katamaran Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 mozda je silica gel Po ukusu sasvim moguce :) koji ukus je bio? Malo je podsecao na neki fil sa orasima. Jaje? Eventualno crno zumance od ovoga.
katamaran Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 (edited) Otvorena i zatvorena kesica. Ide jedna uz kolac Edited August 23, 2015 by katamaran
banecare1 Posted August 23, 2015 Author Posted August 23, 2015 nista smrtonosno, ali nemoj da jedes antistaling agent
katamaran Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Ipak silica gel Hvala puno. Morao sam da probam.
wall Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Mislim, nije da bih sigurno postupio drugačije ali :D
katamaran Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Masu njihovih stvari sam jeo gde razni dodaci dolaze u posebnim kesicama. Ako nesto nije za jelo valjda ga treba jasno obeleziti ako ga pakujes uz kolac. Koliko ja znam masa Kineza ne zna da cita ova njihova slova pa i zbog njih ako ih vec boli dupe za nas bledolike.
banecare1 Posted August 23, 2015 Author Posted August 23, 2015 ako ne znaju simplified chinese sigurno nece procitati natpis na engleskom
banecare1 Posted August 23, 2015 Author Posted August 23, 2015 ovi tvoji obicno pisu i na engleskom - evo ih
katamaran Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 (edited) ako ne znaju simplified chinese sigurno nece procitati natpis na engleskom Neki crtez pi pomogao :) Prilicno mi je nebulozno da se nesto pakuje uz hranu bez jasnog obelezavanja da nije jestivo. cesto jedem one njihove instant supe i navikao sam da pakuju razne stvari u dodatne kesice Edited August 23, 2015 by katamaran
banecare1 Posted August 23, 2015 Author Posted August 23, 2015 ovo sto si ti pojeo je jestivo, koristi se i u prehrambenim proizvodima direktno, zato mozda i ne pise do not eat...ali ipak do not eat it funkcija mu je da odrzi testo u dobrom stanju sto duze. ja bi to trebao znati mnogo bolje jer se bavim sirovinama za hranu, ali ne mogu da stignem sve procitati i imam tehnologe iz raznih sektora prehrambene industrije pa sam malo lenj i mucim njih.
Haralampije Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 To ne lici na silica gel ,pre na neki aktivni ugalj,koji je btw prilicno neskodljiv a lepo pokupi(eventualnu) vlagu
banecare1 Posted August 23, 2015 Author Posted August 23, 2015 ajde sad da ispitamo slucaj do kraja. ima li rok upotrebe? mooncakes kinezi poklanjaju u septembru kada slave taj mid-autumn, plasim se de je tvoj od prosle godine. mogu oni zahvaljujuci tim kesicama da stoje dugo i rok upotrebe im je preko pola godine cini mi se. moji rusi su hteli da proizvode to i bio sam pre par meseci na 3-4 sastanka sa proizvodjacima, ali znam da nece biti nista od toga pa sam otaljavao na autopilotu prisustvo dok su oni pricali. ako se dobro secam govorili su o roku upotrebe 270 dana za mooncakes sa jajima, sto ja nikako ne kontam kako je moguce.
banecare1 Posted August 23, 2015 Author Posted August 23, 2015 To ne lici na silica gel ,pre na neki aktivni ugalj,koji je btw prilicno neskodljiv a lepo pokupi(eventualnu) vlagu ne mora biti silica, moze biti neki drugi hidrokoloid i sve se to trpa u hranu, nije katastrofa pojesti malo.
Recommended Posts