Indy Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Rasejan bi ovo voleo Dejan Novacic je jugoslovenski Jamie Oliver, ali ne kulinarstva vec ex-YU sarma koji se devedesetih, iz nasih domova, kafana, kafica i centralnih komiteta od Vardara pa do Triglava... preselio u iznajmljene sobe Berlina, pabove Dublina, klubove New Yorka, cajdzinice Moskve...
bus Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 (edited) One sarme iz lokalnog supermarketa (:o) su u rerni. Videćemo kako će ispasti.EDIP> Izvješće. Sarmište je mnogo bilje nego što sam se nadao, no moram primetiti da ja ipak mrzim sve sirćoidne ukuse, bilo da je sirće, balsamic, ili ukiseljen kupus. Pa čak i u sarmama. ...Nego da. Da ne tražim temu za ispovesti. Oduvek mrzim podvarak. Edited December 9, 2010 by bus
Kelt Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 sarme pravljene od kiselog kupusa, zaista blasfemija. ^_^ idem da cevčim pivo uz zaljučeni podvarak sa suvim rebrima, i ne pišem ovo samo da nerviram busa
bus Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Vredelo je probati ih ponovo, da se ucvrstim u mrznji prema sircastim stvarima.
Indy Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Taman sam se uzasnuo shvativsi da nemam nista zanimljivo za jelo u kuci, a mrzi me da idem u kupnju, kad mi pogled pade na kesice Podravka pudinga. :o Posle pravljenja 1 major mess-a u kuzini, ispala su 3 velika kupa klasicnog mixa vanila-cokolada. Imam muke da docekam da se o'lade, a onda cu da putujem pravo u 1970-te... +
bus Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Ja pravio sendvic od sarmi da mi malo ubije ovu kiselinu inherentnu sarmishtu. I lepo mi bi. ^_^...Uzivaj u pudingu.
Indy Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Sendvic od sarmi (Nesto nema rasejana, te sam se opustio i koristim kolonizatorsku tastaturu ... joj, meraka, ba.)
bus Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Jes, naseckana capma i u leba. Da vidiš šta je sendvič. Naravno, accompagné du јогурт брале. ^_^
Indy Posted December 26, 2010 Author Posted December 26, 2010 Nau jedingPrava srpska ruska salata za ovaj klokanski xMas ... (nisam jos ubedio zenu da zamenimo drvce sa festivus-motkom, mozda sledece godine).
Hippie Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 odlicno! izvrsno! -- de'e onaj bus da vidi ovo;
paculla Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 (edited) kako se na engleskom zove zuta, pljosnata boranija? ima li to posebno ime? string beans je nekako uvek zelen. koja je to biljka? puno pitanja, malo odgovora... Edited January 16, 2011 by paculla
aram Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 (edited) Wax Beans Edited January 16, 2011 by aram
Recommended Posts