расејан Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Бингоу! :) Надовеза, из Далмације.Сад не знам да ли да то убацим у списак или не... јер је топић назван управо по неком са тим презименом. Мислим да је био некакав фудбалер, некад давно, док недељом поподне није могло да се избегне слушање времета спорта & разоноде. Те не знам да ли постоји именица и шта би тачно значила.
расејан Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 etoa nije ga bilo na spiskuЕво, сад га има. 404 презимена, 120 имена.
LaRicca Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Какав топик! Да приложимо коју... Ове плавом бојом- знам људе лично.Ајдук (са истим нагласком)БадрљицаБаруџијаБосанацБрадавица БудалицаВечераВодопија (синоним за биљку цикорију, за Дивку)ГуберинаГушавацДеветакДугоњаЂогоЗекоњаЈеднакKaпамаџијаКожарКоракКосијерКртолицаЈапунџијаЛивадаЛуткаЉиљак МачакМеанџијаМешинаМиздрак (=копље)МушкињаНејакНећакПараклисПеченицаПожарПупавацРусСантрачСедланСитарСмукСтупарСубашаСудацТаминџијаТанурџијаЋатоУрбанУторникХарамија (=разбојник)ЦрнацЧанакЧеларЧивчијаЧизмарШљукаШумарИ мађарских презимена таквих има кол'ко хоћеш:Вајда (војвода)Вереш (црвени)Вираг (цвет)Ереш (јак)Јухас (пастир)Кираљ (краљ)Киш (мали)Копас (ћелави)Кочиш (кочијаш)Ленђел (Пољак)Нађ (велики)Немет (Немац)Њари (летњи)Орос (Рус)Пинтер (качар)Полгар (грађанин)Рац (Србин)Рожа (ружа)Сич (крзнар)Тот (Словак)Фаркаш (вук)Фекете (црни)Фехер (бели)Хаднађ (поручник)Хегедиш (виолиниста)Хорват (Хрват)Шош (слан) ...и такО...
LaRicca Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 И још које име, па да бежим У крпе! :) АлкаБлагаВилаВиткаВучинаГрлицаЕмирЖивицаМина Сара (део чизме, копирајт бy Waldorf)
расејан Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 ...Шумар Знао сам да ћу морати да радим прековремено, чим се ти пробудиш из летњег сна (или сна летње ноћи или како се већ зове та ахибернацијарж).Е, шта му је тај љиљак?Вираг (цвет) Што је девојачко презиме Леополда Блума, ака Јулишке, ака Уликса :).Да додам и Лакатоша (бравара, јер, јелте, чачка локоте), и Хегедиша (виолинисту). Кад смо код комшијских имена, ај' да видим да ли неко зна ко је ово и на ком језику: Jica Jichici.
Frau Gabrijela Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Е, шта му је тај љиљак?slepe mišonje ili ljiljci.samo ne znam da li sve vrste letećih miševa tu spadaju.
LaRicca Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Знао сам да ћу морати да радим прековремено, чим се ти пробудиш из летњег сна (или сна летње ноћи или како се већ зове та ахибернацијаЈојј, недостајете ми! Али, строго сам себи ускратила доста хедонисања (форуме, теревенке, кафенисања и то), да бих уопште функционисала у мору обавеза. Кад год могу јавнем се (ако имам шта зглавно за Add Reply), ако не, читам колико стигнем. Срамота ме кад ми се неко у поруци обрати, па видим то за три месеца и шта онда да одговарам... А хоћу језик! Хоћу овакве подухвате! Умирем полако од свог посла, немате појма колико ми ово весели душу.Кад смо код комшијских имена, ај' да видим да ли неко зна ко је ово и на ком језику: Jica JichiciДа није Жика Жикић из Жомбоља? ^_^ Треба ли да наглашавам да је мој свекар Jiviţa из Chnejevţa?slepe mišonje ili ljiljci.samo ne znam da li sve vrste letećih miševa tu spadaju.Мислим да је сваки слепи миш мушка Љиља.
расејан Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 А хоћу језик! Хоћу овакве подухвате! Умирем полако од свог посла, немате појма колико ми ово весели душу.Ето, нисмо џабе кречили :).Да није Жика Жикић из Жомбоља? Треба ли да наглашавам да је мој свекар Jiviţa из Chnejevţa?Управо тај! Некад давно сам у Темишвару видео плакат, најава за концерт, где свира један хармоникаш са тим именом. Бленуо сам цео минут док нисам скужио шта пише.Мислим да је сваки слепи миш мушка Љиља.Али, пилот је пилот...
bus Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 ВечераБрадавица БудалицаКртолицаМешинаПеченицаПробрао сам нека које би ишла посебно добро уз име пословође (пословоткиње) у мом претходном супермаркету: Пица
Krotka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 prezime Perčin ( Jelena Perčin, hrvatska glumica )
LaRicca Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Где су млади, ту је шала! ^_^ А где је Пица, ту је и Папак.
расејан Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 prezime Perčin ( Jelena Perčin, hrvatska glumica )Нагласак? :бус:
расејан Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 (edited) Ове не умем да преведем, па остаје за касније: БадрљицаБаруџија KaпамаџијаЈапунџијаМушкињаПараклисСтупарТаминџијаТанурџијаЧивчијаИмамо 478 479 презимена и 130 имена. Edited September 12, 2010 by расејан
Krotka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Vidim neko je dodao ime Omiljen, ja sam juce od mame cula zensko : Omiljena. 3 X sam je terala da ponovi, zna zenu.
Alphons Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Нагласак? :бус:isti kao i u imenici.Imao komšije u Tivtu koji se tako prezivaju, oni ga makar tako izgovaraju.
Recommended Posts