djeneralche Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Bosh sudomasine su imale seriju da su spontano izazivale pozar, i danas imam neprijatnost kada je upalimo.
garcia Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Što ne perete sudove na ruke ko sav normalan svet?
ivy Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Što ne perete sudove na ruke ko sav normalan svet? +1 ko da imaju kuce sa po 15 clanova,sitne dece,komsiluka i rodbine pa je problem...meni veci smor cekati da se napuni plus mi treba gomila vise tih duplih sudova plus potrosi boga oca vode i struje,greota :(..1 potrosacko drustvo kao takvo
Аврам Гојић Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 (edited) Što ne perete sudove na ruke ko sav normalan svet? Ne smem da ugrožavam šake kontaktom sa oštrim predmetima, to te prvo nauče kada počneš karijeru koncertnog pijaniste - čuvaj ruke po svaku cenu, one su ti život. Edited November 24, 2015 by Аврам Гојић
ivy Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 e da, plus zna da smrdi.. jos jedna stvar za cistiti,prati i ,,odrzavati,,
Krošek Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 i onda budes ekstra smotan u rukovanju sa ostrim predmetom tad kada stvarno zatreba pa se poseces
stajebrebilo Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 plus potrosi boga oca vode i struje,greota :(..1 potrosacko drustvo kao takvo Zar nije obrnuto, da potrosi manje vode nego rucno pranje? slučajno poslato sa TT
stajebrebilo Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Sta ja znam, redovno. Msm, ja ne perem sudove pa mi je losa i neekonomicna tehnika kad to radim. slučajno poslato sa TT
Krošek Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Zar nije obrnuto, da potrosi manje vode nego rucno pranje? slučajno poslato sa TT jedino ako ti stalno lije voda iz cesme. rucno pranje je umetnost. moze biti mnogo brze od procedure sa masinom (propiranje, stavljanje, saginjanje, vadjenje...) ako ces na vreme prati serpe pre no sto se skore.
Аврам Гојић Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Masina za pranje sudova potrosi manje struje, vode i deterdzenta nego prosecan perac sudova kome, da, stalno curi voda iz cesme. Inace mi nismo deo sveta koji ima problema sa vodosnabdevanjem i nema nikakve potrebe za stednjom vode, nece ta voda koja se ustedi otici u Eritreju nego ce biti na tacki A u Srbiji umesto na tacki B.
stajebrebilo Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Masina za pranje sudova potrosi manje struje, vode i deterdzenta nego prosecan perac sudova kome, da, stalno curi voda iz cesme. Inace mi nismo deo sveta koji ima problema sa vodosnabdevanjem i nema nikakve potrebe za stednjom vode, nece ta voda koja se ustedi otici u Eritreju nego ce biti na tacki A u Srbiji umesto na tacki B. Generalno se slazem, ali mi zao vode iako nije skupa pa stoga + za makinu. slučajno poslato sa TT
Аврам Гојић Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 (edited) Generalno se slazem, ali mi zao vode iako nije skupa pa stoga + za makinu. slučajno poslato sa TT Ali ta voda ne ide nigde, vraća se u ekosistem, nisi je potrošio! No ajde, nebitno je to. Fakat je da mašina ne troši uludo ni mililitar vode, za razliku od ljudi. Pazi, Nemačka. Zemlja u kojoj su jedne godine vlasti apelovale na građane da ne štede vodu uzalud jer se zbog suvih cevi kvari ceo sistem. Research carried out by Christian Paul Richter between 2007 and 2008 on two hundred households in Germany, Italy, Sweden and Britain, found that the households which had a dishwasher used on average 50pc less water and 28pc less energy than the households that didn't own a dishwasher. Edited November 24, 2015 by Аврам Гојић
ivy Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Ali ta voda ne ide nigde, vraća se u ekosistem, nisi je potrošio! a energija i rad koji se potrose da se ta voda procisti i docera do tebe,jel se i oni vracaju u eko sistem?
Recommended Posts