Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Big if true...

Labour MPs say Starmer’s days as PM are numbered amid fury over Mandelson

Samo da urade dobro, da postave nekog interim lidera dok Burnhamu ne nadju nacin da udje u parlament i da ne izaberu Streetinga. jer taj je jos nepopularniji od Starmera. Having said that, izabrace Streetinga i ode sve u pm.

https://www.theguardian.com/politics/2026/feb/04/labour-mps-say-starmer-days-as-pm-are-numbered-amid-fury-over-mandelson

• Replies 8k
  • Views 656.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

Starmer has ‘full confidence’ in Morgan McSweeney, No 10 says amid calls for his sacking – UK politics live

Fucking idiot, sad je bila fenomenalna prilika da se rijesi McSweenija ali je toliko glup da je odlucio da skupa s njim padne.

I treba.

Sutra da Starmer otpusti McSweenija i cijeli tim Spadova kasno je za njega, on je zavrsio. Jedini razlog sto se backbencheri jos ne usudjuju da ga svrgnu je sto nema ko da ga zamijeni. Izgleda da je Wes Streeting odustao zbog povezanosti sa Mandelsonom. Angela Rayner jos ceka odluku suda radi, navodno, mutljavine oko kupovine kuce, pa nije najzgodniji trenutak.

Ja ne znam vise ni kako se bira lider kod Laburista, bilo je da clanovi glasaju (tako su izabrali Corbyna), ali mislim da su to promijenili ali nisam siguran. Ako clanovi budu birali, izabrace neku budalu, garantovano.

Nece ni Starmer jos dugo. Ovog Meksvinija je trebao otpustiti prije godinu dana, nakon prvog kiksa, ono kad je zakinuo penzionere za grijanje.

On 6. 2. 2026. at 18:51, Seabass said:

Ja ne znam vise ni kako se bira lider kod Laburista, bilo je da clanovi glasaju (tako su izabrali Corbyna), ali mislim da su to promijenili ali nisam siguran. Ako clanovi budu birali, izabrace neku budalu, garantovano.

Poverenje u demokratiju na visokom nivou.

2 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Poverenje u demokratiju na visokom nivou.

Demokratija nije perfektan sistem, samo je najmanje loš.

May be an image of cat and text that says "MADEIS SF LI LLUSTRATION IMACEISFARAWSBAIDA x01 LARRY THE CAT MARKS 15 YEARS AT 10 DOWNING STREET AND IS NOW HE MOST STABLE THING IN BRITISH POLITICS"

2 hours ago, Seabass said:

Demokratija nije perfektan sistem, samo je najmanje loš.

Ako ne veruješ da će ljudi koji se aktivno bave politikom da izaberu dobrog kandidata, kako onda veruješ da će ljudi koji se nebave politikom skoro uopšte i informišu sa tiktoka i FB da izaberu pravog kandidata u izbornoj jedinici?

Zvuči kao da uopšte nemaš poverenja u sistem.

6 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ako ne veruješ da će ljudi koji se aktivno bave politikom da izaberu dobrog kandidata, kako onda veruješ da će ljudi koji se nebave politikom skoro uopšte i informišu sa tiktoka i FB da izaberu pravog kandidata u izbornoj jedinici?

Zvuči kao da uopšte nemaš poverenja u sistem.

Nema sta da vjerujem ili ne vjerujem, nije pitanje vjere nego cinjenica. Ako mi je tacna pretpostavka da imas Korbina na umu, to je ocigledno. Vecina clanova bilo koje stranke nisu aktivni politicari nego obicni ljudi koji su afiliated by policies and values koje ta stranka okvirno predstavlja. Clanovima laburisticke stranke se dopadalo sta Korbin prica pa su glasali za njega, dok su njegove kolege u parlamentu imali bolju sliku o ko je i kakav je i smatrali, rightly or wrongly at the time, da sa njim nece moci uzeti vlast. Glavna uloga lidera stranke je da osvoji vlast i da se na vlasti odrzi, sve ostalo je posao svih. Sad je ocigledno da Korbin nije bio dobar izbor jer je dva puta izgubio na izborima. I to kazem kao neko ko je oba puta glasao za njega.

Postoji vise nacina da se ispostuje demokratski proces. Mogli su clanovima da predloze 5 kandidata, pa da sjedeci MPs od toga izaberu onog za kojeg oni smatraju da ce donijeti electoral success ili da jednostavno izglasaju nekoga bez uplita obicnih clanova. Inace, clan moze biti bilo ko ko placa neki sitni membership, glavni uslov je da nisi clan jos neke druge politicke stranke.

A iskreno, demokratski proces je generalno sranje, da nije ne bi gledali Vucica u Srbiji, Trumpa u USA, Orbana u Madjarskoj, etc. Problem je sto za bolji sistem ne znamo.

Starmer je dobio manje glasova na izborima od Korbina...nego im je sistem takav, Torijevci nepopularni, odvukao im milione glasova Reform pride i eto ti Starmera na vlasti.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.