August 6, 201014 yr Niko ne pominje fidovku, i fazne osigurace kod strujomera. Prvo sve proveri.I jedan mali savet. Nikad dovoljno panik lampi. Posebno kad imas decu.A za ostrvo... Ploveca ostrva su cesta pojava kod ribnjaka i objekata slicnog tipa koja se javljaju posle potpunog praznjenja i punjenja.Da je sklopka u pitanju nigde ne bi imala struje, pa verovatno ne bi mislila da je osigurac. Kada fazni osigurac prekine strujno kolo, malo veci deo ostaje bez struje, a pomenuli smo ih eoten (cini mi se) i ja.a secas se onih starih nasih osiguraca okruglih, pa ja sam to popravljala i stavljala novu zicu kad sam bila klinka, tako nas ucili na opstetehnickom obrazovanju :)Ovo puno govori o obrazovanju kod nas. Nikako nije preporucljivo da sama stavljas licne, posto ces gotovo uvek staviti vise i osigurac ce postati ojacano mesto umesto namerno oslabljenog. U slucaju da ipak stavljas licne nemoj da preterujes sa kolicinom istih, ne uvrci ih i kvarcni pesak u osiguracu ne sluzi da se izruci u kantu.
August 8, 201014 yr sumil i eoten izginuse da nam objasne :Dhvala na trudu :)zivana, pa ti i ja i plus moja sestra (u ulozi molera) mogle bismo celu kucu da sredimo ;)
August 8, 201014 yr ajte domene, hoblujem, ocu da mrcnem.ufff. nesto me ledja zabolese :)pitaj vasuribu (devu) da ti pomogne on je drndao parket skoro ^_^
August 8, 201014 yr nema leba, vaso je drustvenjak, djece se on petljati sa fizikalijama.osmirglo vecinu, sad treba sitnom smirglom, a sutra da se maze i lakira, ako bogda.
August 9, 201014 yr Author ma jok, treba mi snaga kod nosenja namestajaupregni onog psa, nek ti on pomogne.
August 10, 201014 yr Probaj da podigneš i spustiš onu polugicu više puta, nekad to može da pomogne. Ako neće da "propusti struju" treba prvo isključiti glavne osigurače, skinuti pertinaks koji prekriva automatske osigurače, otspojiti ulaznu i izlaznu žicu i skinuti ga sa šine, kao što je već objasnio sumil. Ova zadnja radnja se ponekad iskomplikuje toliko da mora da se skida šina i svlače osigurači u stranu i vraćaju na isti način. Onda staviš novi pa obrnutim redom cela procedura i paziš da dobro pritegneš žice jer inače hoće da nagore. Ne preporučujem u sam svoj majstor izvedbi.i obavezno obuj gumene chizme dok ovo radish
August 11, 201014 yr Nastradao vodokotolic onako bas, cak i komsijama ispod curela voda, a nas vodoinstalater na godisnjem. Moze neka preporuka za nekog majstora na pm? Fala.