Jump to content
IGNORED

Imena i prezimena koja su i zajedničke imenice, pridevi itd.

bus

Recommended Posts

Posted (edited)

Nemamo Daliju, a vala ni Georginu. Dva naziva za isto cvece.A ni prezime Kuhar (Lovro Kuhar iliti Prezihov Voranc).

Edited by Nesh
  • Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• расејан

110

• bus

79

• slepa živana

32

• Delija67

31

Posted

peškir prezime. ne izmišljam. videla sam na spisku stanara

Posted (edited)

Vidim prezime Medved ima i Međed.A može li Malivuk, kao mali vuk :D , bila je ulica na Zvezdari, Zage Malivuk, preimenovana u ulicu Mis Irbi.

Edited by Krotka
Posted

Ne može Karan, yerbo ie drugi naglasak. ...Mislim da je vreme da počnu polako da se kombinuju ova imena i prezimena u nove Radosne Bulje. :lolol: Na primer, Pobeda Sukno-Peškir.

Posted

Prezimena Čadjo, Ljiljak, Glušica.Bio jednom i Rade Kenjalo. Ima prica zasto su kod srba i hrvata u bosni takva prezimena.Vinetu drzi kuglanu. Ima i Mali Djoka (kod ovog neznam sta je ime, a sta prezime).Nikola Tesla stvarno ima raznih problema, nekih kao u vicevima, a nekih i neispricanih. Imao je npr. problem u bolnici koji i nije bio za smejanje.

Posted (edited)
Vinetu drzi kuglanu. Ima i Mali Djoka (kod ovog neznam sta je ime, a sta prezime).Nikola Tesla stvarno ima raznih problema, nekih kao u vicevima, a nekih i neispricanih. Imao je npr. problem u bolnici koji i nije bio za smejanje.
Знам за човека који се зове Миле Лале (а Босанац). Морао пајкана да води кући да му покаже личну карту, јер је овај мислио да га зајебава.Такође, извесни Марко Краљевић из улице Орловића Павла је имао сличних проблема и строго возио рачуна да држи личњака при себи, као доказ.УБР, Мали је мађарско презиме. Edited by расејан
Posted

Upravo gledam emisiju "Trezor", iz arhiva RTB, novinar Dragan Babić i Mira Stupica ( nažalost ovakvih emisija više nema :( ).Niko se nije setio prezimena Stupica, stupica kao zamka :D .

Posted

Prezime Muzika, upravo sa ga videla na jednom spisku.

Posted
Prezime Muzika, upravo sa ga videla na jednom spisku.
Није наше, ал' ... кад је Алдо Моро био отет, карабињери притегли познате сумњивце, па је између осталих био ухапшен извесни Гаетано Паравано, којег сам интерно водио као Гајтан од Завесе.
Posted

Prezime Novčić...Poznajem coveka, ali sinulo mi tek kad se novčić pojavio na asocijacijama. :)

Posted
Prezime Novčić...Poznajem coveka, ali sinulo mi tek kad se novčić pojavio na asocijacijama. :)
i meni je jutros kroz san sinuo grčić milenko, samo što sam u tom snu verovala da je u pitanju mali grk :D
Posted
Naglasak? :fashisto:
Дугосилазни на о, док је код сиће краткоузлазни, дакле скроз контра.Била једна ученица са таквим презименом, често јој тражили ситно.
Posted

Видео данас презиме Курчић