MeanM@ Posted March 23 Posted March 23 5 hours ago, ampalang said: pa treba da pokriju razmak od 2,5 metara tj oba otvora za vrata, 2 najmanje a verovatno je to dovoljno evo kako izgleda prostor ispred šupice koji valja zakloniti Sta ce ti stubovi, uvati to konzolno za kucicu. Od cega su zidovi? 1,6 m mozes da uvatis nekim pleksiglasom na laganom svarenom celiku. Samo da ima u sta da se ankerise. 1
đorđe geprat Posted March 24 Posted March 24 meni stubove za vnjak nosi ovo. zabodeno u zemlju. ako treba u beton preporučujem već preporučeno . sa šiljkom utranim u rupu.. ja bi tu nadstrešnicu iznad vrata uradio na dve vode, poravnato sa linijom krova. samo onda bi trebalo ozbilniji temelj za stubove. recimo naliven beton u kalazicionu cev kao šalung.
Paul Gompitz Posted March 24 Posted March 24 Tu su dimenzije ankera najmanji izazov jer je opterecenje malo. Bitno je da ne preteras sa dimenzijama drvene konstrukcije i da se temelji stubova ne iskrive kroz neko vrijeme kao ta staza okolo.
kud u maglu Simoviću Posted April 7 Posted April 7 koje varijante postoje za postavljanje poda u kuhinji na pločice, a da se iste ne sklanjaju i koja je najbolja hvala
mire Posted April 7 Posted April 7 pločica na pločicu, ako nemaš problem sa daljom nivelacijom a ima i raznih šmekerskih "linoleuma"
Frank Pembleton Posted April 7 Posted April 7 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said: koje varijante postoje za postavljanje poda u kuhinji na pločice, a da se iste ne sklanjaju i koja je najbolja hvala Ovo pločice na pločice sam čuo i video da je bilo uspešno. Ali puno sreće sa nalaženjem majstora za "avanturu"...
kud u maglu Simoviću Posted April 7 Posted April 7 1 hour ago, mire said: a ima i raznih šmekerskih "linoleuma" de da vidim te šmekerske? prevashodno sam mislio na neke tarkete i slične jel uopšte oni mogu na pločice?
kud u maglu Simoviću Posted April 7 Posted April 7 4 minutes ago, Frank Pembleton said: Ovo pločice na pločice sam čuo i video da je bilo uspešno. Ali puno sreće sa nalaženjem majstora za "avanturu"... to svakako nije u opciji kao ni da se skidaju stare
Frank Pembleton Posted April 7 Posted April 7 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: to svakako nije u opciji kao ni da se skidaju stare Aaa nisam te razumeo da pitaš "šta može na pločice, a da nisu pločice..." 1
mire Posted April 7 Posted April 7 2 hours ago, kud u maglu Simoviću said: de da vidim te šmekerske? prevashodno sam mislio na neke tarkete i slične jel uopšte oni mogu na pločice? 'ladne vode, bez problema
đorđe geprat Posted April 8 Posted April 8 ćera će u ovome što pazare da zatekne linoleum u kuhinji/trpezariji i predsoblju. misli da stavi pločice. ja bih radije laminat. parket u tablama mi se čini skupim. ćera se pita "kako laminat u kuhinju?". rekoh, "kada si nešto prosula po patosu u kuhinji?". laminat košta otprilike kao pločice, ne znam pošto je lepljenje i ko to da uradi. laminat možemo sami. ne bi mi bio prvi. 1 1
Zverilla Posted April 9 Posted April 9 Za vlažne prostorije je bolji klik-vinil, poput ovoga: https://www.tarkett.rs/sr_RS/kolekcija-C002563-elegance-rigid-55 Nisam koristio ovaj, mogu i neki drugi, bitno je da nema plutu ispod (zbog vlage) Montira se za nijansu teže od tarket/laminat podova (seče se skalpelom + ima osetljivije spojeve pa mora malo više da se pazi). Ništa posebno teško, samo maaalko sporije ide U upotrebi neuništiv, odlično trpi vlagu i fleke u kuhinji
Recommended Posts