Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Posted
Pa i RFID mu dodje neki chip :)
ispravio sam se... rekoh kreten...
Posted (edited)
stvarno je aprijatno da poredite beograd sa parizom, amsterdamom, lisabonom.
jao aj zajebi te malogradjanstine vise i fetisizovanja turistickih destinacija. daj mi tri neodgovorne, korumpirane i nekompetentne barabe da ih stavim u parisku gradsku kucu na vazne polozaje i napravicu ti tamo isti haos kao u Beogradu i to za 10 dana. naravno da ce Beograd da se poredi sa Amsterdamom (koji je btw dva puta manji od Beograda i moze da se prepesaci za sat i po od zeleznicke stanice do ruba grada), jok nego ce da se poredi sa Crikvenicom i Raljom. Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)
mire, sad ce te dabovic napusiti, jer poredis ns i bg.
ne, dabovic ce ga napusiti jer prica o gradskom prevozu a ne vozi se svaki dan i nije strucan da o tome prica ^_^@vaso, covek je malo ironican, sta ti je Edited by Quince
Posted
koji je btw dva puta manji od Beograda i moze da se prepesaci za sat i po od zeleznicke stanice do ruba grada
Osim ako se usput negde ne zapijes i ne izgubis
Posted
mire, sad ce te dabovic napusiti, jer poredis ns i bg.
e aj nam opet ispricaj kako u Beogradu nije infrastrukturni haos i da treba zamoliti putnike da se manje voze posto idu okolo bezveze, a treba da sede kuci. i opet ono o biciklima.ti si na ovom topicu toliko nebuloza nadrobio da se pitam da li si ikada bio u Beogradu ili ti je taj veliki i mocni grad samo dalek san koji krisom snevas u svojoj precanskoj provinciji.
Posted
jao aj zajebi te malogradjanstine vise i fetisizovanja turistickih destinacija. daj mi tri neodgovorne, korumpirane i nekompetentne barabe da ih stavim u parisku gradsku kucu na vazne polozaje i napravicu ti tamo isti haos kao u Beogradu i to za 10 dana. naravno da ce Beograd da se poredi sa Amsterdamom (koji je btw dva puta manji od Beograda i moze da se prepesaci za sat i po od zeleznicke stanice do ruba grada), jok nego ce da se poredi sa Crikvenicom i Raljom.
RATP vodi racuna o pariskom prevozu a ne grad Pariz. Ne moze grad to da radi ako sva predgradja zavise od tog sistema.
Posted

ma napušio je mene dabović i da sam nacista i potencijalni ubica, pa ništa...istina, nikad mi se nije izvinio ako ne misli takoa nisam poredio ns i bg, nego napisah samo nešto o uspostavljanju sistemaa u bg sam često, i koristim sve

Posted
ma napušio je mene dabović i da sam nacista i potencijalni ubica, pa ništa...istina, nikad mi se nije izvinio ako ne misli takoa nisam poredio ns i bg, nego napisah samo nešto o uspostavljanju sistemaa u bg sam često, i koristim sve
Evo, izvini :)
Posted
U parizu su kontrolori nabildovani mrgudi. Bivsi kontroler a sada sef kontrolne sluzbe je olimpijski prvak u hrvanju.
E pa to mi reci. U Beogradu su kontrolori cesto zgoljavi mrsavci.
Posted (edited)
Mislim da opet ciljas ovde na pogresnu stvar - u celoj organizaciji GSPa elektronske kartice i validatori su najmanji problem. Naprotiv, to je plus u celoj prici, i prilicno OK funkcionise. Da, desava se da validatori ne rade, ali i ranije se desavalo da u udjes u bus i da nijedan (nijedan!) "automat" za ponistavanje karata (smesno je onu spravicu zvati automatom) ne radi. Cak je bilo cesce nego sad.
bilo bi lepo znati koliko je kostalo (grad) uvodjenje busplusa i njegova operativna upotrebarekao bih da je cost-benefit onih zumbi bio osetno bolji, ali time iskljucivao povezana preduzeca i odgovarajuce provizije za pruzene uslugemislim da bi ti novci bili bolje potroseni na neke bitnije stvari u gsp.u + busplus vidi beograd kao jedan oveci gulag u kom su oni sefovisto se tice rfid kartica.. meni su one i dalje prilicno bzvz. za pojedinacne voznjenajbolji sistem dosad mi je papirna kartica na kojoj lepo vidis kada je pocela voznja. i onda imas 1-2h da se vozis na tu istu kartu.za mesecne, ima smisla ako se u prevoz ulazi kroz kapije (od spomenutih gradova u kojima sam bio - pariski, stokholmski metro)ali def. nema smisla kao u bg verziji gde je validiras u sred spica samo da bi neko pravio lepe sarene grafike u excelu... Edited by Zverilla
Posted

kontrolori u londonskim busevima pregledaju karte tokom voznje. ovo sa zaustavljanjem i cekanjem dok se ne pregledaju sve karte je katastrofa. onog ko je to smislio trebalo bi obesiti za baterijice nasred grada - za primer!

Posted

Jedan danas seo u 7a, nije imao kartu i jos se drao na kontrolorku. To mi nikad nece biti jasno....nemas kartu i onda se jos bunis. Pri tom nije hteo ni da izadje iz autobusa, nego nastavio da sedi i da psuje.Ja se slazem da reda mora biti, samo ne ovako na_vrat_na_nos. I dalje mi je kretenski da se personalizovane mesecne karte moraju validirati, ali kao po tome se odredjuje redosled voznje. Sto je u guzvi neizvodljivo. Ovo s ulaskom na prednja vrata, izlaskom na srednja moze biti ok, ali u gradu u kome postoji i metro, a ne ovakva gungula pogotovo u spicu. Ovako dobijamo to sto dobijamo, i ljudi se s pravom bune. O stanju autobusa, tramvaja i trolejbusa da ne pricam....Uostalom, na temi je manje-vise sve receno...ps kakve su to KOREOGRAFIJE za ulazak kontrolora u autobuse?da mi je da vidim kako ih obucavaju za to i kako vezbaju koreografije