Heaviside Posted January 4, 2023 Posted January 4, 2023 Kad smo kod veš mašina, treba nam nešto za sušenje veša, a pojma nemamo o tim stvarima. Imate li neki savet? Da li obavezno kupovati odvojeno ili su dobre i one koje i peru i suše? Neki posebno loš/dobar brend? Na šta obratiti pažnju osim toga koliko veša može da stane i energetske efikasnosti?
mraki Posted January 4, 2023 Posted January 4, 2023 Ako imaš prostora, bolje odvojeno. Bar je takvo pravilo bilo ranije, možda su sad i ove 2u1 podjednako efikasne. Brend se ne bih usudio da preporučim, i Beko koji je imao najbolji odnos cene/kvaliteta se dosta iskvario. 2
renne Posted January 4, 2023 Posted January 4, 2023 4 hours ago, ToniAdams said: Hm de biste u bgd kupili veš mašinu, u smislu da je ozbiljna radnja po pitanju dostave, garancije itd? Bc group 2
I*m with the pilots Posted January 4, 2023 Posted January 4, 2023 7 hours ago, Heaviside said: Kad smo kod veš mašina, treba nam nešto za sušenje veša, a pojma nemamo o tim stvarima. Imate li neki savet? Da li obavezno kupovati odvojeno ili su dobre i one koje i peru i suše? Neki posebno loš/dobar brend? Na šta obratiti pažnju osim toga koliko veša može da stane i energetske efikasnosti? Ako nemate u Austriji, pogledaj rezultate nemackih Stiftung Warentest ili ÖkoTest oko masina z apranje i susenje, to ti je uvek dobra stvar. 1
Heaviside Posted January 4, 2023 Posted January 4, 2023 21 minutes ago, I*m with the pilots said: Ako nemate u Austriji, pogledaj rezultate nemackih Stiftung Warentest ili ÖkoTest oko masina z apranje i susenje, to ti je uvek dobra stvar. E dobra ideja, ne znam kako mi nije palo na pamet. Ima i austrijska verzija (konsument.at) ali Stiftung Warentest je ipak the institucija.
Venom Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 Imam ja kombinovanu, ali je slabo koristimo za sušenje pa ne znam šta bih rekao (uglavnom za peškire i slično). Jedna mana je da je kapacitet za sušenje manji od kapaciteta za pranje, pa ako pređeš limit svejedno moraš da izvadiš deo. Ako to ne uradiš, žalili se ljudi da dobiju zgužvanu odeću, sto nam je potvrdio i prodavac. 1
Valk Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 (edited) I kod mene je kapacitet za sušenje manji nego pranje, s tim što me za gaće i peškire baš nešto i zabole da li su gužvavi. Bitno da izađu suvi, topli i mekani. Inače, skoro uvek napravim pauzu, odvadim šta mi nije neophodno za sušenje, izvadim hvatač boja a ubacim maramice za sušenje veša i to funkcioniše besprekorno™. Moja 2in1 je Candy Edited January 5, 2023 by Valkyrie
Heaviside Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 (edited) Hvala na savetima, javim šta smo odlučili. Ja sam za kombi, a žena za odvojeno pa da stavimo jednu na drugu. Ima nekih modela koji smeju da se tako slažu. Edited January 6, 2023 by Heaviside
Valk Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Dobro, samo vodi računa o postupku slaganja jedne na drugu i da sušilica obavezno ide na perilicu a nikako obrnuto. 1
borris_ Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 5 hours ago, Heaviside said: Hvala na savetima, javim šta smo odlučili. Ja sam za kombi, a žena za odvojeno pa da stavimo jednu na drugu. Ima nekih modela koji smeju da se tako slažu. Ja imam odvojene. Mozes da ih stavis jednu na drugu (to sam ja uradio) ali u tom slucaju obavezno upotrebi posebne spajalice (kako li se kaze) da se susalica slucajno ne bi prevrnula (pogledaj na internetu, ima modela za svaki marku). Sto se tice susalice, kupi onu sa toplotnom pumpom, mnogo manje trosi.
I*m with the pilots Posted January 7, 2023 Posted January 7, 2023 23 hours ago, Heaviside said: Hvala na savetima, javim šta smo odlučili. Ja sam za kombi, a žena za odvojeno pa da stavimo jednu na drugu. Ima nekih modela koji smeju da se tako slažu. Naš Waschkeller je pun takvih dvodelnih varijanti, nekad me strah da nece neka pasti na mene dok praznim nasu masinu
Willow Posted January 21, 2023 Posted January 21, 2023 Ugradna rerna čangrlja pri pečenju, ispušta zvuk kao neki mali helikopter. Šta bi to moglo da bude? Proverio sam, venitlatori nisu uključeni, samo gornji i donji grejač. Grejači rade normalno, greju, osim što imam zvuk malog helikoptera u kuhinji. Da li je rerni stiglo vreme za zamenu? :(
Frile Posted January 21, 2023 Posted January 21, 2023 Pričam napamet (nisam rasklapa ugradnu rernu), ali mimo ventilatora koje pominješ, možda postoji treći ventilator koji hladi celu skalameriju i izbacuje topao vazduh napolje, iza rerne? Kada isključim svoju ugradnu rernu, ona svejedno još neko vreme tiho bruji, rekao bih da je to taj ventilator što izbacuje topao vazduh. E pa ako se taj ventilator malo pokvario (npr. elisa dodiruje nešto), eto veselja i zvuka helikoptera. 1
maheem Posted February 6, 2023 Posted February 6, 2023 Ima neko predlog odakle da poručim fioku/posudu za zamrzivač Beko kombinovanog frižidera?
Recommended Posts