Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

‘We want a real political fight over this’: Why Starmer wants to make Brexit the key issue at the next election

Sir Keir Starmer is planning to make Brexit the key dividing line at the next general election as the government attempts to claw back voters lost to Reform UK, The Independent understands.

After the prime minister vowed to “reset” relations and bring the UK into closer alignment with the EU, following years of strained relations under the Tories, Labour believes it is the only political party with a position on Brexit that reflects the views of the general public.

Ten years on from the referendum, polling generally shows that a majority of voters think that Brexit is not currently working and want closer ties with the bloc. However, a majority seem to think that rejoining should not be a priority for the government.

After tacking to the right on migration, with a clampdown on illegal Channel crossings and ministers ramping up their rhetoric on the issue, it is on EU relations that the government believes it can strike a clear dividing line with opposition parties.

“We want to have a real political fight over this,” one government source told The Independent, saying that ministers believe they can make the point that Reform and the Tories are putting an ideological opposition to the EU ahead of “what voters actually want and the best interests of the economy”.

A second government source said that if ministers can get an SPS agreement operational before the election, they could argue that a Farage-led government would unpick progress and increase trade barriers for businesses.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-starmer-eu-uk-labour-election-b2905045.html

• Replies 8k
  • Views 656.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

47 minutes ago, Seabass said:

ne promovise Toni Robinson

Sve se mislim, šta je sad korporativni lajf kouč skrivio, pa tek posle shvatio da misliš na Tomija-dva-prezimena.

52 minutes ago, dragance said:

Sve se mislim, šta je sad korporativni lajf kouč skrivio, pa tek posle shvatio da misliš na Tomija-dva-prezimena.

Ajme, Tony Robinson je Baldrick i jedna neprikosnovena legenda, kako mi se to desilo? Veze nemam koji je ovaj lajf koach.

Da, naravno da sam mislio na Yahley-Lennona aka Tommy Robinson.

1 hour ago, Seabass said:

Ajme, Tony Robinson je Baldrick i jedna neprikosnovena legenda, kako mi se to desilo? Veze nemam koji je ovaj lajf koach.

Da, naravno da sam mislio na Yahley-Lennona aka Tommy Robinson.

I ja sam se zajebao, mislio sam na Toni Robinsa 😂🤦‍♂️

Jadni Baldrick.

Premijera filma o bivsoj prostitutki, a sadasnjoj prvoj dami Amerike na londonskoj premijeri imao samo jednog gledaoca:

This week we could see another example as Amazon releases its authorised documentary about Melania Trump in more than 100 UK cinemas. There it will compete against an already-eclectic slate of releases including the Jason Statham action film Shelter, the ape horror Primate, Bradley Cooper’s comedy-drama Is This Thing On? and Richard Linklater’s Jean-Luc Godard fictionalisation Nouvelle Vague.

UK ticket sales for Melania are so far “soft”, according to Tim Richards, the chief executive of Vue, one of the country’s biggest cinema operators. Just one ticket has been sold for the first 3.10pm screening on Friday at its flagship Islington branch in London, while two have been booked for 6pm.

Ovo ne prestaje da odusevljava.

Mogla bi se obrnuti neka kinta kladeci se ko je sledeci da prebjegne iz Torija u Reform. Citam sad da je sir Gavin Wiliams sledeci.

4 hours ago, Seabass said:

Mogla bi se obrnuti neka kinta kladeci se ko je sledeci da prebjegne iz Torija u Reform. Citam sad da je sir Gavin Wiliams sledeci.

Jacob Rees Smug

57 minutes ago, dragance said:

Jacob Rees Smug

Hm, za njega kazu da je pored svega lojalan partiji ali ko ce ga znati. Mislim da on i nije vise MP, izgubio je na izborima.

14 hours ago, dragance said:

Jacob Rees Smug

cenim da je s njima u srcu al je preveliki snob da bi se mesao s farazem. faraz je na toj njihovoj drustvenoj lestvici dosta ispod njega a ako ikom to znaci, njemu znaci. mozda bi eventualno presao ako bi mu faraz ustupio svoje mesto.

a ima i toga da on kao glavno mrtvo puvalo u drzavi moze da se vrati u parlament samo ako se kandiduje negde u torilendu gde je nemoguce izgubiti taman da stave korbina za kandidata. a takve sigurne pozicije reform nema nigde u zemlji. kod njih ni farazova fotelja nije sigurna. hocu reci, ladno bi ispusio na izborima kad bi predstavljao reform. ako on toga nije svestan, faraz sigurno jeste.

naravno, moguce da gresim al sad mi tako izgleda.

Reese Mogg nije toliko posh da se gadi na Faraza, tu su negdje. Bice da su drugi razlozi zasto Mogg nece u Reform, jedan od njih je lojalnost partiji ali to moze da se promijeni jer nema to cvrstih principa ako je u pitanju bogacenje.

Faraz je mogao postati lider Torija da je htio (zvali su ga da se vrati u skute) ali je skontao da pravi dobre pare kao vlasnik i vodja svoje stranke odakle ga niko ne moze smijeniti.

Nego, sta mislis o najnovijoj izjavi mlade Kemi badenoch:

Centrist ideas no longer wanted in Conservative party, says Kemi Badenoch

Toliko o oporavku i vracanju na politicki centar. U sustini Kemi porucuje da moderate conservatives mogu da odjebu, ko u LD, ko u Labour.

12 minutes ago, Seabass said:

Reese Mogg nije toliko posh da se gadi na Faraza, tu su negdje. Bice da su drugi razlozi zasto Mogg nece u Reform, jedan od njih je lojalnost partiji ali to moze da se promijeni jer nema to cvrstih principa ako je u pitanju bogacenje.

Faraz je mogao postati lider Torija da je htio (zvali su ga da se vrati u skute) ali je skontao da pravi dobre pare kao vlasnik i vodja svoje stranke odakle ga niko ne moze smijeniti.

Nego, sta mislis o najnovijoj izjavi mlade Kemi badenoch:

Centrist ideas no longer wanted in Conservative party, says Kemi Badenoch

Toliko o oporavku i vracanju na politicki centar. U sustini Kemi porucuje da moderate conservatives mogu da odjebu, ko u LD, ko u Labour.

menscini da kemi masi koliko i starmer koji svakim potezom porucuje da levicari nemaju sta da traze medju laburistima pa kome se ne svidja, imaju ld i zelene. al njega vise blate jer je na vlasti. mada ni nju ne stede.

42 minutes ago, adam said:

menscini da kemi masi koliko i starmer koji svakim potezom porucuje da levicari nemaju sta da traze medju laburistima pa kome se ne svidja, imaju ld i zelene. al njega vise blate jer je na vlasti. mada ni nju ne stede.

100%

Ako zanemarimo ankete za momenat, ne bi me ni malo zacudilo da Labour, Tory, Reform i Greens imaju slican postotak glasova na iducim izborima. Hung parliament sa koalicijom Labour i LD bi bio moj preferirani outcome, radije nego da bilo ko od njih dobije 100% vlasti. Da smo imali Lab/LD koaliciju mislim da bi ukupno bili u puno boljem polozaju.

5 minutes ago, Seabass said:

100%

Ako zanemarimo ankete za momenat, ne bi me ni malo zacudilo da Labour, Tory, Reform i Greens imaju slican postotak glasova na iducim izborima. Hung parliament sa koalicijom Labour i LD bi bio moj preferirani outcome, radije nego da bilo ko od njih dobije 100% vlasti. Da smo imali Lab/LD koaliciju mislim da bi ukupno bili u puno boljem polozaju.

moram priznati i meni je ta kombinacija najdraza al i za to bi laburisti morali da se ozbiljno potrude.

3 minutes ago, adam said:

moram priznati i meni je ta kombinacija najdraza al i za to bi laburisti morali da se ozbiljno potrude.

Potrudice se. Valjda.

Pred izbore su i ankete malo drugacije, narod ne voli da mijenja ako bas ne mora. Koliko god da je Starmer nepopularan, radi neke pozitivne stvari i eventualno bi se moglo odraziti na ekonomiju i cost of living. Mada, Faraz bi mogao da se provuce i sa 30% glasova ako ovi ostali totalno zakazu. Zao mi je sto su Tory totalno otisli u krasni, umjesto da ponude nesto drugo da podijele desnicu.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.