Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

A cemu bi sluzile te kamere? Grupa "nase dece" lomi automate pozadi, vozac to vidi na monitoru i uradi sta tacno?
imace panik taster, ali koliko sam skontao oni se i sada ugradjuju, dok za kamere pojma nemam. znam da ih kafovi imaju.

snimak postaje dokaz na sudu npr. a i nevezano samo za automate, ne jednom se desilo da nekog pretuku/izbodu/odžepare u prevozu. A posle kad pitaju svedoke svi baš u tom trenutku gledali u semafor.

Bojim se da ce tu biti veselja kad udje kontrola bice:Sad sam usao ovaj vec ugasio aparat ovo-ono.....Mislim da onoliko koliko vidim ljudi sve manje para imaju i manje ih je blam da kazu:Nemam kartu i sta ces?Dzaba tu dzidzi bidzi super tehnologija.To je dobro da olaksa placanje onima koji hoce da plate...

Pravo bi bilo i da smanje cenu karte zbog tolikih ušteda.Ovako, za 6 meseci opet podužu cene, i tek će vidimo svog boga.
Mislim da ce biti neko sapstenje tipa:Nasi gradjani su vidre pa su i ovo "provalili" i sad naplata nije porasla pa mi moramo da povecamo cene...
Pravo bi bilo i da smanje cenu karte zbog tolikih ušteda.Ovako, za 6 meseci opet podužu cene, i tek će vidimo svog boga.
Misliš na uštedu ostvarenu kupovinom par hiljada automata za očitavanje i dopunjavanje ili kupovinom par hiljada GPS čitača ili na uštedu ostvarenu ugradnjom klima u vozila?

A ono najvažnije pitanje, da postoje karte sa vremenskim rokom trajanja, to nisu rešili? Ono tipa da jedna karta važi za 75, 60 nebitno minuta u jednom pravcu? To ništa? Nego i dalje od dorćola do zemuna moram da promenim tri busa i to će da me košta 150 dinara? How, yes, no.... pa jeftinije je da se vozim po Rimu. A da ne pričam o udobnosti i tačnosti prevoza.

a sto ljudi koji menjaju buseve toliko ne kupuju mesecne markice? inace, najavili su vecu fleksibilnost i vise vrsta karata, pa pretpostavljam da to znaci i uvodjenje dnevne karte. u londonu, ako imas tu karticu da ti skida po voznji, automatski prestane da ti skida kada dosegnes dnevni limit (koji je ako se dobro secam negde u vrednosti od 3 karte otprilike...)

A ono najvažnije pitanje, da postoje karte sa vremenskim rokom trajanja, to nisu rešili? Ono tipa da jedna karta važi za 75, 60 nebitno minuta u jednom pravcu? To ništa? Nego i dalje od dorćola do zemuna moram da promenim tri busa i to će da me košta 150 dinara? How, yes, no.... pa jeftinije je da se vozim po Rimu. A da ne pričam o udobnosti i tačnosti prevoza.
to jeste za popizd. evo sa sajta:
Ostale moguće karte - Vremenske karteU postojećem tarifnom sistemu ne postoje vremenske karte. Ovaj sistem podržava primenu i drugih tipova karata (vremenske nepersonalizovane: jednodnevne, nedeljne, vikend; presedačke i sl.), a vrste budućih karata i dinamika njihovog uvođenja u sistem biće formirana u dogovoru sa Direkcijom za javni prevoz u kasnijim fazama implementacije i eksploatacije sistema.
u najboljem slucaju ce biti od 01.01.2012.
a sto ljudi koji menjaju buseve toliko ne kupuju mesecne markice? inace, najavili su vecu fleksibilnost i vise vrsta karata, pa pretpostavljam da to znaci i uvodjenje dnevne karte. u londonu, ako imas tu karticu da ti skida po voznji, automatski prestane da ti skida kada dosegnes dnevni limit (koji je ako se dobro secam negde u vrednosti od 3 karte otprilike...)
logicnije je da uvedu vremensko vazenje (recimo 2h), nego da neko ocekuje da kupim markicu zato sto se vozim svega par dana u mesecu (a npr. u tih par dana treba par prevoza da promenim) Edited by holden kolfild

Moja je stvar koju ću kartu da kupujem i da izračunam šta mi se i kako isplati. A od ove reforme očekivala najviše to. Da ne moram da otkucam tri karte u jednom smeru, i isto toliko u supotnom, kad mi vožnja ukupno traje maksimalno sat vremena.Ali, ne - to se ne isplati.

Koliko bi tek bilo natezanja oko tih vremenskih. Da li se gleda početak vožnje ili momenat pregleda karte ? Ako vozilo ide izuzetno sporo ili je gužva, da li putnik za to kriv ?

Koliko bi tek bilo natezanja oko tih vremenskih. Da li se gleda početak vožnje ili momenat pregleda karte ? Ako vozilo ide izuzetno sporo ili je gužva, da li putnik za to kriv ?
logicno je da bude od momenta ponistavanja, al kolko kontam, kod ovog sistema bi to moglo jedino kod vozaca. Edited by holden kolfild

Ako tekst u Politici ne laze, sada ce i oni koji kupuju mesecnu (personalizovanu) kartu morati da se otkucavaju pri ulazu. Moram reci da mi to bas nije jasno. U svakom slucaju oduzima uzitak posedovanja pretplatne karte.