gospa buba Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 ja sam se iznenadio koliko je moderni hrvatski jezik, ona norma koju cujemo sa HRTa u stvari radikalnija i zaguljenija u bijegu od srpskog od krlezinog jezika. mnogo je citkiji i narodskiji od vecine nasih savremenika a likovi su mu uglavnom intelektualci i malogradjani. krleza na HRT jezik lici samo kada se ruga. to sam i ja primetila. lep techan i precizan jezik.
Have_Fun Posted March 4, 2017 Posted March 4, 2017 Da, videh usput :)PPP mi je bio quick info search jer sam bio u guzvanjcu, pa rekoh dok obavim sta imam, taman ce biti odgovora :)E sad samo da neko kaze da li valjaju te knjige :)
189- Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 jel moze neko da preporuci neke dobre knjige o astronomiji?
Jean-Luc Picard Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 (edited) Kosmos i Plava tačka u beskraju od Sagana. Kolapsirajuća vasiona od Asimova. Edited March 8, 2017 by Jean-Luc Picard
Hamlet Strašni Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Izmedju Hitlera i Pavelića, Glez von Horstenau. Zanimljiv ugao posmatranja ii sv rata u jugoslaviji. Mada me ne raduju opisi pokolja koji tek treba da naiđu Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
189- Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Kosmos i Plava tačka u beskraju od Sagana. Kolapsirajuća vasiona od Asimova. kosmos sam upravo juce poceo citati, hvala za ove druge dve preporuke.
Parsons Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 ja sam se iznenadio koliko je moderni hrvatski jezik, ona norma koju cujemo sa HRTa u stvari radikalnija i zaguljenija u bijegu od srpskog od krlezinog jezika.interesantno, a ja sa imao utisak da je jednostavno pisao na srpskohrvatskom, koga je poznavao iz obe drinske perspektive. ali ti svakako bolje poznajes materiju. zelis li da kazes da je krleza pisao jezikom koji se tada zapravo i pricao u hrvatskoj i koji je danas entsrbizovan?
porucnik vasic Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 jel moze neko da preporuci neke dobre knjige o astronomiji? Колико ти је то омиљена тема и колико добро знаш енглески?
189- Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Колико ти је то омиљена тема и колико добро знаш енглески? tek sam sad poceo malo vise da se interesujem za temu. engleski mi nije toliki problem nego da ne bih citao neke e-bookove.
Jean-Luc Picard Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Ako ti je interesovanje za temu skorije prirode onda pročitaj i "Kroz vasionu i vekove" Milutina Milankovića
porucnik vasic Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 tek sam sad poceo malo vise da se interesujem za temu. engleski mi nije toliki problem nego da ne bih citao neke e-bookove. Ако и даље будеш загрејан после свега тога, шибни ми пп са адресом па ћу да ти пошаљем књигу коју ја дајемо мојим студентима. Ako ti je interesovanje za temu skorije prirode onda pročitaj i "Kroz vasionu i vekove" Milutina Milankovića Она је мени јако добра. Ја бих прочитао и историју астрономије.
namenski Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 kosmos sam upravo juce poceo citati, hvala za ove druge dve preporuke. Potrazi i Hojlovu Astronomiju, prevedena je na srpski...
189- Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Ako ti je interesovanje za temu skorije prirode onda pročitaj i "Kroz vasionu i vekove" Milutina Milankovića prvo sam tu izvadio iz biblioteke ali neki moron je isekao otprilike svaku desetu stranicu pa sam je vratio. videcu da je kupim. hvala za sve predloge, procitacu ove koje ste preporucili pa cu onda javiti za jos neke.
Recommended Posts