ivy Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 moze da ima vazduha u njemu..treba da se izluftira tj. da se ispusti vazduh nemam pojma kako je u tim gradskim grejanjima ali kod mene kuci tj. u nasem kucnom sistemu ja moj radijator izluftiram tako sto srafcigerom polako odvrnem sraf na kraju radijatora i drzim dokle god šišti vazduh i dok ne podje voda da izlazi tada odmah zavrnem.. 4
djeneralche Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 2 hours ago, banatjanin said: Radijator, najveći u stanu, greje samo prva tri rebra, ostalo hladno. Šta to može da bude? Guglaj ozracivanje radijatora, kao sto je receno verovatno imas vazduh. 2
banatjanin Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 (edited) hvala @ivy i @djeneralche posle dva minutia od liftiranja radijator se ceo ugrejao problem je u tome što su majstori menjali ventile, lifitirali i dotezali sve to pre malo više od mesec dana i rekli da je sve cakum - pakum, a ja - kao dete iz kuće grejane pećima - nikad nisam lifitirao radijator, ni sada, kada sam živeo po stanovima. pa kao, mislio sam, bolje da ne diram. smešno, ali je tako. Edited December 6, 2020 by banatjanin 1
ivy Posted December 6, 2020 Posted December 6, 2020 (edited) taj vazduh se desi s vremena na vreme..nemam pojma od cega zavisi valjda prosto pomalo udje,otkud znam.. i nama je sistem bio doterivan i umincan u septembru pa sam opet morala da luftiram moj radijator pre dve nedelje.. a imali smo i neki mali plasticni kao kljuc za odvrtanje nekih vrsta radijatora prosto da se ne osteti sraf,jer hoce vremenom da se osteti od srafcigera ali smo ga izgubili Edited December 6, 2020 by ivy
Valk Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 On 6.12.2020. at 17:54, banatjanin said: posle dva minutia od liftiranja radijator se ceo ugrejao problem je u tome što su majstori menjali ventile, lifitirali i dotezali sve to pre malo više od mesec dana i rekli da je sve cakum - pakum, a ja - kao dete iz kuće grejane pećima - nikad nisam lifitirao radijator, ni sada, kada sam živeo po stanovima. Lapsus debeloprsti ili imamo novu reč?
banatjanin Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 4 minutes ago, Valkyrie said: Lapsus debeloprsti ili imamo novu reč? ne, jbt nije mi palo na pamet, reč usvojio iz okoline vidim, i drugi je koriste, npr https://www.kupujemprodajem.com/gradjevinarstvo/grejanje/ventil-radijatora-za-liftiranje/oglas/19799701 mora da je iskvarena tuđica, neki majstorski žargon
Valk Posted December 7, 2020 Posted December 7, 2020 Da sam juče umrEla, mislila bih da se kaže luftiranje 2
mire Posted December 9, 2020 Posted December 9, 2020 naravno da se tako kaže ima i "ozračiti" radijator
đorđe geprat Posted December 13, 2020 Posted December 13, 2020 kada se beogradskom domu vratim trebaće mi neko da učini nešto sa eksternim HDD, transcend 1TB. prestao je da reaguje, bitno mi je da skinem sadržaj.
đorđe geprat Posted December 27, 2020 Posted December 27, 2020 treba mi pouzdan vodoinstalater pod hitno.
halloween Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Šok, šok! Ispala mi je šolja, udarila u staklo od rerne, spoljašnje staklo se raspršilo u mijijardu komada. Šolji ništa, naturalmente. Unutrašnje staklo je takođe OK. Uređaj više nije pod garancijom. Ne znam odakle da krenem, a ne bih da paničim i tako nepotrebno odaberem najskuplju opciju, samo zato da bi na staklu pisalo ime proizvođača. 1. Da zovem Gorenje servis 2. Da poručim u Dekom vrata a onda pozovem majstora da to ugradi 3. Da angažujem ove https://www.auto-stakla.net/vatrostalna 4. Nešto drugo
Frank Pembleton Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 To je zapravo staklo koje je dekorativno?ispod njega je metal? Ja bih zvao Gorenje prvo, a ako zamena kosta ko pola sporeta/rerne onda bih video druge opcije... 1
halloween Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Jeste, ono je skroz spolja, imaju metalne vertikalne šine iza koje su između tog puknutog stakla i unutrašnjeg, koje nije oštećeno. Hvala!
Блок_64 Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 7 hours ago, halloween said: Šok, šok! Ispala mi je šolja, udarila u staklo od rerne, spoljašnje staklo se raspršilo u mijijardu komada. Šolji ništa, naturalmente. Unutrašnje staklo je takođe OK. Uređaj više nije pod garancijom. Ne znam odakle da krenem, a ne bih da paničim i tako nepotrebno odaberem najskuplju opciju, samo zato da bi na staklu pisalo ime proizvođača. 1. Da zovem Gorenje servis 2. Da poručim u Dekom vrata a onda pozovem majstora da to ugradi 3. Da angažujem ove https://www.auto-stakla.net/vatrostalna 4. Nešto drugo Cekaj saljem ti privatnu poruku. 1
Valk Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 Kako se skida to spoljašnje staklo? Htela bih da operem taj međuprostor. Meanwhile, spisku svojih majstorluka dodajem i skidanje polomljene brave sa vrata kupatila. Sutra ću da kupim novu i da probam da je montiram, ako bude uspešno čućete. 2
Recommended Posts