Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Keir Starmer is announcing a pivot away from America and towards Europe in the most radical shift in British foreign policy for decades – resetting the UK’s place in a world that will diminish America’s power.

There will be consternation in some quarters of the nation’s armed forces, particularly the Special Forces, but ending the junior partner status of Britain under the US puts an end to the fantasy of the “special relationship”.

The PM has grasped a barbed wire nettle many of his predecessors could not even see when he stands up at the Munich Security Conference to say: “There is no British security without Europe, and no European security without Britain. That is the lesson of history – and it is today’s reality too.”

He has insisted the US remains an indispensable ally. But he is now insisting that America is no longer the only ally and recognising that Washington is not even a reliable friend.

It has been a long time coming. But it has not always been the case.

“We are not the Britain of the Brexit years any more. Because we know that, in dangerous times, we would not take control by turning inward – we would surrender it. And I won’t let that happen,” the prime minister said.

“I'm talking about a vision of European security and greater European autonomy that does not herald US withdrawal but answers the call for more burden sharing in full, and remakes the ties that have served us so well.”

• Replies 8k
  • Views 656.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

neverovatno je ovo sto rade laburisti. ne-ve-ro-vat-no. ne da ce da puknu u maju nego ce to biti strasno.

imam osecaj da kemi i faraz potkupljuju vrh laburista u kompletu sa starmerom da rade sta im oni kazu. starmer i dalje ima ozbiljne sanse da ode sutra il prekosutra, daleko je maj.

al niko drugi nije sposobniji od laburista. naprotiv, svi su gori. osim, naravno, libdema, al oni nemaju sanse jer su normalni. cak i s ovim ludakom na celu deluju ko akademija nauka za ostale al dzaba. vise ni skandinavci ne glasaju za normalne. otisli smo globalno u majcinu.

jebiga... sto nam je to nam je. do daljnjeg.

Starmer je gotov, to je sad samo pitanje logistike. Koliko sam ja zapratio u igri su 3 imena; Rayner, Streeting i neki bivsi marinac oficir koji je tek od skoro u parlamentu. Burnham jos ne moze da se kandiduje, ne znam ima li neki drugi nacin da ga se postavi za lidera partije, a time i PM? Nesto kao kad su Camerona ponovo doveli da bude Foreign Secretary u Sanookovoj vladi.

priznajem da navijam za angelu. makar je razgovetna i ubedljiva u nastupima. streeting je tezak gmaz a ovog treceg nisam ispratio, nemam pojma ko je. burnam nema sanse dok ne udje u parlament. ako i kad.... a bojiim se da ni on ne bi opravdao visoka ocekivanja koja ljudi u njega ulazu.

sve u svemu, ko im kriv kad su oterali sve sto valja i ostavili samo najgore laktarose na i pri vrhu. sad nek kusaju sta su zgotovili. ic mi ih nije zao.

al mi zao mene s njima takvima. a ni luk jeo...

jebem ti vlast i ko je izmisli.

6 minutes ago, adam said:

priznajem da navijam za angelu. makar je razgovetna i ubedljiva u nastupima. streeting je tezak gmaz a ovog treceg nisam ispratio, nemam pojma ko je. burnam nema sanse dok ne udje u parlament. ako i kad.... a bojiim se da ni on ne bi opravdao visoka ocekivanja koja ljudi u njega ulazu.

sve u svemu, ko im kriv kad su oterali sve sto valja i ostavili samo najgore laktarose na i pri vrhu. sad nek kusaju sta su zgotovili. ic mi ih nije zao.

al mi zao mene s njima takvima. a ni luk jeo...

jebem ti vlast i ko je izmisli.

Isto.

Rayner je definitivno najbolja opcija, osim ako je ovaj marinac neki kvalitet koji obecava ali stvarno ne znam. Sto se Angele tice, zena je skroz cool i na svom mjestu ali je ostala trudna sa 15 i prica sa northern accentom, sto joj snobovska britanija nece oprostiti.

12 minutes ago, jms_uk said:

Marinac u pitanju je Al Carns

https://en.wikipedia.org/wiki/Al_Carns

Hm, Skot. Ni u najbolja doba biti Skot nije bila prednost za poziciju PMa, vidjeti pod Gordon Brown, kamo li sad kad se bude etno-nacionalisticke emocije. Imho, Gordon Brown je bio najkvalifikovaniji lider da vodi drzavu u zadnjih 50 godina.

Od ostalih kandidata niko nije bez putera na glavi; Streeting je uspio da bude jos nepopularniji od Starmera. Angela Rayner ima sudski postupak oko nekog poreza za kupovinu kuce, sto ce vjerovatno izaci na nista ali ce tory client media svakako od toga napraviti puno vise nego sto jeste. Pored toga njoj ne ide u prilog sto je single mum, working class i zena. Laburisti nikad nisu imali zenu za lidera stranke.

Ali moguce je da koga god Labour izabere ne bude imalo toliko znacaja jer nije sve bajno ni na desnici. Farazev gambit da se okruzi izdajnicima Tory stranke nije donio nista dobro u vidu popularnosti, naprotiv. Osim toga, njegov bivsi zamjenik ili sta li vec, Rupert Lowe, osnovao je jos desniju stranku (zaboravio sam kako se zovu, Transform Britain ili tako nesto) i ima podrsku jednog Elona Muska. Rupert Lowe bi mu mogao uzeti 10ak posto glasova, sto bi moglo biti fatalno po Farazove ambicije da promijeni tapete u 10 downing Street. Mislim da osim Reform i Transform (ili kako vec), pojavila se jos jedna desna stranka, mozda i najdesnija, sto samo moze razbiti glasove za Faraza. Kad u to jos dodamo i Torijevce proper, onda je to jedna kakofonija i dzumbus. Ako stvari kod njih budu isle ovim smjerom iducih par godina, poklace se izmedju sebe.

Ako bi Laburisti mirno i dostojanstveno smijenili Starmera, ko god da dodje umjesto njega ima solidnu sansu samo da prestanu sa gafovima, U-turns i slicnim budalastinama i mogli bi u najgorem slucaju uci u iduci parlament u koaliciji sa Libdemsima, sto po meni ne bi bio los rezultat, mozda i najbolji.

8 hours ago, adam said:

burnam nema sanse dok ne udje u parlament.

Ulazak u parlament je znaci obavezan prvi korak za bilo kakve vece aspiracije? Skoro sam gledao neki stari snimak gde Mandelson objasnjava zasto su Blair i Brown bili premijeri, a on ne, i kao osnovni razlog navodi njihov duzi staz u parlamentu.

Dobro, barem je Farage resio da ga smara da dodje na vlast.

Ovaj frontbench je samoubistvo.

image.png

8 hours ago, Kampokei said:

Ulazak u parlament je znaci obavezan prvi korak za bilo kakve vece aspiracije? Skoro sam gledao neki stari snimak gde Mandelson objasnjava zasto su Blair i Brown bili premijeri, a on ne, i kao osnovni razlog navodi njihov duzi staz u parlamentu.

nije tehnicki obavezan al u praksi jeste. al moze biti i iz doma lordova. samo sto je to nemoguce jer je starmer taj koji bi trebao da ga 'ubaci'. tako da...

Skot, britanski vojnik, plus Laburista, bi bio odlican da spreci novi referednum o nezavisnosti Skotske. Izbori za skotski parlament su u Maju, zajedno sa lokalnim u Engleskoj. Za sada izgleda da ce SNP ostvariti ubedljivu pobedu a obecali su da ce onda raspisati novi referendum. Gledao sam istrazivanja iz Skotske, SNP nije popularan kao pre 5-6 godina, kada je bio samostalno blizu 50% , sada je SNP na oko 35%, ali su Laburisti doziveli kolaps. Sto je jos zanimljivije da se taj kolaps Laburista u Skotskoj nije prelio na rast SNP, sto bi bilo logicno, nego najvise na rast Reform UK. Sa druge strane, istrazivanja pokazuju da je za nezavisnost Skotske oko 50% ljudi. To znaci da dosta ljudi glasa za stranke iz "Londona" a kao da su nezavisnost Skotske, sto verovatno znaci da bi lako na referendumu bili protiv nezavisnosti ako bi im se dao neki Skot, Laburiska, kao premijer Britanije.

Ali, kao sto je napisano, postoji taj odnos Engleza(germana) spram Skota, Iraca ili Velsana, istorijski.

Ipak, Englezi su fleksibliniji od njihove kontinentalne germanske brace i zato su bili imperija koja su bili, zato mislim da bi taj Skot mogao biti izbor Laburista.

Ono sto je zanimljivo, napisano da Mask vise ne podrzava Faraza. To nesto govori o Masku ali i sansama Reform UK, nije cudo sta se stancuju nove stranke na desnici.

Faraž je morao da se otkloni od Tommy Dva-Prezimena-Robinsona zbog javnosti, što ipak pokazuje da je Faraž nažalost šarlatan i prevarant (kažem nažalost jer će uspeti da izmulja kako nije rasista i kolonijalista, iako to možda jeste ili nije, ali će šarati sa zakonima kako dune vetar), koji samo gleda da dodje na vlast kako zna i ume, pa ako pogodi u žicu, pogodi.

To se Masku nije svidelo, pa će sada ovaj drugi da uzme novac od njega. A ta nova stranka je, pazi sad, Restore UK! 😂

Taj neće ni sopstveno sedište da zadrži.

Faražu je u interesu da Reform bude nova Tori stranka, ali pod njegovom kontrolom. Zato i nije ušao kod Konzervativaca, nego uzima od njih.

Edited by dragance
Typo

19 minutes ago, dragance said:

Faraž nažalost šarlatan i prevarant (kažem nažalost jer će uspeti da izmulja kako nije rasista i kolonijalista,

Je li ili nije rasista, fasista, etc (jeste) je nevazno ovima koji ce glasati za njega.

Mada podrska koju sad Faraz ima je vise posljedica Starmerove politicke naivnosti i neznanja nego icega sto Faraz radi i govori. Moze to lako da se urusi.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.