Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerika, zemlja velika

Featured Replies

Nisam očekivao da je visok metar i žilet

• Replies 15.8k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Za one koji nisu čuli, mustangica je dobro i evakuisana je. 

• To je MAGA narativ o kome sam pisao, nije kriv monstrum koji je ubio uz psovke, nego je kriva ona jer je kao majka trebalo da bude pazljivija. Kratka suknja 1/1. Potpuno odsustvo logike, pameti, emp

• *edited by mod
    *edited by mod

Posted Images

History i Discovery su svojevremeno emitovali svasta nesto o WW2 vise sati svakodnevno, u nadi da se ovakvi likovi nece vise desavati..

No, jbg.

Civilizacija se krece u ciklusima, posleratni je gotov sa ljudima koji su ucestvovali u ratu. Zato nam je i Evropa cudna, i Amerika, i zato niko ne reaguje na naseg firera. Nema granica, sto je paradoks jer ih kao brane, svuda su isti ili slicni ljudi na vlasti. Ne koristimo kao vrsta dovoljno mozak, propustamo da delamo na vreme a zivot je kratak i onda nista ne stizemo da ispravimo za jedan vek, pa onda dodje novi ciklus

Edited by villiem

11 minutes ago, villiem said:

Civilizacija se krece u ciklusima, posleratni je gotov sa ljudima koji su ucestvovali u ratu. Zato nam je i Evropa cudna, i Amerika, i zato niko ne reaguje na naseg firera. Nema granica, sto je paradoks jer ih kao brane, svuda su isti ili slicni ljudi na vlasti. Ne koristimo kao vrsta dovoljno mozak, propustamo da delamo na vreme a zivot je kratak i onda nista ne stizemo da ispravimo za jedan vek, pa onda dodje novi ciklus

Upravo je ovo po meni najtacniji opis. Period secanja od 2 generacije. Za generaciju mog sina je vec tesko shvatljivo sta se to sve desavalo u WW2, nemaju mogucnost da cuju svedocenja o tome iz prve ruke. Slicno kao i sto je mojoj generaciji WW1 bio daleka i pomalo egzoticna tema. Mislim da se to i najbolje videlo i kod antivax pokreta posto nove generacije nisu mogpe da svedoce da u svom okruzenju imaju ljude kojima je decija paraliza ostavila trajne posledice.

41 minutes ago, SNARC said:

History i Discovery su svojevremeno emitovali svasta nesto o WW2 vise sati svakodnevno, u nadi da se ovakvi likovi nece vise desavati..

No, jbg.

Jeste, i to su najviše gledali potajni hitler fanovi.

To bukvalno nikakve veze nema, svašta se dešavalo odmah u godinama posle nekih velikih sukoba i nije izgledalo kao je nešto naučeno.

Ćacije širom sveta jednostavno ne zanima, iole obrazovanim i poštenim ljudima ne moraš mnogo da objašnjavaš.

Da, najjače da danas nove generacije ne znaju o Drugom svetskom ratu. Pošto one koje su znale nisu to ponovile 90ih. Bukvalno onaj koji je imao tipa 15 godina 1945. godine, i svega se dobro sećao, 1990. godine je imao 60 godina, bio na nekoj funkciju i bio deo ekipe koja nas je uvukla u sva sranja.

Takođe, danas generacija koja je preživela 90-e najviše glasa za crno-crveno zlo.

Ja se ne bih slozio. Uvek ima ludaka ali puno ljudi koji su prosli ratove 90tih su ekstremno protiv bilo kakvog rata. A ovi na vlasti sto su nas uvlacili u ratove, pa... znali su i oni da njihove gace nece da krvare.

Ovo za antivax je 100% tacno. Ljudi su zaboravili koliko su te bolesti opasne. Imas one koji veruju zvanicnoj nauci i vakcinisu se, imas one koji ne veruju i eksperimentisu.

1 hour ago, SNARC said:

No, jbg.

Kad smo gledali History pre 10+ godina, a tamo dokumetraci odbrana Berlina itd, izuzetno fokus na to da se divis nemackoj ratnoj masineriji njihovim smicalicama, istrajnosti, tehnici i vec cemu ne, polunezainteresovani suprug je odgledao jedan sa mnom posto sam ja to volela da gledam, i konstatovao po sistemu uh ala nahvalise Nemce, znaci sad se divimo fasistima. U prvi mah mi zazvucalo cudno, ali kad sam malo obratila paznju mislim da je bio 100% u pravu.

1 hour ago, Verterdegete said:

Jeste, i to su najviše gledali potajni hitler fanovi.

I pravili.

30 minutes ago, Mel said:

Kad smo gledali History pre 10+ godina, a tamo dokumetraci odbrana Berlina itd, izuzetno fokus na to da se divis nemackoj ratnoj masineriji njihovim smicalicama, istrajnosti, tehnici i vec cemu ne, polunezainteresovani suprug je odgledao jedan sa mnom posto sam ja to volela da gledam, i konstatovao po sistemu uh ala nahvalise Nemce, znaci sad se divimo fasistima. U prvi mah mi zazvucalo cudno, ali kad sam malo obratila paznju mislim da je bio 100% u pravu.

Još kada bi to bilo istina, tj da nije bio samo kurcšlus u tvojoj glavi, već da nadješ koji to dokumentarac pohvalno i za divljenje govori o Nemcima…

4 minutes ago, dragance said:

Još kada bi to bilo istina, tj da nije bio samo kurcšlus u tvojoj glavi, već da nadješ koji to dokumentarac pohvalno i za divljenje govori o Nemcima…

Secam se da je bio neki dokumentarac o odbrani Berlina, mogu da pokusam da naguglam. Al ne znam cemu skepsa.

Ne govori nikad pohvalno ali stvara cesto efekat kakav su npr stvarali Dragojevicevi filmovi. Estetizacija zla stvara kontraefekt cesto

3 minutes ago, dillinger said:

Ne govori nikad pohvalno ali stvara cesto efekat kakav su npr stvarali Dragojevicevi filmovi. Estetizacija zla stvara kontraefekt cesto

Pa nisu naravno rekli bas je super sto su Nemci ubijali Jevreje, ali kad sat vremena gledas kakav im je bio tenk, kako su kopali rovove pa refine-ovali da bolje zadrze americke tenkove, kakva su cuda izvodila, pa kakva je bila disiplina, sve nasnimano sa prelepim animacijama, prelepe uniforme i sta sve ne, onda ona jedna recenica koja se negde provuce kako se ceo svet upro da pobedi Hitlerovu masineriju rata stvarno nema neki efekat da se ti zgadis na njih.

I to ja jos bas ne volim fasistene, pa je ceo ton bio "uh moras da im odas priznjanje da..."

Nije to slucajno, to je totalno namenski tako snimano.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.