Jump to content
IGNORED

Bela Tehnika i mali kućni aparati

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Pa jel "samo" grejac ili nesto "gore" ili samo podrzavate moju zelju da promenim sporet? :D

Posted

da je grejač umro, ne bi bilo dotoka struje, i osigurač ne bi iskakao

Znači da je nešto gore

• Hvala 1
Posted
41 minutes ago, Milosh76 said:

Neki savet?

pa, mozes da probas da menjas grejace, pa prvo gornje pa onda donje, pa da menjas kabEl i uticnicu, pa da probas i da promenis onaj termostat/prekidac za rernu... i kada sve to uradis shvatis da ti je potreban nov sporet.

pa ti vidi...

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
22 minutes ago, Milosh76 said:

Pa jel "samo" grejac ili nesto "gore" ili samo podrzavate moju zelju da promenim sporet? :D

Kratak spoj negde, zato osigurac iskace. 

Menjaj to.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ako imaš majstora koji želi/ume da se bakće sa šporetom, može da se nađe gde je kvar.
Negde postoji kratak spoj, i to ne trenutno, nego kada se taj deo zagreje (sve to pomalo "radi" sa toplotom) i onda spoji na masu, i osigurač izleti...

p,s. kratak spoj može da bude i u grejaču

• Hvala 1
Posted

Ma beži, bre, Miloše, kad sam mogla ja da bacim ploču staru nekoliko godina jer je obarala osigurač, možeš i ti šporet od 30 godina.

samo još fali da te ubije struja.

• +1 1
Posted

Dakle, sirina sporeta je  50cm, ravna ploca je verovatno bolja od pojedinacnih ringli?

Indukciona da ili ne?

Koju marku da jurim ili je bitna duzina garancije?

Koje karakteristike su must have?

Posted

Za indukcionu zavisi od serpi koje imas. Ako su kompatibilne onda uzmi. Ako nisu onda izracunaj koliko bi te kostalo zamjena serpi. 

• Hvala 1
Posted (edited)
4 hours ago, Milosh76 said:

Dakle, sirina sporeta je  50cm, ravna ploca je verovatno bolja od pojedinacnih ringli?

Indukciona da ili ne?

Je li ti to sebi kupujes ili tamo gde ne zivis? 

Bio je neki Gorenje sporet sto ima sirinu 50cm sa keramickom plocom, mislim da je standard insce 60cm).
Nije svemirska tehnologija, ali je prilicno OK za prosecnu upotrebu.

Ovako nesto.

https://www.bcgroup-online.com/sporeti/gorenje-elektricni-spret-gec5a11wg-152318

Mene su zezale dimenzije prostora - mala kuhinja i tad je bio jedni koji se uklapao i daj sta das mora da se jede, posle kupila gotovo isti u stanu u Srbiji, samo metalik. Oba su se pokazala zasada OK.

Edited by Moonwalker
  • +1 2
Posted

Sebi i zeni kupujem 😃

Video sam i ja taj, samo sto smo i ona i ja izasli iz stosa kupovine bele tehnike iz razlicitih razloga.

Ona jer je u fazonu "radi ne diraj" i tvrdoglava ume da bude po tom pitanju, a ja jer smo propustili da menjamo sporet kad smo sredjivali kuhinju pre 7-8 godina najvise zbog manjka para i za sporet, pa sam odustao od ideje.

Kad se vratimo sa mora videcemo sta dalje, a ja sam uvek u fazonu menjanja tehnike, jer je najgore kad sve crkne u isto vreme.

Klima 16 godina, sporet 35+ godina, frizider oko 10, ves masina 10ak godina...

Morace tu svasta da se menja.

Posted (edited)
9 minutes ago, Milosh76 said:

Video sam i ja taj, samo sto smo i ona i ja izasli iz stosa kupovine bele tehnike iz razlicitih razloga.

Ja sam u prici, kupujem onako kako ja koristim. Prema svecu i tropar.

Da ima solidan kvalitet za neki pristojan period i da to sto ima koristim sto potpunije.

Glupo mi da imam nekakav spejs satl koji ne koristim jer fali vreme i nisam neki ekspert za pripremanje hrane. Za ove majstore kuhinje verovatno ne dobacuje. Zato me je ves masina kostala da usi otpadnu, ali mi nije zao.

Ovaj nije neki problem ocistiti.

Jeste razumno rasporediti tu kupovinu bele tehnike da se ne pogode svi kvarovi u isto vreme.  

Edited by Moonwalker
  • +1 2
Posted (edited)

Dobar argument za zamenu, stvarno bolje kad se ima lufta kupiti jer ne daj bože da krene lančana reakcija :ph34r:

Meni stigle neke reklame tipa Gigatron u Extra centru se zatvara pa je rasprodaja bele tehnike, to ti je blizu pa skokni da vidiš. 

Edited by Valkyrie
  • Hvala 1
Posted
7 hours ago, Milosh76 said:

Indukciona da ili ne?

Ja imam novi Beko 50cm, više nego kvalitetan proizvod

Jeste da mi je trebalo baš vremena da se naviknem sa prethodnog od 70cm, ali takav prostor, stvaraju se nove navike :)

Tako da, bez brige, ima više nego kvalitetnih u toj veličini

• +1 1