leto je Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Besnilo sam čitala sa valjda 16 godina. Bila sam u selu, a tamo i neka komšinica što je došla iz Rijeke i donela brdo knjiga. Počnem da čitam, a sutra se vraćam kući. Trčala sam ko bez duše u grad da je kupim. Srećom pa je bilo. Čitala sam uput i kad sam došla kući, nisam je ispustila dok je nisam završila. Sa pauzama za hranu i spavanje. Potpuno mi je fascinantno da pročitam da ljudi maltene isto reaguju na knjigu u svojim različitim starosnim dobima i u različitim vremenima. I fasciniraju me pisci koji umeju da pišu različito a opet prepoznatljivo i uvek jednako dobro.
Sestre Bronte Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Besnilo je lep roman u kome je sam zaplet duhovit, besnilo na nekom drugom aerodromu, ne bi bilo to.Atlantida je ipak knjiga koju bih pre izdvojio, sukob robotske i ljudske civilizacije, praktično knjiga o gubitku čovečnosti čoveka.
Sludge Factory Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Koje (cije) izdanje Vampira biste mi preporucili da kupim? Ko je sve uopste izdavao Boru u poslednje vreme? Kvalitetno, naravno.
расејан Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Koje (cije) izdanje Vampira biste mi preporucili da kupim? Ko je sve uopste izdavao Boru u poslednje vreme? Kvalitetno, naravno.Ја сам то читао из библиотеке... ваљда негде осамдесетих. Ако је моја мала варошка библиотетка имала, провери у својој, можда још имају.
goofs Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Solaris je pre par godina izdao sva Pekiceva dela, ukljucujuci i celo Runo. Skupi su k'o djavo tako da pripremaj shtek za sajam :)
Sludge Factory Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 (edited) Hvala goofs.Jurim Vampira bas zato sto ga u biblioteci nema. Celo Runo imaju i to u nekom ekstra koznom povezu (plus i neka starija, da kazem, obicna izdanja). A jednog dana ima da kupim za sebe sve. Jednog dana. :D Edited September 26, 2010 by Sludge Factory
notenoughreasonsforclaire Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Hvala goofs.Jurim Vampira bas zato sto ga u biblioteci nema. Celo Runo imaju i to u nekom ekstra koznom povezu (plus i neka starija, da kazem, obicna izdanja). A jednog dana ima da kupim za sebe sve. Jednog dana. :D Uh...
leto je Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Kod mene je ovih dana bio sajam knjiga. Rekoše mi da Pekić teško može da se nađe u pojedinačnim izdanjima. Ako si se namerio na sve, onda ti je predstojeći Sajam prava prilika.
Krotka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 tako da pripremaj shtek za sajam :)Ovo je pametno, nazalost ove godine se nema ni za stek :( , u mom slucaju. Pre 2-3 godine kupila na sajmu Dostojevskog sa sve Krotkom :P za 6000 din. tvrd povez, platno, lepo ocuvan. Vidim i "leto je" deli misljenje ;) .
leto je Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ovo je pametno, nazalost ove godine se nema ni za stek :( , u mom slucaju. Pre 2-3 godine kupila na sajmu Dostojevskog sa sve Krotkom :P za 6000 din. tvrd povez, platno, lepo ocuvan. Vidim i "leto je" deli misljenje ;) .Ma kad u naš mali grad dođe taj sajam, kupim neke nove knjige po nižim cenama. Za stare ako pitam, samo se iznerviram. Dođe ti neko da prodaje knjige a nije čuo za Dragoslava Andrića, na primer. Nešto sam pitala za Pekića, jedna me je pogledala: Ček da se setim ko to beše.
Krotka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ček da se setim ko to beše.Te prodavacice kao Josip Broz koji je pomesao Dragoslava Mihailovića i Borislava Mihajlovića-Mihiza. Kritikujujuci predstavu koja je trebala da se igra po romanu "Kad su cvetale tikve" Dragoslava Mihailovića kritikovao je pogresnog coveka - Mihiza koga je nazvao “Mikaz” i njegove “Tikvice”. Ovo pisem po secanju, nadam se da ja nisam nesto pobrkala, sigurno ima neko ko ce lepse srociti ovu anegdotu, a mozda ima i u "Autobiografiji o drugima".Na jednom forumu, decko mi posalje PP i pita da li je Krotka novela Dostojevskog, ja mu odgovorim da je prvi koji je pogodio, neverovatno je da veliki broj forumasa na raznim forumima ne zna, misli, mozda, da je to neka sprava za krocenje divljeg zverinja :P .Njegovo sledece pitenje je bilo : Ako nije tajna, koliko imas godina ?
Hamlet Strašni Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Te prodavacice kao Josip Broz koji je pomesao Dragoslava Mihailovića i Borislava Mihajlovića-Mihiza. Kritikujujuci predstavu koja je trebala da se igra po romanu "Kad su cvetale tikve" Dragoslava Mihailovića kritikovao je pogresnog coveka - Mihiza koga je nazvao “Mikaz” i njegove “Tikvice”. Ovo pisem po secanju, nadam se da ja nisam nesto pobrkala, sigurno ima neko ko ce lepse srociti ovu anegdotu™, a mozda ima i u "Autobiografiji o drugima".Na jednom forumu, decko mi posalje PP i pita da li je Krotka novela Dostojevskog, ja mu odgovorim da je prvi koji je pogodio, neverovatno je da veliki broj forumasa na raznim forumima ne zna, misli, mozda, da je to neka sprava za krocenje divljeg zverinja :P .Njegovo sledece pitenje je bilo : Ako nije tajna, koliko imas godina ? Ovo je najzanimljivij post na ovom topiku
porucnik vasic Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Од некога са таквим аватаром човек тешко да може да очекује више. Иначе, дати за Руно око 100$ није много. Вечера у бољем београдском ресторану или Борин вишегодишњи труд. Зајебан избор.
Indy Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Ovo je najzanimljivij post na ovom topikuDa, bez trolovanja bi forum bio cisti promasaj.
Recommended Posts