July 20, 2025Jul 20 Za Blekija je ortak kačio neke snimke da je uhvaćen da peva na plejbek (odnosno da se čuje vokal, a on tri metra iza mikrofona). Nije bilo na Bg koncertu nego na nekom festivalu par dana posle.Ja nemam problem sa plejbekom za te već dokazane starce, bar za neke deonice/pesme. Da biram između Klausa i plejbeka uvek bih odabrao plejbek, poenta je valjda da se publika uživi i raduje i dobro provede, ne da se krsti i sablažnjava nad prolaznošću ljudskog roda. Za to imamo neke druge stvari.
July 20, 2025Jul 20 1 hour ago, goofs said:Dikinson se neverovatno dobro drži s obzirom na zahteve njegovih pesama,Brus je dobar, predobar, poteglo se prošle godine do Pešte da ga gledamo sa njegovim ličnim bendom i urlamo KEMIKAL VEDIIING DEEJ. Bemti životnu situaciju, nisam mogao da iskombinujem Mejdene ove godine, mada već neko vreme ide priča da vrisak sa početka 666 puštaju na plejbek. No energije mu ne fali.
July 20, 2025Jul 20 Dnevni list DanasKontroverze oko Bir Festa: Alkohol, devastacija prostora...„Pivo je besplatno“, „Belgrade Beer Fest (BBF) se vraća na Ušće u svom 22. i do sada najuzbudljivijem izdanju“, „Novi koncept: sada BBF časti!“, „All the music you can take. All the beer you can dr...
July 20, 2025Jul 20 32 minutes ago, Zabalujev said:Brus je dobar, predobar, poteglo se prošle godine do Pešte da ga gledamo sa njegovim ličnim bendom i urlamo KEMIKAL VEDIIING DEEJ. Bemti životnu situaciju, nisam mogao da iskombinujem Mejdene ove godine, mada već neko vreme ide priča da vrisak sa početka 666 puštaju na plejbek. No energije mu ne fali.e, bio sam i ja na tom koncertu, odličan :) ona sala Barba Negre je težak krš što se tiče akustike, mada im imaju bruka koncerte skoro svakog meseca.Bio sam i na Mejdenima ove godine, isto do Pešte (onaj nikad dosanjani brzi voz bi mi život vaskrsao), odlični su, Brus i dalje vrlo jako gura, jurca, skače...nisam primetio to za plejbek, jedino što mi se činilo da je Aces High za takt sporiji nego inače. Pesma je bila za bis, pa ajd malo zamor, malo brzina, treba korigovati, no ništa strašno. Stajao sam u prateru u sred hale otprilike, dok je drugar bio dan ranije na tribinama sa strane, kaže da je mnogo loše, neke instrumente ne čuješ uopšte, nekad njegov glas, loše se meša taj zvuk. Generalno treba gađati sredinu bine, ako nećeš da se guraš napred onda tamo oko onog boksa gde sede tonci, tu se uvek najbolje čuje.
July 20, 2025Jul 20 50 minutes ago, klimt said:Dnevni list DanasKontroverze oko Bir Festa: Alkohol, devastacija prostora...„Pivo je besplatno“, „Belgrade Beer Fest (BBF) se vraća na Ušće u svom 22. i do sada najuzbudljivijem izdanju“, „Novi koncept: sada BBF časti!“, „All the music you can take. All the beer you can dr...Volim ovo kad nas kao časte i velikodušni su.Cena karte 2000 najeftinija, a kao pivo za dž.Koliko bi moglo biti pivo, evo, nek je 400 dinara, a trebalo bi biti jeftinije na takvim događajima.Najjače da prosečan čovek popije 5 piva.Znam, neki od vas dođu i popiju 27, ali to nije prosek. Prosečan čovek dođe i zableji i popije par piva. Dolaze i žene i stariji... pa 95 posto mojih drugarica bi ležale mrtve posle 5 piva, njih jedno drmne već.Nego, onda možemo da uzmemo pivo, da ga prospemo i vratimo se po novo? Hehe.Ali sigurno će govna smisliti neko ograničenje.Pa će onda i nestati... kao, da besplatno je, ali smo sve podelili, idi uzmi Jelen. A platio 2000.Daj ti bolje meni besplatan ulaz i kontrolu nad mojim novcem. Osim ako ne dovedu prava imena, onda ću i platiti ulaz i pivo.Ali koliko vidim, hejdlajneri su im leševi. Dolazi Riblja Čorba jbt i to bez Bore, mislim jbt 🤣Ko će još, Bajaga i Instruktori bez Bajage? Edited July 20, 2025Jul 20 by Hele
July 20, 2025Jul 20 25 minutes ago, Hele said:Volim ovo kad nas kao časte i velikodušni su.Cena karte 2000 najeftinija, a kao pivo za dž.Koliko bi moglo biti pivo, evo, nek je 400 dinara, a trebalo bi biti jeftinije na takvim događajima.Najjače da prosečan čovek popije 5 piva.Znam, neki od vas dođu i popiju 27, ali to nije prosek. Prosečan čovek dođe i zableji i popije par piva. Dolaze i žene i stariji... pa 95 posto mojih drugarica bi ležale mrtve posle 5 piva, njih jedno drmne već.Nego, onda možemo da uzmemo pivo, da ga prospemo i vratimo se po novo? Hehe.Ali sigurno će govna smisliti neko ograničenje.Pa će onda i nestati... kao, da besplatno je, ali smo sve podelili, idi uzmi Jelen. A platio 2000.Daj ti bolje meni besplatan ulaz i kontrolu nad mojim novcem. Osim ako ne dovedu prava imena, onda ću i platiti ulaz i pivo.Ali koliko vidim, hejdlajneri su im leševi. Dolazi Riblja Čorba jbt i to bez Bore, mislim jbt 🤣Ko će još, Bajaga i Instruktori bez Bajage?Meni samo fali sveže odlikovani Dr Nele. To bi bio pravi dernek, a možda bi se u sevdahu i čakije povadile, kako valja i nalaže tradicija ovog festivala.
July 20, 2025Jul 20 2 hours ago, goofs said:Ne daviš, meni je baš zanimljiva ta tema, bendovi koje volim od malena ulaze u tu fazu kada vokal puca na sve strane.Bili su Scorpionsi u Areni pre dve godine, Klaus jezivo zvuči, bori se za dah, ništa brže od Wind of Change ne može da isprati. Malo otužno je delovalo, doduše ima 75 godina pa je razumljivo.Billy Idol pre neki dan sasvim dobar, da ni ne pomisliš da ima skoro 70. Da li tu radi neki plejbek u pozadini?Dikinson se neverovatno dobro drži s obzirom na zahteve njegovih pesama, a Brajan Adams recimo je bio odličan pre koju godinu, mada je taj njegov rokić lakše pevati.Neki su pod stare dane prešli na akustik svirkice, možda je to pravi put za “ocvale rokere”, kad već ne žele da stanu sa turnejama.Ne znam mnogo o zvuku na lajvovima, samo neke osnove, ali ako bih morao da pogađam rekao bih da Ajdol još uvek ne mora da se oslanja na plejbek. Registar u kojem peva je mnogo niži u odnosu na Klausa, Blekija, Eksla. Ima puno stiskavaca gde cepa onaj svoj jebačko-senzualni fazon, i u ovim bržim pesmama ima delove gde peva dosta nisko i ne mora da se dere, osim u refrenima. Plus, ima Stivensa na gitari koji može da svira pola sata solo i da ti ne bude dosadno...taman dovoljno da ga ovi u bekstejdžu vrate iz mrtvih.Dikinson i Halford su anomalije, posebno Dikinson koji i dalje peva pesme lajv u originalnom tonalitetu...mislim da su Prišt spustili to za polu ili ceo stepen, ali i dalje impresivno zvuče.Nemam ništa protiv malo plejbeka, ako može Tejlor Svift u cvetu mladosti, mogu valjda i ovi dokazani matorani tipa Bleki, Klaus...bolje nego da nepovratno oderu grlo. Još samo da neko ubedi Eksla u to, mada se on možda i oporavi, ne bi me čudilo...ako ne uspe, cenim da je jedini čovek koji može da ga ubedi da ubaci malo plejbeka Edited July 20, 2025Jul 20 by Rudolf Pingvinoglu
July 20, 2025Jul 20 57 minutes ago, goofs said: Generalno treba gađati sredinu bine, ako nećeš da se guraš napred onda tamo oko onog boksa gde sede tonci, tu se uvek najbolje čuje.SAvet mog druga koji je radio u Beraru: najbolja mesta su ispred miksete
July 20, 2025Jul 20 28 minutes ago, klimt said:Meni samo fali sveže odlikovani Dr Nele. To bi bio pravi dernek, a možda bi se u sevdahu i čakije povadile, kako valja i nalaže tradicija ovog festivala.Ne razumeš ti to druže sudija
July 20, 2025Jul 20 19 minutes ago, Milošica said:Ne razumeš ti to druže sudijaOsećanja su jednostavno prejaka, ne može se dizdrži.
July 20, 2025Jul 20 1 hour ago, Hele said:Ali koliko vidim, hejdlajneri su im leševi. Dolazi Riblja Čorba jbt i to bez Bore, mislim jbt 🤣Ko će da peva umesto Bore?
July 20, 2025Jul 20 Ja stvarno ne znam šta može loše da se desi na manifestaciji gde je pivo besplatno. Heletova kalkulacija je tačna, no to samo znači da će biti previše onih spremnih da se takmiče ko će više, ako ništa drugo, neće biti dovoljno ToiToi kapaciteta da to pokriju. Može posle Ušće da posluži za lucerku.
July 20, 2025Jul 20 16 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:Ko će da peva umesto Bore?Borin dugogodišnji prateći vokal. Tako kažu.
July 20, 2025Jul 20 18 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:Ko će da peva umesto Bore?Hologram Borin.