June 2Jun 2 @Chika Spale hvala, super clanak. kakvi noviji procenti, jezivo.govoreci o bloku west 65, iako mislim da je on uspjesniji od drugih slicnih, bolje tj nesto prijatnije kopira postavku grada u malom (ulicice, pa i to jadnjikavo zelenilo, kafici i soping mol kao kvazijavni prostor), i prije zelenila mi padne na pamet djecije igraliste, skroz bocno, pored ulaza u podzemnu garazu, mislim da tako nesto nigdje drugo nisam vidjela, taj nivo nesigurnosti i cistog cinizma.opet na blokove, 62 ponegdje ima i tri sportska terena tj igralista uz zgradu (iako nekad naustrb zelenila) Edited June 2Jun 2 by morgana
June 2Jun 2 5 hours ago, morgana said:govoreci o bloku west 65, iako mislim da je on uspjesniji od drugih slicnih, bolje tj nesto prijatnije kopira postavku grada u malom (ulicice, pa i to jadnjikavo zelenilo, kafici i soping mol kao kvazijavni prostor), i prije zelenila mi padne na pamet djecije igraliste, skroz bocno, pored ulaza u podzemnu garazu, mislim da tako nesto nigdje drugo nisam vidjela, taj nivo nesigurnosti i cistog cinizma.Ako sam u pravu - to nije klasično dečije igrališe već prostor koji je u sklopu nekog vrtića iz zgrade pored. Moguće da ga van radnog vremena, sa ili bez dozvole, koriste stanari.
June 2Jun 2 1 minute ago, Svarog said:Ako sam u pravu - to nije klasično dečije igrališe već prostor koji je u sklopu nekog vrtića iz zgrade pored. Moguće da ga van radnog vremena, sa ili bez dozvole, koriste stanari.koriste ga i stanari, je li javni prostor ili se samo tako upotrebljava nije ni vazno (ne kazem ovo kao primjedbu tebi), na nesuvislom je mjestu Edited June 2Jun 2 by morgana
June 11Jun 11 Ako iz smera grada idete autoputem na Bežaniju, ili sa Bežanije autoputem ka aerodromu, isključite se na Tošin Bunar, isključenje Bežanijska kosa je zatvoreno osim u smeru ka KBC i Marije Bursać. Edited June 11Jun 11 by zorglub
June 11Jun 11 1 hour ago, zorglub said:Ako iz smera grada idete autoputem na Bežaniju, ili sa Bežanije autoputem ka aerodromu, isključite se na Tošin Bunar, isključenje Bežanijska kosa je zatvoreno osim u smeru ka KBC i Marije Bursać.Da li postoji mogućnost da se iskljucimo na iskjljucenju za KBC, pa skrenemo desno nazad u Studentsku, pored bazena popnemo gore na kružni tok, ili još uvek traju radovi na onoj T raskrsnici? Edited June 11Jun 11 by reg
June 14Jun 14 Zatvoren Bul Umetnosti od ZDJ do MP, skinut asfalt, kad ce srediti, ko zna. I to smer ka MP, a kad ce suprotni smer, ne smem ni da pitam.Za to vreme put se raspada u ZDJ ispred Merkatora od Bul Umetnosti do Oml. Brigada u pravcu ka SC. Edited June 14Jun 14 by Milosh76
June 14Jun 14 Popular Post Umro Veljko, prodavac polovnih knjiga u 44. bloku ... godinama je sedeo na istom medtu, sa kučićima i knjigama i stripovima i ... nekad naplati, nekad i ne :) https://www.instagram.com/p/DZhfwNAoLIq/?igsh=cjhycHp0Znd6bDNp
June 15Jun 15 Požar jutros u enjubu u blokovima , baš dosta vatrogasaca i dima.Izgleda i on došao na red Edited June 15Jun 15 by sasha
June 15Jun 15 25 minutes ago, sasha said:Požar jutros u enjubu u blokovima , baš dosta vatrogasaca i dima.Izgleda i on došao na redu kom bloku?esad videh 45.
June 15Jun 15 Nikako ne mogu da se setim da li je i u 45om vlasništvo nad celim objektom potpuno iscepkano.
June 15Jun 15 2 hours ago, sasha said:Požar jutros u enjubu u blokovima , baš dosta vatrogasaca i dima.Izgleda i on došao na redIzabran je novi investitor
June 15Jun 15 Požar je na spratu, ali naravno najebali su i ovi u prizemlju jer su potpuno pod vodom od gašenja požara na gornjem spratu...U 45-om je situacija drugačija što se tiče "strukture" zakupaca... Nema kineza veliki broj su ljudi sa lokala...Izgleda kao "čišćenje", ali ko zna...
June 15Jun 15 Većina, bar koliko znam, a znam dosta vlasnika su naši ljudi. Da li je Enjub imao neki br lokala u svom vlasništvu nmp ali znam da su kinezi svojevremeno pokušali da preuzmu i 45. kao što su 70. i nije im prošlo, zakupci nisu dali...pozivali se svi na ugovore koji su tada tek bili obnovljeni jer se šuškalo šta se sprema. Doduše, ruku na srce, bilo je i vlasnika koji nisu želeli da izdaju / prodaju kinezima.Prvobitni vlasnici u 70. su se usrali od para, a do ponude kineza nisu mogli lokale da izdaju ni za 100€ i to sa uvedenim telefonom .