Meazza Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 8 minutes ago, Milošica said: Okej i to SP 2018., ali Modrićeva klupska karijera je prosto paklena. Meni uz CR i Mesija treći igrač dekade. Po cemu ti je Modric ispred Kroosa?
red star forever Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 E pa jbg, ja više ne znam kako da poredimo igrače 🤣 Meni ostaje samo umjetnički dojam i subjektivni osjećaj, a to znači Piksi pa Dejo.
Ratamahatta Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 (edited) 23 minutes ago, simple red white said: Ta generacija Crvene Zvezde je imala tri prefinjena majstora fudbala i mogla se "odreći" jednog zarad poune budžeta (Piksi, Dejo, Robi). Reprezentacija (ona koju je vodio Osim) je bila jaka kao zemlja i samo je ta Argentina sa Maradonom mogla da spreči (kao i raspad države za kasnija takmičenja) dosezanju vrha. Ono što reče kolega forumaš, fudbal je timski sport i za uspehe je zaslužan kolektiv a ne pojedinac. Gledano trofeji, takmičenja klupska i reprezentativna u prednosti je Luka ali ja bih pre birao onu tri majstora koja sam na početku naveo nego njega. Takođe je istina da bih uvek Ronaldinja birao pre lažnog Ronalda (jedan je Ronaldo). Ono što je Ronaldinjo izvodio sa smeškom, igrajući se fudbala i to u svom prsjm tajmu to lažni Ronaldo neće za tri života da nauči da izvede (iako ima više trofeja i para). Bila je jaka kao zemlja kad nisu morali da igraju Susic, Stanojkovic, Brnovic, Baljic, Sabanadzovic, mozda ju je mogla spreciti i Njemacka s Mateusom, Klinsmanom, Felerom i Bremeom. Oh, wait. Edited November 24, 2021 by Plajvi
Milošica Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 (edited) 25 minutes ago, Meazza said: Po cemu ti je Modric ispred Kroosa? Previše su dobri da bi se nešto kod jednog drastično izdvojilo u odnosu na drugog, prosto lični utisak. Lukina inteligencija, elegancija, work rate, pa i čist dribling i brzina su mi ipak za nijansu iznad. Sa druge strane, Kros ima nešto bolju završnicu, prekid, ali opet nijanse. Edited November 24, 2021 by Milošica 1
radisa Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 3 minutes ago, Plajvi said: Mozda i Njemacka s Mateusom, Klinsmanom, Felerom i Bremeom. Oh, wait. A možda i italija sa Zengom, Maldinijem, Barezijem, Bađom, Mancinijem, Vijalijem... Oh Wait...
Meazza Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 10 minutes ago, Milošica said: Previše su dobri da bi se nešto kod jednog drastično izdvojilo u odnosu na drugog, prosto lični utisak. Lukina inteligencija, elegancija, work rate, pa i čist dribling i brzina su mi ipak za nijansu iznad. Sa druge strane, Kros ima nešto bolju završnicu, prekid, ali opet nijanse. Tacno, nijanse. Ali Kroos ima bolju karijeru, zar ne? Ima jednu CL vise i sampion je sveta sa Nemackom.
Milošica Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 (edited) 11 minutes ago, Meazza said: Tacno, nijanse. Ali Kroos ima bolju karijeru, zar ne? Ima jednu CL vise i sampion je sveta sa Nemackom. S tim što, koliko god Hrvatska bila dobra, lakše je to uraditi sa jednom Nemačkom. Plus, možda bi i Luka imao još tu jednu da je neke dve godine ranije došao u Real iz Totenhema. Ali možda. Zato ova poređenja i jesu više radi zabave nego neke ultimativne istine. Kad smo kod Nemaca, meni je upravo smotani Miler možda 4. igrač decenije, iza Luke Edited November 24, 2021 by Milošica
Ratamahatta Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 23 minutes ago, radisa said: A možda i italija sa Zengom, Maldinijem, Barezijem, Bađom, Mancinijem, Vijalijem... Oh Wait... To nije igrano.
Nikodije Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 meni je fascinantno kako spektakularnu karijeru je luka napravio iako je do 25. godine igrao domacu ligu, tzv hnl. kada neki igrac u srbiji ostane do 25-e on potpuno propadne i nije vise ni za sta, kamo li za veliku karijeru. 2
James Marshall Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 Ako ćemo precizno, nije bio napunio ni 23 kad je prešao u Totenhem (početak prelaznog rok 2008, a čovjek je rođen u septembru 1985.)
Mil@n Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 Al kako pored milion vrhunskih igrača po milion karakteristika u milion sportova a da se nisu ostvarili iz ovih ili onih razloga u titulama - iste mogu da budu neki bitan kriterijum u merenju ko je bolji igrač tog sporta? Naravno da su igrački uspesi jako bitno, sigurno njima prvima, ali igračkih karakteristika ima onoliko, i više nego dovoljno da možemo po tome da ih poredimo. Uspesi su tu potpuno sekundarna kategorija, pogotovu u timskim sportovima, to je jednostavno besmislen argument. 1
radisa Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 3 minutes ago, Plajvi said: To nije igrano. Da, ali pričati kako je Jugoslavija kojoj u prvoj postavi igraju Brnović, Hadžibegić, Sušić(na zalasku karijere), Vujović(na zalasku karijere), Šabandžović, mogla biti zaustavljena samo od Maradone... Pa jbg, na turniru je bilo najmanje 2 ekipe znatno jače, verovatno i 3 i jedna neznatno jača... I to je tačno to i što se desilo... Anomalija je polufinale, gde je Argentina izbacila Italiju, koje je i po igri i posvemu bila jača, ostalo se posložilo tačno kako treba... 1
Nikodije Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 (edited) 4 minutes ago, James Marshall said: Ako ćemo precizno, nije bio napunio ni 23 kad je prešao u Totenhem (početak prelaznog rok 2008, a čovjek je rođen u septembru 1985.) eto vidis, mislio sam da je 84. godiste i da je otisao 2009. svejedno, i 23 je puno. mrzi me da proveravam, al rekao bih da svi igraci koji sada nose igru srbije su otisli iz srbije dosta pre 23. godine. Edited November 24, 2021 by Nikodije 1
Milošica Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 @Mil@n Ima tu delić istine, ali sada si otišao u drugu krajnost. Nisu nikako jedini kriterijum, ali su jako bitni.
Nikodije Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 4 minutes ago, Nikodije said: eto vidis, mislio sam da je 84. godiste i da je otisao 2009. svejedno, i 23 je puno. mrzi me da proveravam, al rekao bih da svi igraci koji sada nose igru srbije su otisli iz srbije dosta pre 23. godine. nije me mrzelo, proverio sam, bukvalno SVI igraci koji su bili u portugalu (racunajuci i rezerve) su otisli pre 23. godine. dakle to je recept uspeha, bezi sto pre. 4
Recommended Posts