Tale Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Pocinkovana. Mislim da je zgrada napravljena '89. ili '90.
slepa živana Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 za šta služe dva ventila pored slavine od kade? na tom zidu mi je samo kada, sve ostalo je preko puta.
slepa živana Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 jedan za toplu i jedan za hladnu vodu, verovatnojel to uvek tako? da svaka česmo koja ima topu i ladnu, ima po dva ventila?
Tale Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 (edited) Pa.. nije uvek. Kod mene je samo ventil za hladnu kod slavine od kade. Kod bojlera je jedan ventil na kome zatvaram dovod vode u bojler, a time i odvod tople iz bojlera. Edited August 5, 2012 by CTale
Čutura Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 za toplu samo na jednom mestu valjda, kod bojlera negde
eoten Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 pa probaj da zatvoriš jedan pa drugi da vidiš gde ne curi. osim ako nisu jako stari, onda bolje ne diraj da ne procure na osovini.
slepa živana Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 pa probaj da zatvoriš jedan pa drugi da vidiš gde ne curi. osim ako nisu jako stari, onda bolje ne diraj da ne procure na osovini.:( znala sam da je neka atomska fizika u pitanju...dakle zavrnula sam neki ventil u panici i sad ne znam šta sam zavrnula.šta je mrtva osovina i kako ću znati da li sam to sjebala?nadam se da su sjedinjene države tamo gde su do sad bile :(
eoten Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 zavrnula si neki ventil koji viri iz zida? pa jel imaš vode svuda? umivaonik, tuš, veš mašina ...
slepa živana Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 zavrnula si neki ventil koji viri iz zida? pa jel imaš vode svuda? umivaonik, tuš, veš mašina ...sve imam, topla, hladna iznad kade. ventil ispod bojlera nisam dirala. veš mašina ima vode.procurela mi je u sred noći slavina iznd lavaboa. ima ventil odmah ispod slavine. taj sam zavrnula i ništa se nije desilo. onda sam videla da i ispod lavaboa postoji ventil, i taj sam zavrnula i prestalo je da curi.naravno da nisam zapamtila u kom je položaju bio ovaj ispod slavine... svi ventili su oni patrljci, zavrtala sam klještima.možda je nekad tu stajala veš mašina, staro je kupatilo... u kom položaju bi trebalo da bude ako se ne koristi ni za šta?
eoten Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 ako se ne koristi najbolje da je zatvoren. ako više ne možeš da ga vrtiš u smeru kazaljke na satu onda je zatvoren. naravno, nemoj da preteraš sa zatezanjem, neko pucanje bi moglo da košta živaca, vremena i para.daklem, ako si sredila slavinu lavaboa i sve ti radi, ne diraj ništa više.
slepa živana Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 ako se ne koristi najbolje da je zatvoren. ako više ne možeš da ga vrtiš u smeru kazaljke na satu onda je zatvoren. naravno, nemoj da preteraš sa zatezanjem, neko pucanje bi moglo da košta živaca, vremena i para.hvala puno!plašim se samo tog procurivanja na osovini. kad sam prvo počela da zavrćem bila sam sigurna da je taj za slavinu pa sam malo jače zapela. jel bi se to procurivanje videlo na ventilu ili je to u zidu?
eoten Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 hvala puno!...szivesenvidelo bi se na ventilu, znaju stari ventili da procure na toj osovini što si je vrtela ali to se dešava kada ih otvoriš, obično do kraja. sve ti radi, ne vidiš da nešto curi, ne diraj ništa.
Tale Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Videlo bi se kapanje na ventilu, oko te četvrtke koju si zatezala.
Recommended Posts