Jump to content
IGNORED

zen trenutak

gospa buba

Recommended Posts

• 1 year later...

jel zna neko gde ima /po povoljnoj ceni/ da se pazari francuska presa /ali sa velikom posudom, od 1l/

meni bi trebala za spravljanje caja...

http://www.kupujemprodajem.com/Francuska-presa-za-ESPRESSO-kafu-35767633-oglas.htm?filter_id=57376828

ovaka nesto, samo sto je ovaj prodavac preterao sa cenom, a i konfuzno je srocio ponudu pa ne znam na sta se cena odnosi. hocu reci, ako nema nekih po povoljnijim cenama /recimo kod kineza xaxaxxaxa/, narucicu iz rusije, toga tamo ima bas puno i razlicitog cenovnog ranga

• 2 weeks later...

moj drugar narucio 'congfu tea table' iz kine, danas je probali. u principu, vrlo je prakticno i interesantno. ima taj neki fin momenat pripreme, i nije dosadno, stavise, psihicki je svakako uzitak, zbog same pripreme. ono sto je prakticno jeste da ne mora da se pazi da li ce cajnik presipati.

u svakom slucaju, vrlo zgodno, lepo na oko i ugodno + lako za odrzavanje.

Ja sam mislila da za pijenje ništa neće biti, 

i da mi neko, na moje oči, ovako krene spremati čaj, mislim da bi 

se posle drugog prosipanja vode svud okolo okrenula i otišla,

misleći da me zajebava.

Previe je brz život za ovaj ritual.

Ova na videu više prosula okolo nego u šoljice! ;)

....shit has hit the fan...

mislis prvi onaj prosip caja? tako se radi, odn. to je stara kineska fora, a ima i smisla, da se sva prasina/zemlja/truncice operu/speru iz caja. ako na to mislis. 

Ja sam mislila da za pijenje ništa neće biti, 

i da mi neko, na moje oči, ovako krene spremati čaj, mislim da bi 

se posle drugog prosipanja vode svud okolo okrenula i otišla,

misleći da me zajebava.

Previe je brz život za ovaj ritual.

:D ne znam, mozda ti se samo cini. zapravo je "tako treba™" fazon. moj nacin kuvanja caja je u poredjenju sa ovim nacinom totalni shit. danas, kada sam kuvao sebi caj, ono.. "jbt.. koliko ovo nema smisla!" 

• 3 months later...

jel ima negde u Nsu da se kupi crni caj,moze i Earl Grey u listicima?

jel ima kod nas da se kupi Twinglings ili da narucujem kod ,,madjara,, da mi donesu?

videla sam u Tempu neke Delhaize cajeve u papirnim kesama(nema slike na sajtu),jel pio neko?da kupujem?

Edited by ivy

dobro..nasla sam Sir Winston English Breakfast cist,jak crni caj 

i Dehlize India Chai crni caj sa zacinima koji upravo pijem sa kokosovim mleko i odlican je!!

za ovaj sam pretpostavila da je loose ali nije,dodje u platnenim kesicama

Lordov /jeftin kod "madjara" za 90 din. kutija/ English Breakfast sa mlekom, napravila uz njaga i amerikanske palacinke sa sirupom sa borovim iglicama, malo zen malo popodne u Pekamu :)

• 1 month later...

Prezadovoljan sam kafematom :)

Na neku foru od jedne kesice caja izvuce dve pune dzezve jakog caja. Nije nesto preterano brz jer mu treba 5-10 minuta da prebaci svu vodu iz rezervoara u bokal al sam prezadovoljan rezultatom a samo sipas vodu i stisnes dugme.

Nije da je na sporetu komplikovanije al mi se ovaj sistem bas svidja:)