Jump to content
IGNORED

Boardwalk Empire


Ajant23

Recommended Posts

zadovoljan sam.mislim, to je i dalje samo vizuelni-orgazam sapunjara ali zabavno je.ne mogu da se odlučim koga najviše želim da nema.i dalje je najveći car van alden. fantastičan lik. i još fantastičniji glumac.

Link to comment
  • Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Ryan Franco

    41

  • Sludge Factory

    31

  • Lrd

    25

  • Feindouno

    23

Odlicno otvaranje sezone, bas onako kako treba. Odmah zaplet, veci body count nego obicno, i sto je najvaznije jedan od glavnih likova gine, ono sto je obicno svojstveno finalu sezone. Nucky definitivno postaje sve veci i veci badass.

Link to comment

a dobro, jevrej nije bio glavni lik. sve vreme je i kao gangster sporedan. i u prošloj sezoni je prdeo nuckyu o slavnim danima u bratislavi ili gde već. nucky je jeziv ali i dalje ne mogu da ga ne gotivim. kao i matorog toria. a vala i rotstina. jbg old skul je to.darmodijeva keva je nesto najjezivije što se vuče kroz seriju.čekamo chalkya.mao se preteruje s nasiljem, imho.

Link to comment
Darmodijevu kevu mogu slobodno da izbace sto se mene tice.
rešiće se oni nje, ali ne mogu tek tako da je zaborave i više ne spomenu. prethodno ona mora još neko veliko zlo da napravi.
Link to comment
  • 2 weeks later...
Jos 1 serija koju bi ubistvo zene ucinilo boljom :fantom:
Ne postoji serija koju ubistvo žene ne bi učinilo boljom. Prosto, žene su takve. Iritantne, odurne, vole da su u centru pažnje po svaku cenu i kada za takvu pažnju nema nikakvih razloga ni motiva, ne libe se da promaju u svojoj glavi stave u širi kontekst, kada im se pokriju sise i dupe nemaju ništa inteligentno da ponude. Iritantno do bola, kao i uvek.Stvarno je bolno gledati kako se serija postepeno pretvara u porodičnu dramicu sa fokusom na smrdušu koja je upala u kintu, umesto da gledamo storiju o gangsteraju fokusiranu na jednom genijalnog biznismena-lovca u mutnom i jednom od svega par interesantnih perioda iz inače veoma dosadne i bljutave američke istorije. Edited by Filipenko
Link to comment

Gledam, prija mi, ali moram da priznam da pomalo zalazim u fazu "šta je, bre, ovo?" Iskreno, stvarno mi nije jasno šta se dešava ove sezone. Mislim, kapiram kako se radnja odvija, ali mi nije jasan Naki - er neprikosnoveni šef ili nije? Er ima moć ili će da zglajzne odmah? Da li opsesira oko klinca koga je ubio ili ne? Šta radi, zašto radi? Šta radi Irkinja i zašto? Ko su svi ti ljudi? Zašto rade to što rade? Ko sam ja? Ko smo mi? Šta je to svemir?Stvarno mi je malo teško da pratim, kao da su proizvoljno pisane epizode.

Link to comment

Mislim da je problem što je radnja primila u sebe veći broj likova no što može da svari. A svi likovi su jako bitni i svi imaju šta da kažu. Evo Chalkija videsmo jednom. Limenko je karakter nad karaterima, a videsmo ga samo dvaput. Van Alden isto nestade. Mesto toga, gledamo neurotičnog Gypa i njegove verbalne predigre. :yawn: Mada je ono sa špagetama stvarno bilo duhovito.Meni je Naki najjasniji. Neprikosnoveni je šef ali je kod svakog utefterisan kao half-a-gangster i ma koliko puta im nacrtao da je zajebaniji od svih, kriminalnoj sorti je u prirodi da čačka tamo gde misli da može da prođe. Baš kao mali balavac sa Darmodijevom frizurom. Slino bih se razočarao da ga je prigrlio.Irkinja samo nastavlja putem emanipacije i nezavisnosti kojim je krenula od druge epizode prve sezone. Ono, kao, krimi streetsmart Roza Luksemburg. Bez politike i tako tih suvšnih stvari za ovu seriju. Malo je reći da je njen lik teeeeško preterivanje sa sve tim kalemljenjem ženske borbe na sve to. Al ajde da u to ne barakam.Meni je i dalje najjači adut serije dočaravanje izgleda epohe i par neprejebivih likova. Dovoljno da i dalje redovno pratim. Ali ne očekujem nešto više od toga.

Link to comment

Meni Kapoun i Gyp najgotivniji™ mada je i ludi Van Alden car.Omarovim likom sam razocaran, tanak™ skroz.U pravu si za preveliki broj likova, trebalo bi vise da ih gine, pocevsi recimo od Irkinje.

Link to comment
Meni je Naki najjasniji. Neprikosnoveni je šef ali je kod svakog utefterisan kao half-a-gangster i ma koliko puta im nacrtao da je zajebaniji od svih, kriminalnoj sorti je u prirodi da čačka tamo gde misli da može da prođe. Baš kao mali balavac sa Darmodijevom frizurom. Slino bih se razočarao da ga je prigrlio.
A šta je sa ubistvom Darmodija? Prvo je ispalo da je opsednut njime i da ga sanja i razmišlja o njemu, onda cvrc. I zašto ima potrebu da se dokazuje svima, odnosno, zašto posle svega svi sumnjaju u njega. Ne pije mi nešto vodu tvoje objašnjenje, mada objašnjava situaciju. Trebalo bi na kraju druge epizode da se Naki učvrstio kao kapo di tuti kapi u gradu, ali ga opet čačkaju. A u krimi prirodi nema prvenstvo da se čačka gde može da se čačka, nego šef se sluša, amin.
Irkinja samo nastavlja putem emanipacije i nezavisnosti kojim je krenula od druge epizode prve sezone. Ono, kao, krimi streetsmart Roza Luksemburg. Bez politike i tako tih suvšnih stvari za ovu seriju. Malo je reći da je njen lik teeeeško preterivanje sa sve tim kalemljenjem ženske borbe na sve to. Al ajde da u to ne barakam.
To je kul, ali šta se desilo sa njenim likom? Potpuni raspad, izgubila energiju, inicijativu™, harizmu...Nije čak ni da je skrajnuta ljubavnica, ali se ne predaje nego će bije svoje bitke. Raspad.
Meni je i dalje najjači adut serije dočaravanje izgleda epohe i par neprejebivih likova. Dovoljno da i dalje redovno pratim. Ali ne očekujem nešto više od toga.
Ma, to nije sporno. Gledaće se do kraja.
Link to comment
A šta je sa ubistvom Darmodija? Prvo je ispalo da je opsednut njime i da ga sanja i razmišlja o njemu, onda cvrc. I zašto ima potrebu da se dokazuje svima, odnosno, zašto posle svega svi sumnjaju u njega. Ne pije mi nešto vodu tvoje objašnjenje, mada objašnjava situaciju. Trebalo bi na kraju druge epizode da se Naki učvrstio kao kapo di tuti kapi u gradu, ali ga opet čačkaju. A u krimi prirodi nema prvenstvo da se čačka gde može da se čačka, nego šef se sluša, amin.
Ali šef se sluša onda kad je jači. Sluša se radi opstanka. Zato će Miki Dojl da nadživi i Al Kaponeovog sina. Mislim da je u prirodi i da se stariji ne sluša ukoliko se pokušava penjanje koji stepenik iznad preko starijeg. U krajnjoj liniji, i junci su se pobunili protiv starijih u prethodnoj sezoni. Lučano, Kapone i Darmodi protiv Rotstina, Torija i Nakija.Zašto je tako stalno sa Nakijem? Pa evo, mi tek u prethodnoj sezoni imamo ovlaš razgvor gde Naki nekome objašnjava da je iz doseljeničke porodice, da su se cimali, da su morali da work their way out i opet deluje kao da mu se baš ne veruje. Od prve epizode Naki uspešno glumi elitu uglednog građanina. Okej, svi znaju da to nije samo to i da je on gazda ali kroz sve tri sezone ga osporavaju zbog ovog ili onog. Napada ga Darmodi da mora da se opredeli je li gangster ili nije. Napadaju ga matori Irci (čini mi se) kao da se odrodio ili nešto slično. Napada ga brat jer misli da je sposobniji, a da je Nakiju servirano na tacni. Napada ga Komodor jer misli da je njegov sin jači. Munja mu kenja da je fićfirić i da je on u Bratislavi video svašta. A treba primetiti i ovaj djalog kad natera Irca da mu prizna da je uz njega zato što ga plaća. Verovatno i pored ubistva Darmodija, vlada utisak da Naki nema stomak za te stvari i da je njegova ekipa njemu neophodna i nezamenljiva jer je prazan kurton bez novca i krvi koju za njega prolivaju.E sad, ni Naki nije isto što i cela ova plejada likova. Između Rotstina i Munje ne postoji nikakva razlika sem u stilu i pameti. Obojica su sadisti (seti se Arnijeve priče o beloj bilijarskoj kugli). Kod Nakija to definitivno nije slučaj. On zversku stranu pokazuje tek kad je priteran da nema gde dalje. (Malo me doduše zbunjuje onaj Bone for Tuna momenat jer nisam načisto da li je iskulirao idiota Gypa, pa ga onda svesno ponizio ili je idiot istripovao uvredljiv sadržaj.) Tu postoji neki osećaj za ispravnost, neko insistiranje na razumu i to je ono što se percipira kao Nakijeva slaba tačka.
To je kul, ali šta se desilo sa njenim likom? Potpuni raspad, izgubila energiju, inicijativu™, harizmu...Nije čak ni da je skrajnuta ljubavnica, ali se ne predaje nego će bije svoje bitke. Raspad.
:D Jbg meni je ona ovakva smaračica od prvog kadra. Ne znam šta joj sad posebno nedostaje.U pravu si ali pojma nemam šta je tu ideja i namera.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...