brusli Posted March 2 Posted March 2 (edited) Koliko znam, mogu te pukotine da se popune nekim kao silikonom koji je boje parketa. I kod mene je takav, i kad sam hoblovao pre 10 godina, popunio je majstor te pukotine, ali nije sve, tj i dalje se neke pukotine vide, ali ne obracam paznju, navikao sam. Da li mora hoblovanje nakon popunjavanja tim "silikonom" ne znam, ali mislim da treba lakiranje. Edited March 2 by brusli 1
Eleniko Posted March 2 Posted March 2 taj silikon za drvene podove i popunjavanje pukotina ima da se kupi na bulevaru kad se dobrano zađe iza cvetka ka mml teritoriji, sa leve strane je radnja poznata po briketima i peletu - metalelektro, bul revolucije 447 - e tamo sam kupio jedan takav silikon. sad vidim ima i u romi. https://roma.rs/silikon-za-fugovanje-parketa-tkk-6091 1
kud u maglu Simoviću Posted March 2 Posted March 2 a ima i priručna varijanta. najsitnija piljevina se pomeša sa lepkom za drvo i njime se popune rupe 1
Блок_64 Posted March 2 Posted March 2 11 hours ago, Behemoth said: Razume li se neko u parket ovde možda? U ženinom stanu parket je malo propao, meni se čini kao da se malo razdvojio, ali nije klimav niti se odvaja, ali me ove pukotine brinu. Da li za ovakvo stanje parketa mora hoblovanje i lakiranje ili postoji neka reparacija? Ne bih ga menjao, star je 15 god. Može i preporuka za parketara, po mogućstvu NS. Nije to nista strasno.Kada se parket hobluje,piljevina od parketa se mesa sa masom sa stukovanje i sa time se popunjavaju izmedju ostalog i te pukotine (a stukuje se ceo). Ako ne nadjes nikoga iz Ns mogu ja da ti preporucim ove moje iz Bg predpostavljam da im nije problem da da dodju i urade posao. 1
Behemoth Posted March 2 Posted March 2 Hvala na odgovorima. Za tu piljevinu mi je rekao jedan parketar iz NS i sutra će doći da pogleda. Imate li info koliko hoblovanje i sve to popunjavanje piljevinom može da me košta po m2? Mislim nemam predstavu koliko košta a ne bih da me oderu.
Eleniko Posted March 3 Posted March 3 majstori mnogo vole to sa piljevinom, zato što to prodaju kao raketnu tehniku i dobro izgleda na početku, kada je posao gotov samo što ta piljevina ispadne iz brazdi posle nekog vremena - a brzina kojom će se to desiti zavisi koliko ti je čvrst pod ispod parketa nekad posle par meseci nekad posle par godina to su prastare fore koje su pregazili novi materijali ali jbga kartuša ovog sredstva gore košta 350 kinti danas a to je osetno jeftinije od onoga što parketari naplate sa tom piljevina smesom pa onda to furaju 1 1
đorđe geprat Posted March 3 Posted March 3 7 hours ago, Behemoth said: Hvala na odgovorima. Za tu piljevinu mi je rekao jedan parketar iz NS i sutra će doći da pogleda. Imate li info koliko hoblovanje i sve to popunjavanje piljevinom može da me košta po m2? Mislim nemam predstavu koliko košta a ne bih da me oderu. jedan poznanik mi reče pre neki dan za 15€/m2 uključujući lak i lakiranje. lajsne nisu uključene. 1
Bambula Posted March 3 Posted March 3 8 hours ago, Eleniko said: majstori mnogo vole to sa piljevinom, zato što to prodaju kao raketnu tehniku i dobro izgleda na početku, kada je posao gotov samo što ta piljevina ispadne iz brazdi posle nekog vremena - a brzina kojom će se to desiti zavisi koliko ti je čvrst pod ispod parketa nekad posle par meseci nekad posle par godina to su prastare fore koje su pregazili novi materijali ali jbga kartuša ovog sredstva gore košta 350 kinti danas a to je osetno jeftinije od onoga što parketari naplate sa tom piljevina smesom pa onda to furaju Nema tu šta da se voli, parket se fuguje finom prašinom.
Eleniko Posted March 3 Posted March 3 1 hour ago, Bambula said: Nema tu šta da se voli, parket se fuguje finom prašinom. bilo nekad, više ne mora. pišem iz svog iskustva, radio sam 2005. parket postavljen 1938. godine na nekoj verziji podloge koju danas valjda zovu plivajućom, godinu dana kasnije ta smesa je napustila sve fuge u koje je bila stavljena. silikon mi je na ostrvu gde još gore radi pod gore dole i za sada je tamo gde sam ga stavio. mislim da je fora u tome šta je vezivni materijal tj koliko je elastičan kada se osuši. 1
Sestre Bronte Posted March 3 Posted March 3 8 minutes ago, Eleniko said: bilo nekad, više ne mora. pišem iz svog iskustva, radio sam 2005. parket postavljen 1938. godine na nekoj verziji podloge koju danas valjda zovu plivajućom, godinu dana kasnije ta smesa je napustila sve fuge u koje je bila stavljena. silikon mi je na ostrvu gde još gore radi pod gore dole i za sada je tamo gde sam ga stavio. mislim da je fora u tome šta je vezivni materijal tj koliko je elastičan kada se osuši. da, mora da bude elastičan samo, ako je dobar lepak u koji se ubacuje prašina, pre će da odvali dasku, nego da ispadne
Блок_64 Posted March 3 Posted March 3 21 hours ago, Behemoth said: Hvala na odgovorima. Za tu piljevinu mi je rekao jedan parketar iz NS i sutra će doći da pogleda. Imate li info koliko hoblovanje i sve to popunjavanje piljevinom može da me košta po m2? Mislim nemam predstavu koliko košta a ne bih da me oderu. Mislim da su ruke oko 7-8e plus materijal. 1
mire Posted March 4 Posted March 4 On 3. 3. 2024. at 0:50, Behemoth said: Hvala na odgovorima. Za tu piljevinu mi je rekao jedan parketar iz NS i sutra će doći da pogleda. Imate li info koliko hoblovanje i sve to popunjavanje piljevinom može da me košta po m2? Mislim nemam predstavu koliko košta a ne bih da me oderu. ako se već nisi dogovorio, koja parketar, 063-505-100 1
Behemoth Posted March 4 Posted March 4 1 hour ago, mire said: ako se već nisi dogovorio, koja parketar, 063-505-100 Nisam stigao juče da pišem, ispalio me taj parketar za juče, nije mogao da dođe pa je ostalo da se čujemo u toku nedelje. Hvala za preporuku, pozvaću i Koju 😀
morgana Posted March 10 Posted March 10 (edited) treba mi boja za drvo na vodenoj bazi, sa sto manje mirisa i sa izborom nijansi. optimalno u maloj konzervi posto cu da farbam samo jednu malu policu. sta da uzmem? Edited March 10 by morgana
Блок_64 Posted March 10 Posted March 10 (edited) 5 hours ago, morgana said: treba mi boja za drvo na vodenoj bazi, sa sto manje mirisa i sa izborom nijansi. optimalno u maloj konzervi posto cu da farbam samo jednu malu policu. sta da uzmem? Malo pakovanje mislim da nema. Najmanje pravi maxima 0,65. A ako hoces boja da valja onda er lack ili vitex https://www.vitex.gr/sr/kategorija-proizvoda/email-za-drvo/ Inace se sve te boje toniraju po ton karti u nekoliko hiljada nijansi. Edited March 10 by Блок_64 1
Recommended Posts