March 23, 20241 yr 5 hours ago, ampalang said: pa treba da pokriju razmak od 2,5 metara tj oba otvora za vrata, 2 najmanje a verovatno je to dovoljno evo kako izgleda prostor ispred šupice koji valja zakloniti Sta ce ti stubovi, uvati to konzolno za kucicu. Od cega su zidovi? 1,6 m mozes da uvatis nekim pleksiglasom na laganom svarenom celiku. Samo da ima u sta da se ankerise.
March 24, 20241 yr meni stubove za vnjak nosi ovo. zabodeno u zemlju. ako treba u beton preporučujem već preporučeno . sa šiljkom utranim u rupu.. ja bi tu nadstrešnicu iznad vrata uradio na dve vode, poravnato sa linijom krova. samo onda bi trebalo ozbilniji temelj za stubove. recimo naliven beton u kalazicionu cev kao šalung.
March 24, 20241 yr Tu su dimenzije ankera najmanji izazov jer je opterecenje malo. Bitno je da ne preteras sa dimenzijama drvene konstrukcije i da se temelji stubova ne iskrive kroz neko vrijeme kao ta staza okolo.
April 7, 20241 yr koje varijante postoje za postavljanje poda u kuhinji na pločice, a da se iste ne sklanjaju i koja je najbolja hvala
April 7, 20241 yr pločica na pločicu, ako nemaš problem sa daljom nivelacijom a ima i raznih šmekerskih "linoleuma"
April 7, 20241 yr 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said: koje varijante postoje za postavljanje poda u kuhinji na pločice, a da se iste ne sklanjaju i koja je najbolja hvala Ovo pločice na pločice sam čuo i video da je bilo uspešno. Ali puno sreće sa nalaženjem majstora za "avanturu"...
April 7, 20241 yr 1 hour ago, mire said: a ima i raznih šmekerskih "linoleuma" de da vidim te šmekerske? prevashodno sam mislio na neke tarkete i slične jel uopšte oni mogu na pločice?
April 7, 20241 yr 4 minutes ago, Frank Pembleton said: Ovo pločice na pločice sam čuo i video da je bilo uspešno. Ali puno sreće sa nalaženjem majstora za "avanturu"... to svakako nije u opciji kao ni da se skidaju stare
April 7, 20241 yr 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: to svakako nije u opciji kao ni da se skidaju stare Aaa nisam te razumeo da pitaš "šta može na pločice, a da nisu pločice..."
April 7, 20241 yr 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said: de da vidim te šmekerske? prevashodno sam mislio na neke tarkete i slične jel uopšte oni mogu na pločice? 'ladne vode, bez problema
April 8, 20241 yr ćera će u ovome što pazare da zatekne linoleum u kuhinji/trpezariji i predsoblju. misli da stavi pločice. ja bih radije laminat. parket u tablama mi se čini skupim. ćera se pita "kako laminat u kuhinju?". rekoh, "kada si nešto prosula po patosu u kuhinji?". laminat košta otprilike kao pločice, ne znam pošto je lepljenje i ko to da uradi. laminat možemo sami. ne bi mi bio prvi.
April 9, 20241 yr Za vlažne prostorije je bolji klik-vinil, poput ovoga: https://www.tarkett.rs/sr_RS/kolekcija-C002563-elegance-rigid-55 Nisam koristio ovaj, mogu i neki drugi, bitno je da nema plutu ispod (zbog vlage) Montira se za nijansu teže od tarket/laminat podova (seče se skalpelom + ima osetljivije spojeve pa mora malo više da se pazi). Ništa posebno teško, samo maaalko sporije ide U upotrebi neuništiv, odlično trpi vlagu i fleke u kuhinji