom bratu zbog Dina kartica, može da se plaća bar nekako. Nego, mogu li sankcije da se rastegnu i na banke koje izdaju Dina kartice?
October 9, 2025Oct 9 ja sam zabo da natocim onda kad je bila blokada na jedan dan. pa sam se vracao da im platim kesom. mozda i nisam morao..
October 9, 2025Oct 9 2 hours ago, ragasto said:Svaka čast Brnabićkinom bratu zbog Dina kartica, može da se plaća bar nekako. Nego, mogu li sankcije da se rastegnu i na banke koje izdaju Dina kartice?Sledeći krug sankcija će biti usmeren i na domaće finansijske institucije koje posluju sa NIS-om.Danas posle podne u nekoliko stranih banaka stigla je hitna odluka da se računi zaposlenih stave u poseban status blokade. Novi zahtevi za kredit, karticu ili lizing se ne primaju, već podneti biće odbijeni. Ti računi ne mogu da se zatvore dok se sve obaveze ne izmire, a to bi značilo momentalno dospevanje preostalog iznosa. Eventualno prebacivanje računa i obaveza u PŠ bi produžilo agoniju najviše do kraja godine.Isplata zarada zaposlenima, računa dobavljačima... To je tek haos u najavi. Ako ovo potraje, naftna industrija će se za pola godine svesti samo na benzinske pumpe.
October 9, 2025Oct 9 Vec od pocetka godine je NIS znao sta ga ceka i krenuo je da unapred isplacuje plate radnicima. Kako cujem, upravo je stigla i novembarska. Firma za koju sam nekad radio a koja im odrzava datacentre, laptopove, stampace, helpdesk... (inace u vlasnistvu zapadne komapanije) je dobila zabranu da vise posluje sa njima. To znaci da neke stvari vec ne rade a da bilo sta sto se pokvari nema ko da resi. Poseban problem su fizicki kvarovi, tu jednostavno nema resenja. Verujem da je slicna situacija i sa nekim ne-IT stvarima.Morace da nadju resenje, ili da se skinu sankcije ili da Rusi prodaju svoj deo. U suprotnom mogu da zatvore radnju.